PKAudio

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Monik audio
Kontaktovat uživatele:

PKAudio

Příspěvek od Monik audio »

Dobrý večer, zaujaly mě reprosoustavy pana Kocoura, tady https://pkaudio.webnode.cz/ a chtěl jsem se zeptat na vaše poslechové zkušenosti.Vypadají výborně, poslouchali jste je někdo, prosím vás?
Děkuji vám za rady a postřehy z poslechu.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PKAudio

Příspěvek od Kocmeister »

Měl jsem Ghibli. Něco píšu ve svym osobnim vláknu. Za mě vůbec neni co řešit, PK to hraje neskutečně. Doslova nehorázně dobrý zvuk a kvalita za zatím ještě nepříliš horentní sumy.
kabelguru.cz

Monik audio
Kontaktovat uživatele:

Děkuji vám za odpověď, nemá tam ceny a já jsem někde zahlédl větší model za čtyřicet pět tisíc a na foru se o nich vyjadřovali také s nadšením, ale je to jen kutilská domácí práce, dá se to fakt srovnat s něčím ,,značkovým,,?

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No kutilská domácí práce.... pokud vim, tak ozvučnice dělá na zakázku velice schopný truhlář. Tloušťka stěn je vyšší než je běžné ve spotřebce, kvalita dýhy bezchybná. No a kvalita jak výhybek, součástek a měničů je rozhodně silně nadprůměrná, to v obchodě za tyto peníze není možné zakoupit. Pochopitelně se to pak podepíše na zvuku v pozitivnim smyslu. Zkusim příklad, jestli koupíš v hifistudiu repro za 45, tak výrobní náklady jsou tak maximálně polovina této částky, zbytek marže prodejce, dovozce atd. Není pochopiteně možné za 22 vykouzlit žádné zázraky. U PKAudio zcela určitě to možné je. A to nemluvím o tom, že repro ti autor zvukově nastaví dle tebe, dle tvých preferencí.
kabelguru.cz

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Cele stranky zacaly jako hobby, stale jsou, a slouzi pro prezentaci me prace. Neslouzi ke komercnimu zameru. Zatim :-).
Vse vymyslim a projektuji ja, Jan Kanalas/Kanny dela excelentni praci na ozvucnicich. Viz jeho vlakno zde:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=17812

Co sam vyrobim, tak se snazim prodat, at je na dalsi projekt. A jsou to tim padem vetsinou jednorazove veci. K nekterym vecem jsem zverejnil kompletni dokumentaci, protoze si to nekdo vyzadal, a diky tomu napriklad hraji dvoje Ghibli ve Finsku. Dale delam ruzna mereni, opravy, kontroly, upgrady, navrhy vyhybek, pripadne cele bedny, podle domluvy. Proto tam nejsou zadne ceny.

Vetsina mych projektu slouzi k vyzkouseni nejakeho konceptu, nebo menicu ci jejich kombinace. Je za tim ciste radost z tvorby, zvedavost. Tomu odpovidaji ceny projektu, ktere obcas prodavam.

Verim na kvalitni navrh ozvucnice, predevsim celni desky, reseni skutecnych problem (kdyz to jde v ramci konceptu), verim na mereni a poctivy navrh vyhybky a vyuziti dostupnych SW, umoznujici "videt" vice nez nejakou frekvencku v ose, verim na poslech a ladeni podle ucha a preferenci, verim na kvalitni menice, soucastky a kabelaz. Verim na otevrenost, publikovani grafu, byt si vedom co a proc delam, a stat si za tim. Ukazana plati.

kamilek111
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kamilek111 »

