Pylon Audio Jasper 25 MKII

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
hifi_joe_1986
Kontaktovat uživatele:

Pylon Audio Jasper 25 MKII

Příspěvek od hifi_joe_1986 »

Ahojte,

ma niekto osobne skusenosti s reproduktormi Pylon Audio Jasper 25 MKII?
https://pylon.pl/en/jasper-series/jasper-25-mkii/

Na papieri vyzeraju velmi zaujimavo a nasiel som aj viacero recenzii z Polska a par videi. Problom je, ze si ich neviem nikde v blizkom okoli vypocut (Slovensko – Bratislava, Rakusko – Vieden). Vyzeralo to tak, ze najblizsia moznost je az Budapest.

Dakujem

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pylon Audio Jasper 25 MKII

Příspěvek od adrian »

Alebo Ostrava Diok Audio, aká je cena za pár?

hifi_joe_1986
Kontaktovat uživatele:

Skusal som tam volat, ale nikto mi to nezdvihol. Uprimne ma to ani velmi neprekvapuje, kedze sa mi to stava casto (mam Rakuske tel. cislo) :). Ostrava je navyse asi o hodinu cesty dalej jednym smerom ako Budapest, ale ak sa mi tam podari dovolat, skusim sa aspon poradit. Kazdopadne dakujem za tip.

Ponuka, ktoru som dostal na novy par v Krakove (oficialny predajca Pylon-u), je 17000 zl (t.j. ~4000 eur alebo ~98000 czk). Ta cena ma dost prekvapila, pretoze katalogova cena je 25000 zl (t.j. ~6000 eur alebo ~144000 czk) a nerozumiem, ako sa dostali k takej zlave.

Kazdopadne tieto reproduktory osobne nepoznam a nepoznam ani nikoho, kto by s nimi mal nejake skusenosti a neviem ci je dobry napad ist do takejto kupy bez pocutia.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tohle dělá dost firem, že napálí nesmyslnou cenu a pak dají zákazníkovi tu normální. Zákazník má pocit, že dostal extra cenu zrovna pro něj a koupí to. Takhle se prodávají i předrařené kabely.
Poláci asi našli díru na trhu a začali dělat reprobedny. Tak, snad se jim bude dařit.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

hifi_joe_1986 píše:
13 úno 2026 13:29
Skusal som tam volat, ale nikto mi to nezdvihol. Uprimne ma to ani velmi neprekvapuje, kedze sa mi to stava casto (mam Rakuske tel. cislo) :). Ostrava je navyse asi o hodinu cesty dalej jednym smerom ako Budapest, ale ak sa mi tam podari dovolat, skusim sa aspon poradit. Kazdopadne dakujem za tip.

Ponuka, ktoru som dostal na novy par v Krakove (oficialny predajca Pylon-u), je 17000 zl (t.j. ~4000 eur alebo ~98000 czk). Ta cena ma dost prekvapila, pretoze katalogova cena je 25000 zl (t.j. ~6000 eur alebo ~144000 czk) a nerozumiem, ako sa dostali k takej zlave.

Kazdopadne tieto reproduktory osobne nepoznam a nepoznam ani nikoho, kto by s nimi mal nejake skusenosti a neviem ci je dobry napad ist do takejto kupy bez pocutia.
Také nezvedám čísla čísla ze zahraničí. Zkus jim nejdříve napsat třeba sms nebo mail, že je budeš kontaktovat telefonicky.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Jarda69 napsal
Poláci asi našli díru na trhu a začali dělat reprobedny
No oni Poláci nejsou tak úplně mimo,dlouhá léta vyráběli(nevím jak dnes) reproduktory značky Tonsil

hifi_joe_1986
Kontaktovat uživatele:

Ano toto robievam tiez, ze radsej napisem spravu vopred, aby ludia vedeli, ze nejde o spam, aj ked volam zo zahranicneho cisla. Dakujem za radu. :)

Nakoniec sa mi podarilo dovolat do Diokaudio a pan (zrejme majitel) bol velmi ochotny. Potvrdil mi, ze s Pylonmi bol osobne velmi spokojny, ale museli spolupracu ukoncit, pretoze sa nepredavali podla ocakavani. Ludia boli vraj zvukom nadseni, az kym nezistili, ze ide o polsku znacku - potvrdil mi, ze zial predsudky voci polskym vyrobkom maju stale velku vahu :/ Konkretne Jasper 25 mk2 ale v studiu nikdy nepocul.

