zařizuju nový podnik, který by měl mít jednu ze svých předností v kvalitním zvuku.
Jedná se o jednu velkou místnost ve tvaru zhruba obdelníku o rozloze 70-80 m2. U jedné z užších stěn bude i menší podium (které bude téměř stále fungovat jako dětský koutek/další prostor k sezení, nicméně v minimech případů, kdy bude sloužit opravdu jako podium, bych rád, aby to bylo co nejkvalitnější podium

Předem říkám, že už je zbytečné mě přemlouvat do aktivních repráků - od začátku máme naprojektovaný sympatický "audio koutek", kde má svoje místo zesilovač, kde bude k normálnímu "kulisovému" poslechu ležet ntb/cokoliv jiného a časem tam přibude gramofon (takže bych rád využil výhody více zdrojů signálu). Navíc už máme roztahané kvalitní audio kabely 2x4mm do všech rohů.
Z drtivé většiny bude hudba hrát jen jako kulisa, nicméně je v plánu pořádat i příležitostné menší koncerty - což je ten největší důvod a prosba, které vůči vám mám - vymyslet něco vhodného k obému.
Koncerty si představuju co nejakustičtější, takže přes repráky by šel spíš jen zpěv/y..
Další akce jako autorské čtení/přednášky/divadlo asi nehrají roli...
Co dyžtak stojí za zmínku, tak i nachystané plátno na promítání, ale to beru jako uplně druhořadé, takže má určitě přednost repro vhodné k poslechu, než k filmu..
Co se týče zmíněného zesilovače, tak ten budu vybírat až podle reprobeden, takže momentálně mi jde čistě o výběr právě jich.. K zesáku pak počítám i s nějakým malým pultíkem, aby šlo páchat víc rozmanitějších věcí.
Do tohoto momentu vedou tyto repráky: http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... ?katID=196
Kvůli nemožnosti umístění subwooferu někde v prostoru podniku nevybírám žádné samostatné satelity.
Tady se mi navíc líbí ta uvolněná skořepina v zádech repráků a co jsem je slyšel, tak si mě získaly.
Na "zadní" stranu místnosti jsem chvilku přemýšlel o levnější variantě http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... katID=388# - protože ty budou hrát fakt jen jako kulisa a při koncertu budou stažené, ale od toho už jsem upustil a do všech rohů bych prdl stejně kvalitní.
Po konzultaci s několika lidma je mi ale více než jasné, že wattáž asi nebude stačit.. i kdyby šlo jen o zpěv, tak by repráky jely nejspíš dost nadoraz, takže cítím určitou potřebu mít tam větší rezervu. Souhlasíte?
Poslední věc, kterou bych měl asi zmínit, tak je umístění, se kterým už taky nejde hýbat - jde o klasické navalení do uplných rohů místnosti. Což májí další výhodu zmíněné AM1, které jdou rovnou lupnout na zeď/strop.. Proto bych i jinačí vámi navržené varianty uvítal s možností závěsu. Při nejhorším by se to holt dalo vyřešit vysoko posazenou poličkou.. To mě padly do oka/ucha např: Magnat Quantum 1003, ale ty už jsou asi nad naši finanční kapacitu. Ale uviděl bych, co by se dalo dělat, kdyby jste mě k něčemu začali přesvědčovat.
Budu se těšit na Vaše reakce.
VV