Já jsem od minulého týdne majitelem Kocourových beden a to konkrétně SatWaveSS, takže můžu potvrdit Kocmeisterova slova, nádherné zpracování, výborný zvuk, výborná komunikace. Shodou šťastných náhod jsem měl možnost mít bedny či spíše bedničky vyzkoušet u sebe doma a i když jsem byl zastáncem velkých beden, musel jsem tento názor trochu přehodnotit. Kocourovy bedny zvítězily na celé čáře a zůstaly doma čímž mu ještě jednou děkuji. Co se týká srovnávaní s "něčím značkovým" na Kocourových stránkách máš napsané jaké jsou v projektu použité měniče. Tak si na netu dohledej jejich cenu a porovnej s měniči "v něčem značkovém" Dohledat se to většinou dá. K tomu si připočti cenu stolařiny, která je mimo jiné luxusní , cenu součástek na vyhybky a kabeláž. Dále si přečti tento odkaz https://pkaudio.webnode.cz/chci-diy/ zvláště pak poslední odstavec časová náročnost a udělej si obrázek sám.

https://pkaudio.webnode.cz/satwave/

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

SatWaveSS jsem měl také možnost vyzkoušet a mohu potvrdit, výborný zvuk, vynikající bas, při přímém srovnání s BW 804 byly k nerozeznání a to ty BW jsou celkem už veliké bedny.
Moc dobrá práce.

misog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misog »

ahojte,

suhlasim s nazormi hore. Pocul som par Petrovych bedni a vsetky boli uplne v poriadku nebolo co vytknut v danej cenovej hladine. Ako plus by som povedal ze truhlarska praca je na 1dnotku. Pouzite suciastky vo vyhybkach su napriemerne a ked investor chce daju sa aj lepsie. Menice vyberane podla rozumu a zauzivanych principov. A eeste aby som podotkol extra bonus konzultacie a najdenie rozumneho riesenia pre toho ktoreho uzivatela. Z mojho pohladu skvely pristup a tak si to predstavujem isel by som znovu k Petrovi.

Monik audio
Kontaktovat uživatele:

Děkuji všem za informace a zkušenosti.Mám v plánu zakoupit Xavian Esclusivo a komunikoval jsem s prodejcem, byl velice ochotný komunikovat a jeho názor jako profesionála vyzněl tak, že se doma nedají vyrobit kvalitní reprosoustavy s velmi dobrým zvukem, není možné bez patřičného vybavení vyrobit a vyladit ,,světový,, zvuk.
Pán Kocour tady vše pěkně popsal, přečetl jsem si jeho články a zas mám pochyby, abych nepřestřelil, ty Xaviany jsou dost drahé.Do zprávy jsem dostal od zdejšího člena odkaz na reprosoustavy Buchart, také mě to zaujalo, polovina ceny Xavianu a to je cena podobná, co chce za reprosoustavy pán Kocour.
Zlatí komunisti, bedny byly troje a bylo vymalováno.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Názor prodejce (nebo výrobce?) reprosoustav Xavian samozřejmě odpovídá názoru někoho, kdo chce především prodat svoje vlastní výrobky, jinak je to úsměvný nesmysl. Snad až na to vybavení, to je třeba vždy.
kabelguru.cz

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Prodejce je lišák a samozřejmě mele kraviny :)

Kocourovy bedny budou určitě skvělý a jestli můžu doporučit, přijeď si na Audio Video Show přijet poslechnout i Nadral. Zatím můžeš mrknout do vlákna na tomto fóru ;)

Nebo jestli jsi z Prahy a okolí, rád tě přivítám doma k nezávaznému pokecu a poslechu.
Nadral reprosoustavy

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Technické vybavenie dnes nie je problém, počítač, zvukovku má (skoro) každý , merací mikrofón nestojí majlant, potrebný software pre meranie aj simulácie je voľne dostupný... Čo je niekedy hlavný problém, je "mentálne vybavenie" a v tom je nadšený diyer často lepší ako renomovaný výrobca. A pretože ho to aj baví, tak neráta každú hodinu a "nekatuje costy" ;) .