Ako alternativu mi navrhol regalovky hORNS FP10 (tie mi vizualne nesedia) alebo stlpy Axxess L3, ktore vobec nepoznam. Skusim si o nich nieco nastudovat, ale ohladom Pylonov som sa vlastne utvrdil len v jednom. Ak do nich pojdem, musim pocitat s tym, ze pri pripadnom predaji budem zrejme celit rovnakemu klise ako predajca v Dioku..

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

A proč bys je měl případně prodávat, jen z důvodu "Hifinervozy", že je třeba kupovat stále další a další?
Když se ti bude líbit jejich přednes, pak není důvod.
Na druhou stranu, nestojí majland oproti jiným "značkám".

hifi_joe_1986
Kontaktovat uživatele:

Zistil som, ze v Longtone studio vo Viedni (cca hodinu odomna) maju k dispozicii modely Jasper 23 https://pylon.pl/en/jasper-series/jasper-23/ a Amber mkII https://pylon.pl/en/amber-mkii/ Z tohto studia som uz mal v minulosti na testovanie doma Harbeth C7ES-3 XD, ktore ma vsak nepresvedcili, kedze nesedeli k mojmu hudobnemu stylu. Zial zapozical som si ich pred skusanim v studiu :/. Model Jasper 23 je mensim 'bratom' modelu Jasper 25 mk2, o ktory sa primarne zaujimam.

Chcel by som sa vas opytat:

1. Ma zmysel ist si vypocut Jasper 23, aby som zistil, ci mi vobec sedi ich charakter, alebo je to vzhladom na rozdiely oproti vacsej 25-ke nepodstatna skusenost?

​2. Je podla vas dobry napad vziat moj zosilnovac a streamer priamo do studia vo Viedni a otestovat ich s Jasper 23 tam? Alebo je nevyhnutne riesit narocnejsiu logistiku a brat ich na testovanie priamo domov?

Dakujem za kazdu radu a nazor.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

K bodu 1. - má to zmysel určite. Každá takáto priama skúsenosť má zmysel.
K bodu 2. - je to dobrý nápad.
Najideálnejšie by bolo ale samozrejme brať ich na testovanie domov.

hifi_joe_1986
Kontaktovat uživatele:

Ramones píše:
14 úno 2026 11:40
A proč bys je měl případně prodávat, jen z důvodu "Hifinervozy", že je třeba kupovat stále další a další?
Když se ti bude líbit jejich přednes, pak není důvod.
Na druhou stranu, nestojí majland oproti jiným "značkám".
Mas pravdu, "hifinervoza" (paci sa mi to slovo) je diagnoza a ja fakt dufam, ze reproduktory (akekolvek to budu) pre ktore sa finalne rozhodnem, budu najlepsim "sedativom" aspon na par rokov :)

Co sa tyka ceny, ano nestoja majland, ale stale je to dost na to (cena je pre roznych ludi relativna), aby som to nebral na lahku vahu.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

hifi_joe_1986 píše:
14 úno 2026 12:50
Zistil som, ze v Longtone studio vo Viedni (cca hodinu odomna) maju k dispozicii modely Jasper 23 https://pylon.pl/en/jasper-series/jasper-23/ a Amber mkII https://pylon.pl/en/amber-mkii/ Z tohto studia som uz mal v minulosti na testovanie doma Harbeth C7ES-3 XD, ktore ma vsak nepresvedcili, kedze nesedeli k mojmu hudobnemu stylu. Zial zapozical som si ich pred skusanim v studiu :/. Model Jasper 23 je mensim 'bratom' modelu Jasper 25 mk2, o ktory sa primarne zaujimam.

1. Ma zmysel ist si vypocut Jasper 23, aby som zistil, ci mi vobec sedi ich charakter, alebo je to vzhladom na rozdiely oproti vacsej 25-ke nepodstatna skusenost?

​2. Je podla vas dobry napad vziat moj zosilnovac a streamer priamo do studia vo Viedni a otestovat ich s Jasper 23 tam? Alebo je nevyhnutne riesit narocnejsiu logistiku a brat ich na testovanie priamo domov?

