Quadral Montan MKV

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
josiph1970
Kontaktovat uživatele:

Quadral Montan MKV

Příspěvek od josiph1970 »

Zdar kluci.Chtel jsem se zeptat jestli je tu někdo kdo vlastní tyto repro..

josiph1970
Kontaktovat uživatele:

Re: Quadral Montan MKV

Nebo Vulkany ono je to hodně podobný.Jde mi o tlumení Transmission Line.

josiph1970
Kontaktovat uživatele:

Děkuji Tome,nemam tam prěvě vubec nic a spousta jinych co má třeba i Vulkany taky ne

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

""" nemám tam právě vubec nic a spousta jiných co má třeba i Vulkany taky ne """

a tak je to zřejmě správně. Přečti si něco o systému Transmission Line, je to velice složitý systém a experimentovat s tím znamená jen "rozhození beden" a to i dodatečné vytlumení, protože to tak nebylo do výroby spočítáno. Ten obrázek s tím molitanem sebraný z webu, je zřejmě jen bastlení nějakého šikulky. V originálu u většiny Transmission Line je "jen" potahovací látka, jak v bedně, tak hlavně v tom zužujícím se tunelu, pokud tam něco přidáš, tak změníš parametry a bedna bude rozhozená. Ten výpočet při jejich výrobě je velmi složitý.

V závěru však musím dodat, že žádné Quadraly jsem nikdy neměl a výše uvedené mám jen z doslechu od Hifi kámošů, jak to v nich funguje. Skutečně potřebuješ pro přesnou informaci reálnou reprobednu - pokud Ti jí bude někdo ochoten otřevřít a porušit si to utěsnění.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Oldeare plácáš nesmysly.To žlutý není molitan,ale minerální vata a obrázek měl kdysi Quadral na svejch stránkách.To si myslíš,že by si nějaký "šikulka" jen tak vyrobil řez bedny,aby demonstroval svý akustický úpravy bedny ?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Něco takového,běžně se používá ve stavebnictví jako tlumič hluku a protipožární izolace
tlumení.JPG

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Nesmysly? No možná, ukaž otevřený Montany a můžem to řešit, i když dnes už je to historie. Transmission Line byl právě proto, že se nepotřebovalo tlumení, byl to systém modulů, tunelů a tesnění.

Psal jsem, že to není moje praktická zkušenost na rozdíl od jiných mých prezentací. Quadraly jsem žádné nikdy nevlastnil, ale měl je Hifikámoš a další se je dokonce pokoušel stavět. I přes složitý výpočet ten finální zvuk nebyl OK.

BTW: tazatel píše, že nejen on, ale i další majitelé Quadralů tam " mají nic ". To chceš tvrdit, že výrobce těchto beden je takový diletant, že tam zapoměl dát tlumení?

Dodatek: Nooo, na Hifi foru budem zedničit.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Keci,keci
http://www.titanstory.de/de
Tam si to najdi,je to pod Titan IV 1990,PDF prospekt
2025-05-04_170758.jpg

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mel jsem Vulkany MK3, co presne resis s TL? Hlavni je omacka okolo ala mistnosti, zesik atd.

josiph1970
Kontaktovat uživatele:

jde mi jen o Transmission Line.Když ho odkreju v zadu nahoře krytku z tkaniny tak tam nemám nic /žadné tlumeni,vycpávky a podobně/.Nekdo to má vycpaný někdo tam taky nemá nic tak nevím...

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Mělo by to být jako na tom obrázku z prospektu.Jestli ty bedny máš z druhé ruky,tak se málokdy stane,že to koupíš jako originál od výrobce.Spousta "znalců" (blbů) si myslej,že jsou chytřejší než výrobce,ale neuvědomují si, že zejména na basech má hlavní slovo akustika místnosti a umístnění beden v prostoru.Když bedny postaví někam,kde je zrovna maximální rezonanční kmitočet,tak jim to duní a šachtu transmission line ucpávají,když to strčej do basový díry a chyběj jim basy,tak tu minerální vatu likvidují.Ta tam je zejména proto aby likvidovala rezonance a vyšší harmonický té šachty.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mel jsem je po renovaci a tlumeni bylo pod horni krytkou napechovane az po okraj. Doporucuji udelat totez, pres basaky se tam urcite dostanes *thumbs up*.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

josiph1970

Máš mail.

josiph1970
Kontaktovat uživatele:

koudy42
Takže jsi sundal horní krytku v zadu nahoře a mel jsi to napěchovaný až nahoru??

Odpovědět