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Monik audio, asi myslis Premio Esclusivo, krasna bedna, asi vim, kdo tomu delal vyhybku (a velmi pravdepodobne tez doma :-)), pokud se ti libi, tak chybu neudelas. Nicmene za tu cenu lze vymyslet a udelat vic nez male 2p. Nemyslim to hanlive, tyhle veci proste maji sve omezeni.
Jinak z prvniho odstavce cisi rada mytu a neznalosti. To nemyslim nijak spatne, jen je to moc obecne. Odpovim na to otazkami:
- prodejce rozumi navrhu reprosoustav, konstrukci, menicum, mereni, chape funkci vyhybky? Pokud je to sam Barletta nebo Bucil, tak ano, jinak mam pochybnosti.
- potom slovicko "doma", hmm, jaky je rozdil mezi doma ci kdekoliv jinde? Jaky to ma vliv pri vyvoji reprosoustav?
- patricne vybaveni, jake to je vybaveni? Jak to myslel? Protoze ja to vybaveni rozhodne mam a vim co je treba (vi to prodejce?), je na mych strankach. V tomto jsem otevreny. A ty grafy byly ziskane pomoci toho vybaveni, jinak to nejde.
- dobry zvu, svetovy zvuk, v tom kontextu jsou to jen prazdne, emotivne zabarvene pojmy
- je treba videt, od koho nazor pochazi, a rozumet obsahu sdeleni. V tom vyjadreni prodejce toho totiz obsahove moc neni.

Poslech a dojem ze zvuku je slozity proces, pristupujeme k tomu jako pri hodnoceni umeleckeho dila, nebo dobreho jidla, atd. V hlave a tele se deje vsechno mozne, jen vetsinou ne nic racionalniho. A je to v poradku. Jenze navrh a konstrukce reprosoustav je technicka disciplina, pomerne silne racionalni, ani ja se neubranim urcitym citovym zabarvenim k treba dane znacce, ci menici, ci konstrukci nebo i dyze. Ale zaklad je vzdy racionalni-technicky.

Prosim nehledejte v tom nikdo nejakou aroganci nebo tak, jen se snazim veci vysvetlit, a nabidnout jiny pohled.

Buchardt S400 - ano, slusne tez, slysel jsem. Pro zajimavost, BUchardt je to "BU" z RABU acoustics, prodejce menicu atd. Tzn tez pochazi z DIY sveta. Velmi dobre technicky zvladnute. Rozumna cena. Opet, pokud sedne zvukove,....

Mimochodem, premysleli jste uz, co je treba pro navrh reprosoustav? Myslim vzdelani, znalosti? Uci se tohle na vysoke skole? Akusticka mereni, konstrukce menicu, konstrukce reprosoustav, filtry, design, mechanika,....? A to vse v jednom balicku? Co to je za lidi, kteri pracuji v tech firmach? Bavi je to, zajima je to? Navrhuje ten filtr nekdo kdo pak skutecne slysi vysledek?

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Moniku, Xavian Premio jsem mel moznost poslechnout vicekrat (s modernizovanou verzi Esclusivo jsem jeste nemel tu cest) na zesilovacich Norma Revo, nejvyssim Marantzu za bratru 200.000kc, Yamaha 3000, 2100. Zvuk velmi, velmi dobrý, ale ta cena, že? Bedýnek od šikovného vývojáře-malovýrobce bych se vzhledem k ceně nebál, jenže důležitý je tvůj zbytek řetězce a rozhodně prostor, kde bys je mohl poslechnout. Mohlo by se vzhledem k ocekavani stat, ze u tebe doma to pak nebude ončo, mohl bys byt klidně i zklamaný. Rozhodně nepodceňovat to otřepané klišé o zápůjčce a naposlouchání v tvých domácích podmínkách a na tvém železe.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Slyšel a viděl jsem u Kocmeistera model Ghibli (od Kocoura) a musím, říct, že zvuk a provedení bylo výborné s výborným poměrem výkon/cena, který směle konkuruje i 2nd hand cenám beden od renomovaných výrobců. Vzhledem k poslednímu Kocourovu projektu - nová vyhybka pro B&W802 D2 - tak asi není třeba pochybovat o jeho kompetentnosti. Všeobecně držím palce CZ/SK malovýrobcům. *palec*

Odpovědět