Quadral Montan MKV
-
- Kontaktovat uživatele:
Quadral Montan MKV
Zdar kluci.Chtel jsem se zeptat jestli je tu někdo kdo vlastní tyto repro..
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Quadral Montan MKV
Nebo Vulkany ono je to hodně podobný.Jde mi o tlumení Transmission Line.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Tome,nemam tam prěvě vubec nic a spousta jinych co má třeba i Vulkany taky ne
""" nemám tam právě vubec nic a spousta jiných co má třeba i Vulkany taky ne """
a tak je to zřejmě správně. Přečti si něco o systému Transmission Line, je to velice složitý systém a experimentovat s tím znamená jen "rozhození beden" a to i dodatečné vytlumení, protože to tak nebylo do výroby spočítáno. Ten obrázek s tím molitanem sebraný z webu, je zřejmě jen bastlení nějakého šikulky. V originálu u většiny Transmission Line je "jen" potahovací látka, jak v bedně, tak hlavně v tom zužujícím se tunelu, pokud tam něco přidáš, tak změníš parametry a bedna bude rozhozená. Ten výpočet při jejich výrobě je velmi složitý.
V závěru však musím dodat, že žádné Quadraly jsem nikdy neměl a výše uvedené mám jen z doslechu od Hifi kámošů, jak to v nich funguje. Skutečně potřebuješ pro přesnou informaci reálnou reprobednu - pokud Ti jí bude někdo ochoten otřevřít a porušit si to utěsnění.
a tak je to zřejmě správně. Přečti si něco o systému Transmission Line, je to velice složitý systém a experimentovat s tím znamená jen "rozhození beden" a to i dodatečné vytlumení, protože to tak nebylo do výroby spočítáno. Ten obrázek s tím molitanem sebraný z webu, je zřejmě jen bastlení nějakého šikulky. V originálu u většiny Transmission Line je "jen" potahovací látka, jak v bedně, tak hlavně v tom zužujícím se tunelu, pokud tam něco přidáš, tak změníš parametry a bedna bude rozhozená. Ten výpočet při jejich výrobě je velmi složitý.
V závěru však musím dodat, že žádné Quadraly jsem nikdy neměl a výše uvedené mám jen z doslechu od Hifi kámošů, jak to v nich funguje. Skutečně potřebuješ pro přesnou informaci reálnou reprobednu - pokud Ti jí bude někdo ochoten otřevřít a porušit si to utěsnění.
Oldeare plácáš nesmysly.To žlutý není molitan,ale minerální vata a obrázek měl kdysi Quadral na svejch stránkách.To si myslíš,že by si nějaký "šikulka" jen tak vyrobil řez bedny,aby demonstroval svý akustický úpravy bedny ?
Něco takového,běžně se používá ve stavebnictví jako tlumič hluku a protipožární izolace
Nesmysly? No možná, ukaž otevřený Montany a můžem to řešit, i když dnes už je to historie. Transmission Line byl právě proto, že se nepotřebovalo tlumení, byl to systém modulů, tunelů a tesnění.
Psal jsem, že to není moje praktická zkušenost na rozdíl od jiných mých prezentací. Quadraly jsem žádné nikdy nevlastnil, ale měl je Hifikámoš a další se je dokonce pokoušel stavět. I přes složitý výpočet ten finální zvuk nebyl OK.
BTW: tazatel píše, že nejen on, ale i další majitelé Quadralů tam " mají nic ". To chceš tvrdit, že výrobce těchto beden je takový diletant, že tam zapoměl dát tlumení?
Dodatek: Nooo, na Hifi foru budem zedničit.
Psal jsem, že to není moje praktická zkušenost na rozdíl od jiných mých prezentací. Quadraly jsem žádné nikdy nevlastnil, ale měl je Hifikámoš a další se je dokonce pokoušel stavět. I přes složitý výpočet ten finální zvuk nebyl OK.
BTW: tazatel píše, že nejen on, ale i další majitelé Quadralů tam " mají nic ". To chceš tvrdit, že výrobce těchto beden je takový diletant, že tam zapoměl dát tlumení?
Dodatek: Nooo, na Hifi foru budem zedničit.
Mel jsem Vulkany MK3, co presne resis s TL? Hlavni je omacka okolo ala mistnosti, zesik atd.
-
- Kontaktovat uživatele:
jde mi jen o Transmission Line.Když ho odkreju v zadu nahoře krytku z tkaniny tak tam nemám nic /žadné tlumeni,vycpávky a podobně/.Nekdo to má vycpaný někdo tam taky nemá nic tak nevím...
Mělo by to být jako na tom obrázku z prospektu.Jestli ty bedny máš z druhé ruky,tak se málokdy stane,že to koupíš jako originál od výrobce.Spousta "znalců" (blbů) si myslej,že jsou chytřejší než výrobce,ale neuvědomují si, že zejména na basech má hlavní slovo akustika místnosti a umístnění beden v prostoru.Když bedny postaví někam,kde je zrovna maximální rezonanční kmitočet,tak jim to duní a šachtu transmission line ucpávají,když to strčej do basový díry a chyběj jim basy,tak tu minerální vatu likvidují.Ta tam je zejména proto aby likvidovala rezonance a vyšší harmonický té šachty.
Mel jsem je po renovaci a tlumeni bylo pod horni krytkou napechovane az po okraj. Doporucuji udelat totez, pres basaky se tam urcite dostanes
.

josiph1970
Máš mail.
Máš mail.
-
- Kontaktovat uživatele:
koudy42
Takže jsi sundal horní krytku v zadu nahoře a mel jsi to napěchovaný až nahoru??
Takže jsi sundal horní krytku v zadu nahoře a mel jsi to napěchovaný až nahoru??