Prosím o radu s reproduktory k Audio Analogue

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Miloslav
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu s reproduktory k Audio Analogue

Příspěvek od Miloslav »

Dobrý den,

prosím o radu s výběrem reproduktorů k zesilovači Audio Analogue Maestro Settanta.

Z důvodu vytvoření poslechové místnosti (14m2) jsem přesunul svoji sestavu zmíněho zesilovače a repro Canton Ergo 102 DC z obyváku (50m4) abych měl klid ;)

Ve velkým prostoru hrály Cantony dle mého perfektně - plný prostor, lokalizace vokálů i nástrojů, pevný hluboký bas, středy tak akorát, jen výšky trochu otřejší ale ne otravné. Po zmíněném přesunu ztratily prostorovost, zvuk se jaksi otupil a detailnost nástrojů je pryč.

Proto prosím o radu s výběrem/doporučením výběru reproduktorů, které by vyhověly malému prostoru a zejména AA Maestro Settanta. Mám rád teplejší "muzikální" zvuk s detaily nástrojů a vokálů. Vzhledem k financím (do 30k) upřednostňuji z druhé ruky a je jedno jestli "regálovky" nebo "podlahovky".
Jde mi spíš o výrobce, případně typ s charakteristikami odpovídajícími zvukovému přednesu, abych mohl vybírat v klidu bez spěchu.

Děkuji všem za pomoc

PS: nerad bych zde vytvořil diskuzní rozhádaný kroužek, proto prosím jen objektivně a k tématu
PS2: Cantony jsou na prodej i s žulovým podkladem o váze 25kg

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu s reproduktory k Audio Analogue

Příspěvek od Zdeny »

POkud jsou tvé fotky na bazoši z nové poslechovky, tak tam nebude hrát nikdy nic, ani kdyby to stálo 10 melounů. Bedny nacpaný v rohu - to je největší zvěrstvo, co můžeš udělat. Ale možná se pletu a jsou to fotky odněkud jinud:-) Postav to podle zásad pros,právnéí umístění beden a pak posuď, možná ušetříš...

Miloslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloslav »

Zdar Zdeny,

Díky za reakci, ano je to tak jak píšeš, posunul jsem repro víc do prostoru a od stěn ještě než jsi psal.

Hodně se zvuk zlepšil, ale není to furt ono jak bych očekával. Musím ještě místnost dodělat co se týče odrazu zvuku ap.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Ahoj, tahle odpověď není nic moc, ale zatím moc doporučení nepadlo, tak to možná bude lepší než nic :)

Kdysi jsem měl zesilovač Analogue audio vyhlídnuté ke koupi (označení si už nepamatuji, ale byly to 2 modely, jeden v ceně 35 tisíc, druhý 65 tisíc). Mám pocit, že tehdy tuto značku u nás propagoval pan Barletta z Xavianu - tak předpokládám, že si ji vybral tak, aby hrála dobře s jeho produkcí - dedukoval bych tedy, že Xavian by mohl být vhodný tip.

Já měl tehdy Xavian XN185II a Analogue audio s nima hrálo pěkně.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Živý expresivní zvuk taky nabízejí Aurum Cantus - konkrétně třeba V3M. K nim sub s aspoň 12'' měničem a taky bys podle mne byl spokojenej.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Není zcela jasné jestli hodláš to novou malou poslechovku nějak akusticky upravovat (nechat si ji akusticky proměřit a instalovat vhodné difuzní a absorbční prvky). Pokud ne tak nemá cenu moc utrácet za sestavu protože bude vždy hrát jen do limitu místnosti. Osobně jsem si tímto také prošel.

Miloslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloslav »

FS píše:
02 říj 2017 09:07
Ahoj, tahle odpověď není nic moc, ale zatím moc doporučení nepadlo, tak to možná bude lepší než nic :)

Kdysi jsem měl zesilovač Analogue audio vyhlídnuté ke koupi (označení si už nepamatuji, ale byly to 2 modely, jeden v ceně 35 tisíc, druhý 65 tisíc). Mám pocit, že tehdy tuto značku u nás propagoval pan Barletta z Xavianu - tak předpokládám, že si ji vybral tak, aby hrála dobře s jeho produkcí - dedukoval bych tedy, že Xavian by mohl být vhodný tip.

Já měl tehdy Xavian XN185II a Analogue audio s nima hrálo pěkně.
Souhlasím, Xavian bych chtěl vyzkoušet, AAjsem kupoval z druhý ruky, od fandy který měl Xavian XN250 jestli se nepletu. Nezněly vůbec špatně. Jen je Škoda ze se dost málo nabízejí z druhý ruky a pokud ano tak jsou dost cenově vysoko.

Díky za typ

Miloslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloslav »

PítrsPraha píše:
02 říj 2017 12:25
Živý expresivní zvuk taky nabízejí Aurum Cantus - konkrétně třeba V3M. K nim sub s aspoň 12'' měničem a taky bys podle mne byl spokojenej.
Aurum kantus byly prý taky italský, takže Ital k italovi by mohl být ideál.

Díky

Miloslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloslav »

Jiri píše:
02 říj 2017 13:56
Není zcela jasné jestli hodláš to novou malou poslechovku nějak akusticky upravovat (nechat si ji akusticky proměřit a instalovat vhodné difuzní a absorbční prvky). Pokud ne tak nemá cenu moc utrácet za sestavu protože bude vždy hrát jen do limitu místnosti. Osobně jsem si tímto také prošel.

Na kolik zhruba muže vyjít takový měření? V budoucnosti bych určitě místnost rád doladil v rámci smysluplnosti a samozřejmě s ohledem na finance a možnosti místnosti. Nemám úplně představu co přesně měření mi řekne. difuzor by se tu určitě neztratil. Přeházel jsem i poslechový "bod". Místo křesla, velkou pohovku....jak málo stačí ke změně zvuku. Právě se kochám Levadzem a Blues Cousins.....Před tím to byl Dream Theater :D

Díky a poslechu zdar!

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Cena za měření bude určitě hodně různá (pár tisíc to bude) - někteří prodejci jej dělají pro své zákazníky jako součást instalace při větším nákupu.

Získáš minimálně graf dozvuku na různých frekvencích. Podle toho se pak volí, jaké panely bys měl do místnosti doplnit, aby ses dostal k co nejvyrovnanější křivce a k optimálnímu dozvuku (ten je ovšem různý pro každý typ hudby).
V mém případě ukázalo první měření dozvuk cca 0,6-0,7 sekundy se zdvihem od 400 - 4000 Hz. Podle toho jsme vybrali Vicoustic panely a po jejich instalaci klesl dozvuk v celém pásmu do rozpětí 0,4-0,5 sekundy s problémovými cca 80 hz. Pořád to není optimální, ale lepší než nic - hlavně se dost srovnala křivka dozvuku napříč celým frekvenčním pásmem.

.. tož k tomu by asi tak bylo to měření :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Na zakazkove mereni bych se osobne vykaslal. Pokud jsi aspon trochu hracicka, kup si za 100 USD kalibrovany mikrofon, zdarma stahni program REW a merit muzes kdykoliv cokoliv. Ovladani je uplne jednoduchy a zvladnutelny za 1 hodinu vcetne precteni celyho manualu ;-) .

Miloslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloslav »

FS: díky za info, přiznávám že bych se asi do toho momentálně nepouštěl, ale je dobry vědět že ta služba existuje

Pítrs: jojo rád si hraju, *2thumbsup*, kalibrační mikrofon... funguje tak i kal. mikrofon k AV zesikum? Abych se přiznal, před 15 lety jsem techniku sledoval hodně než jsem si pořídil dětičky, pak jsem od toho upustil, asi chápeš proč, takže jsem momentálně mimo obraz. že se tak hloupě ptám.

Odpovědět