Quadral Phonologue Shogun MK IV

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Quadral Phonologue Shogun MK IV

Příspěvek od koudy42 »

Nejsou náhodou přelakované? Protože nový majitel je po mně tuším natřel a prodával dál, můžu se mrknout na seriové číslo pokud je vyfocené :). Zda je tomu tak, pak minimálně za mě můžu říct, že mi hrály doma rok naprosto bez problémů *palec*.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Poslal jsem ti SZ

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Zvuk Quadral Shogun + Marantz PM80 v místnosti necelých 20m2:
Plný, hutný zvuk s celkem slušným basem (na opravdu dobré basy je potřeba větší bedna)
Není problém poslouchat cokoliv. I klasiku zvládají v pohodě, ničím neuráží.
Tichý poslech je naprosto v pořádku, stejně tak jako opravdu hlasitý poslech. (nejbližší sousedy mám cca 50m daleko a můžu hrát opravdu hodně hlasitě)
Klavír má tělo, zvuk celkově pohodově plyne. Nejsou uřvané, nejsou pod dekou.
Nelze od nich čekat pitvu zvuku. Dřív se bedny stavěly trochu jinak než dnes.
Pokud hledáte nějaké mikrodetaily, bojíte se pohnout korekcemi aby byl zvuk co nejrovnější, není to nic pro vás.
Já už to mám za sebou. Rovné ty bedny nejsou, zvýrazňují trochu výšky a basy (to ale většina hifi beden, rovné nejsou pro většinu posluchačů zajímavé)
Kdysi mi to vadilo, teď už hledám u poslechu jen zábavu a tu mi Quadral Shogun přináší.
Při ceně cca 8000 Kč není co řešit.

Pokud hledáte co nejvěrnější a nejrovnější bedny, podívejte se jinde. Samozřejmě i cenově, pokud by měly být basy tak bude cena řádově vyšší.
Pokud čekáte od poslechu zábavu a nebojíte se klidně použít korekce, zkuste si je poslechnout. Nekupujte bez poslechu, každý hledá něco jiného!

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tazatel se již rozhodnul pro Infinity Delta o kterých psal. Oboje repro nabízí Pavel z Budějc. Jinak souhlas se vším co bylo napsáno, rád na Shoguny vzpomínám, zvláště po návštěvě studia, kde měly reprosoustavy i přes 30 000Kč daleko větší neduhy na frekvenční cháře. Nejde o žádný hájend, ale mají všechny předpoklady ke slušné reprodukci, bytelná ozvučnice, 20cm basák a věřím, že celkově neodfláklý návrh bedny.

OT: Jak ti hrál Maratz v "áčku", podle toho co píšeš limit v reprodukci byly reprosoustavy a ne zesilovač? Měl jsi k němu i jiné bedny? Bylo mi o něm řečeno, že pokud je technicky OK jde o VELMI ceněný poměr kvalita/cena. Nemyslím si, že by přehrál můj zesík, ale za daný peníz by to byla možná vhodná koupě ke kamarádovým Fostexům s vysokou citlivostí, kde by 20W/A stačilo :).

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Ano, je to nevyrovnaná sestava, zesilovač je lepší než bedny. Já chtěl ale něco s dobrým phonem a sluchátkovým výstupem.
Poslouchám někdy na AKG 701, tam je kvalita phono a gramofonu jasně slyšet, proto ta nevyrovnanost.
Zvukově je to na úrovni Luxmana L510, kterého jsem také měl. Myslím tedy, že poměr zvuk/cena je mimořádně dobrý.
K Marantz jsem jiné bedny neměl a asi ani zkoušet nebudu.

Odpovědět