Pioneer řady HPM

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pioneer řady HPM

Příspěvek od Leony5 »

Pioneer řady HPM.Vážně uvažuji o této vintage řadě k zesilovači Pioneer A 701R do místnosti cca 4m krát 5m.Na tuto řadu je dost pozitivních recenzí ale žádné jsem neslyšel.Rád bych nějaké názory na zvuk v porovnání s dnešními soustavami okolo 20-30 tis.Nyní mám Dynavoice df6 které dle mého ucha hrají velice obstojně,a zajímá mě jak by se rovnali třeba s HPM 100,kreré bych asi do své místnosti zvolil.Dočetl jsem se že HPM 100 je i v lepší verzi 100B,víte někdo jaký je mezi 100 a 100B rozdíl? *headbang*

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pioneer řady HPM

Příspěvek od daliborr »

Mám doma jejich menší verzi Hpm 60 a musím říci ,že hrají velice dobře. Ty verze budou asi jenom změna v zatížení. Vyráběly se 2 verze-50/100 a 100/200. Pokud by jsi bydlel blízko Olomouce mohl bych ti HPm 60 dovézt na vyzkoučení. *2thumbsup*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

HPM 60 poslouchal na Pionýru A60 a obstály velmi dobře, pravda to v dobách audio kazet a vinylů, CD u nás ještě nebyly...než se rozhodneš koukni po bedýnkách téže značky CS-603, třípásma, korekce výšky-středy, bass reflex, tone selector, led indikace výkonu. Může být přijatelná alternativa.

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Vlastním Pioneer CS-E531 a musím říci že hrají opravdu výtečně. Jejich podání středů je díky kalotovým měničům krásné, jako bonus hrají neutrálně, dlouhodobý poslech neunavuje a také mají vysokou citlivost. 603 taky nehrály špatně, ale nebylo to už úplně ono. A samozřejmě snad u všech těchto starých pincků to chce druhou výhybku, vesměs v tom jsou bipoláry a špulky s tenkým drátem na feritu, což se bohužel negativně podepisuje na zvuku.

http://www.hifiengine.com/manual_librar ... e531.shtml

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Když toužíš po vintage zvuku neopomeň si prohlídnout sestavy Sony SS G5
třípásma, basák Φ300mm kalotové výšky, točítka výšky-středy, bass reflex. Bohužel dneska značka upadá zrovna jak Pioneer (mluvím o reprácích) průměrná spotřebka.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Daliborr dík za info.Já mám spíš spadeno na HPM 100 ale ty 60tky budou podobný.Jinak tu CS řadu nechci,už to není to co HPM. Mám nyní tyto dynavoice http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... oice-df-6/ a HPM 100 jsou tak kolem 15 000 + nějaký servis na výhybkách a jsem s cenou na mejch bednách,který nehrajou špatně tož otázka zní,vyplatí se do toho jít či ne.Asi nejlepší by byl poslech.Jsem z Mostu tak jestli je někdo se 100vkama poblíž?

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Mám osobně zkušenost z repro HPM 700, 100 a 1500. Ve všech případech jsou problémy se směrovostí výšek a středů. 3 repro umístěné zvláštně vedle sebe, ještě jsou vždy obě bedny stejné, takže umístění je vůči posluchači nesymetrické, ... prostě hrají nevyváženě. Měl jsem nějakou dobu i A701, takový průměr střední třídy, takže taky nic moc. 100vky jsem měl tu druhou verzí s větším zatížením. Ale kdybych měl doporučit adekvátní repro k tomu zesáku a měly by to Pioneer, tak zkus Prologue se dvěma basáky a mezi nimi výšky. Takové regálovky S77 nebo S80 hrají fakt lépe než HPM 100.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

:? No díky za sdílení zkušeností s HPM 100 :shock: To mě dost překvapilo,tyto repro jsou na netu vychvalovány až do nebe a najednou taková informace.Pioneer to samosebou bejt nemusej.A co myslíš stačil by A 701 na Infinity kappa 7.x.?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud jsi sběratel, tak si je kup, ale neočekávej od nich žádné zázraky. Měl jsem ve sbírce HPM 900. Nebyl to žádný zázrak. Zvuk se trochu zlepšil, až když jsem vyměnil kondenzátory na výhybce. :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hlavně nekupuj pincek CS-901 nebo 997 příšerná jakost odrbaná k neuvěření, komentoval jsem to na fóru nejedenkrát.
No, vylepšil jsem je podomácku ale o to přece nejde, za ty prachy kvalitu bych žádal.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

No zatím si nechám co mám,jsem spokojenej se zvukem Dynavoice df6.Taky dneska něco prodat za rozumnou cenu je kumšt, každej by to chtěl zadarmo a ještě dovést až domu. *headbang*

Odpovědět