Prosim o radu s BOSE kostkami

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
saki
Kontaktovat uživatele:

Prosim o radu s BOSE kostkami

Příspěvek od saki »

Poradte prosim, jak zapojit samotne BOSE kostky (bez BOSE wooferu) ke klasickemu zesilovaci TEAC A-H500 Reference. Z dokumentace BOSE jsem to nepochopil azda se, ze BOSE kostky nemaji frekvencni vyhybku a nevim jak se vyhnout cele bedne BOSE nekde v rohu kvuli frekvencni vyhybce.

Musel jsem se rozloucit s Tannoy Mercury mx3 a BOSE zabere o neco mene mista v pokoji :P Vsem dekuji za pomoc.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim o radu s BOSE kostkami

Příspěvek od Acon »

:shock: človeče, a vieš ako to bude hrať bez subu? Čakaj vééééľké sklamanie. Tie kocečky sú len také doplňujúce bedničky a sami o sebe prakticky nie sú schopné hrať. Myslím, že výhybky sú v sube. Bude to zvuk na úrovni hodne lacného systému k PC. Mercury 3ojky boli za svoju cenu to lepšie na trhu a toto bude bez subu úplná katastrofa. Celkovo ten Akustimas nie je nič "audiofilné" a skvele to plní účel hlavne v členitých miestnostiach, osobne to považujem za skvelú alternatívu ozvučenia krčiem, kancelárií a pod. No na aspoň priemerne náročnú hifiaplikáciu to považujem za nepoužiteľné.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

saki

tyhle kostičky zapojíš bez subu?
na to jsi přišel sám?
totální pitomost.
acon ti to napsal přesně....

saki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saki »

hledali jsme neco malinkeho na stenu. dival jsem se po netu, ale v tomto rozmeru jsem nic nenasel. nejsem na toto odbornik. videl jsem Mission Cube, ale to je opet extra bedna vedle zesilovace. existuji nejake mikro regalovky co tam pujdou misto BOSE kosticek?

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Tvoja požiadavka takmer vylučuje kvalitné hifi no chápem, že niekedy stačí aby malo z čoho hrať rádio. Existujú aj ploché bedničky, prípadne také, čo sa zapúšťajú do steny (stropu, nábytku) treba trochu posurfovať. Osobne by som na Tvojom mieste aj zostal pri Acustimase, ale len so Subom. Pri Tvojich požiadavkách ho môžeš strčiť hocikde aj do skrine ak nemá zavadzať. Ako hudobná kulisa ten systém funguje veľmi dobre ale ako som povedal, len kompletný. Vzhľadom na nízke nároky by som možno zvážil inštaláciu autoreproduktorov. Výsledok určite neporovnateľne lepší ako Acustimas bez subu. A na tuning fórach sa dajú kúpiť dobré reprá za dobrú cenu.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Výhybka ku kockám je v "subwoofri" a obsahuje aj ochranné žiarovky, teda pozor na príkon.
Obrázek
Mám doma aj samostatné meniče z kociek, nejako to hrá. Súčasná hudobná tvorba hraná rádiami hrá celkom obstojne. A aj kravál vedia urobiť :-)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Chudáci kostky.

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Satelitni bednicky od Bose musis zapojit pres vyhybku, jinak hrozi poskozeni menice. Tudiz satelitni repro vedes vzdy pres subwoofer, jinak to asi nepujde. A nebo si kup samostatnou vyhybku. A hlavne, asi mas k Bose instalacni manual a ten musi obsahovat co tyto bednicky zvladnou a co ne a jak je zapojit. Jeste je tu moznost nastavit AVzesilovac pri vystupu, tak ze pripojujes male satelitni repro na pozadovany kanal a zesilovac (nekde v menu) a ten ti nepusti spodni pasmo do tohoto kanalu. U prednich repro nastavis velke repro a nejprve povedes kabel do subu a od nej do prednich repro-satelitu jako 5.0. Pak se jeste muzes zeptat prodejce. Jinou moznost nevidim.

saki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saki »

dekuji moc vsem za pomoc. filip

Odpovědět