1.pripajam sa k mumu, má to zmysel, maj však na pamäti, že Jasper 25mk2 môžu hrať, ale inak
2. Po dobrých skúsenostiach s Jasper 23 a vážny záujem o 25mk2, by som požiadal, za plnú zálohu Jasper 25mk2 zapoziacat domov počkať na objednávku, ak ich nebudú mať na sklade.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Tomáš píše:
13 úno 2026 22:46
Jarda69 napsal
Poláci asi našli díru na trhu a začali dělat reprobedny
No oni Poláci nejsou tak úplně mimo,dlouhá léta vyráběli(nevím jak dnes) reproduktory značky Tonsil
Tonsil reproduktory som mal v Denon reprosustavach, kupoval som ich ako študent k Yamaha receiveru. Na svoju cenu hrali slušne, dobrý priestor,zvuk skôr tmavší.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

hifi_joe_1986 píše:
14 úno 2026 12:50

Aby si si nakoniec neodniesol Jasper 23, keď budeš s nimi spokojný *2thumbsup*

hifi_joe_1986
Kontaktovat uživatele:

Ahojte, mal som doma zapozicane Pylon Audio Jasper 23 na posluch a rad by som sa podelil o moje dojmy.

Design:

Musim priznat, ze ma ich vzhlad celkom prijemne prekvapil. Aj ked zelena farba nie je uplne moj styl a WAF (Wife Acceptance Factor) je u nas doma pomerne prisny :), v skutocnosti vyzerali velmi dobre. Spracovanie je naozaj na vysokej urovni – lakovanie je bez akejkolvek chyby a po detailnej kontrole som nenasiel nic, co by som mohol vytknut. Posobia moderne, kvalitne a esteticky.

Stabilita:

Tu som narazil na prvy problem. Na mojich aktualnych B&W 704 S2 ma podstava (plinth) vacsiu plochu ako samotna skrinka, co im dodava dobru stabilitu. Ak do nich nahodou drgne moja mala dcera, nemusim sa bat, ze ich prevrati.

Pri Jasper 23 som mal opacny pocit. Podstava je rovnako velka ako zakladna skrinky, a pri jemnom dotyku som mal pocit, ze by sa mohli prevratit do strany. Nerozumiem, preco sa Pylon rozhodol pre toto riesenie – vyzera to, akoby pohodlie a funkcnost ustupili dizajnu.

Pozitivne vsak je, ze podstava je uchytena pomocou M6 skrutiek a da sa lahko demontovat imbusom. To otvara moznost vyrobit si vlastnu, stabilnejsiu podstavu alebo pouzit alternativne nozicky.

Zvuk:

Zvuk bol presne taky, aky som ocakaval. Moje B&W su velmi detailne, ale vysky su miestami prilis jasne, najma v mojej vacsej, prirodzene svetlej miestnosti (cca 40 m2). V mensom priestore zneju vyborne, ale v mojich podmienkach to nie je idealne.

Jasper 23 su ale uplne ina liga, co sa charakteru tyka. Scanspeak menice maju teply, prijemny, dokonca az "hladky" zvuk (citujem moju manzelku). Basy su uderne, ale nie ostre. Skusal som Led Zeppelin, Pink Floyd, Beatles, Peter Gabriel, Dire Straits a mnohe dalse kapely a ich piesne. Skusal som rozne umiestnenie aj vzdialenosti od steny, kde mi rozumne minimum prislo 30 cm. Reproduktory su dost hlboke (~41cm) takze treba urcite pocitat aj s tymto faktorom.

Problem je vsak velkost – v mojej miestnosti jednoducho nestacia podobne ako B&W 704 S2. Zvuk je kvalitny, ale chyba mi tam "wow efekt", ktory by som ocakaval pri prechode na nove (a drahsie) reprosustavy.

Preto mi ako realna volba vychadza model Jasper 25 mk2, kvoli ktoremu som aj zakladal tuto temu. Bohuzial, v okoli nemam sancu si ich nikde vypocut – stovky kilometrov cestovania a ziaden dostupny demo kus v okoli.

Cena:

Tu je to este zaujimavejsie. Rakusko, Nemecko a vseobecne zapadne trhy maju uplne inu cenovu politiku ako Polsko.
Zatial co v Polsku som dostal ponuku na cisto novy Jasper 25 mk2 za 17 000 zl (t.j. ~4000 eur alebo ~98000 czk), v Rakusku som na demo model Jasper 23 dostal cenu 5 200 eur (t.j. ~126000 czk). Rozdiel je naozaj vyrazny a oplati sa kupovat z Polska.

Prikladam aj par fotiek a tesim sa na vase reakcie.
Přílohy
PXL_20260226_154122139.jpg
PXL_20260226_153839142.jpg
PXL_20260226_153451660.jpg
PXL_20260226_153442339.jpg
PXL_20260226_153407780.jpg
PXL_20260226_153400073.jpg
PXL_20260226_091617832.jpg

Odpovědět