Zajímalo mne, jak hraje malá, továrně vyrobená bednička.
Teď mají levně Quadral Quintas 101, tak jsem je koupil. Provedení je OK, má to vytlumení i výhybku, vzadu připojovací terminály. Ale, zvuk jen průměrný. Snaží se to, to jo, ale když z radia mluví, řeč je taková zastřená. Původně jsem myslel, že je nedostatek v malém objemu, ale mám vlastní vyrobené bedýnky a ty šlapou přesvědčivěji. Myslím, že je to tak na úrovni beden lepších věží. Takže to i odpovídá ceně 2600 Kč/pár.
Jak vám hrají doma třeba dvoupásmovky u věží? Můžou vůbec nějaké hrát dobře, myslím příjemně a netahající za uši?
Quadral Quintas 101
Re: Quadral Quintas 101
Ahoj,dnes jsem poslouchal dvoupásma Aurum Cantus V3M
a hrálo to moc pěkně a dalo se to poslouchat tak,že si bedny nastěhuji dom.
a hrálo to moc pěkně a dalo se to poslouchat tak,že si bedny nastěhuji dom.
Re: Quadral Quintas 101
Neviem či mikrosystém Onkyo spadá do kategórie "veža", ale tie relatívne malé dvojpásma čo sú k tomu hrajú pre mňa viac ako uspokojivo. Máme to v spálni možno už aj 10 rokov. Stálo to vtedy tuším niečo cez 10 000 korún. Repráčiky sú dvojpásmové s predným štrbinovým basreflexom.Fantoci píše:Jak vám hrají doma třeba dvoupásmovky u věží? Můžou vůbec nějaké hrát dobře, myslím příjemně a netahající za uši?

Ďalej som mal možnosť počuť nejakú vežičku od Technicsu (ešte z "predplastovej éry" zloženú zo 4 "kvázisamotných" komponentov) a tá sa mi vtedy pozdávala zvukovo aj dizajnom. Len vtedy bola celkom mimo moje finančné možnosti.
Švagor má Yamahu - taká škaredá šedá plastová "veža" - tá ma zvukovo nijak nenadchla. Predpokladám že séria Piano Kraft od tohoto výrobcu bude na tom zrejme lepšie.
Ďalšia skúsenosť - kolega má v kancli starú vežu Sony (svojho času dosť drahú - niečo z vyšších modelov) a to ma tak isto neoslovilo. Dosť tam dominovala basová zložka.
Ďalší kolega - lacná veža nejakého druhotriedneho výrobcu s integrovaným gramofónom - názorná ukážka ako vyzerá pojem "chrastítko" v praxi.

Otázne je ale čo robí ten zvuk dobrý, resp. príšerný - či samotné bedne, alebo tie "veže", prípadne ich vzájomná kombinácia? Hrali by tie bedne s lepším zdrojom lepšie, alebo by viac vystúpili ich nedostatky?