Repro k pc - blízký poslech
-
- Kontaktovat uživatele:
Repro k pc - blízký poslech
Dobrý den,
prosím o doporučení reprobeden k pc na blízký poslech.
- repro mám položené na stole do jednoho metru od hlavy
- jde mi o čistotu a kvalitu zvuku
- nechci výrazné basy
- připojení pomocí optického kabelu
- vešli bychom se do 10 000kč?
Měl jsem Klipsch R-41PM ale vrátil jsem je protože mi vadily právě basy.
Děkuji všem za pomoc a tipy.
- nechci výrazné basy
Re: Repro k pc - blízký poslech
Nevešli
Zdravím
co se podívat na studiové monitory + dac
např Audioquest DragonFly + KRK Monitor Classic 8
Pavel
co se podívat na studiové monitory + dac
např Audioquest DragonFly + KRK Monitor Classic 8
Pavel
usernumber85 píše: ↑28 črc 2022 08:31Dobrý den,
- nechci výrazné basy
ten opticky vstup to bude komplikovat, vyluci vsetky studiove monitory, ktore by sli pripojit s USB napr.
z hifi reprakov napr. KEF LSX, ale tie maju vyssiu cenovku
z hifi reprakov napr. KEF LSX, ale tie maju vyssiu cenovku
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím a děkuji všem za odpovědi. V této oblasti opravdu tápu. Rozumím tomu správně tak že: pokud budu mít DAC převodník tak ten zapojím do pc (pomocí USB?) a do toho převodníku zapojím studiový monitor (reproduktor)? A jak následně propojím dva monitory (reproduktory)? Budou potřeba dva DAC převodníky pro každý monitor (reproduktor) zvlášť? Jak pc pozná, že jeden chci pravý a druhý levý? Omlouvám se za možná vtipné dotazy ale opravdu vůbec nevím. Jen pro info: s hudbou nepracuji. Chci prostě jen "nepřibarvený" domácí kvalitní zvuk v menší místosti pro filmy/ hry/ youtube/ stream hudby. Děkuji!
Proč nejde použít zvukovka v Pc?
Lave a prave repro (studiove monitory) sa z jedneho stereo jacku da pripojit napr. takymto kablom:
- https://kytary.cz/bespeco-uli150/HN221439/
- https://kytary.cz/bespeco-uli150/HN221439/
-
- Kontaktovat uživatele:
Protože v pc mám dostupné konektory nacházející se na základní desce.
zapojil by si ten kabel, co som spominal vyssie, hore do L-out (line-out), a druhe konce toho kablu potom do lavej a pravej bedni.
Podobné problémy se řešily tady post236055.html#p236055 a v tématu Klub přátel minimonitorů.
Pročtěte si to a pak uvidíte více. Je to docela složitější problematika.
S variantou připojení přímo do jacku zvukovky na základní desce kvalitního zvuku moc nedosáhnete pokud nejde o highendový board s kvalitnější zvukovkou (s audio procesorem).
Při variantě s externím DAC potřebujete DAC s regulací výstupu nebo aktivní repro s centrální regulací, jinak je možná odpálíte. Určitě bude nutná jistá forma ekvalizace, tu lze dělat buď v té zvukovce s procesorem (já mám na boardu Creative) nebo omezeně v některých monitorech. Případně v přehrávači.
Jestli jste měl ty Klipsh a bylo moc basů, tak máte problém v něčem jiném, místnost, vkus, zkreslení, ty monitory hrají od 78Hz, tj, skoro basy nehrají. Kvalitní monitory budou mít basy mnohem nižší, hlubší a lepší, třeba od 50 Hz i méně.
Pročtěte si to a pak uvidíte více. Je to docela složitější problematika.
S variantou připojení přímo do jacku zvukovky na základní desce kvalitního zvuku moc nedosáhnete pokud nejde o highendový board s kvalitnější zvukovkou (s audio procesorem).
Při variantě s externím DAC potřebujete DAC s regulací výstupu nebo aktivní repro s centrální regulací, jinak je možná odpálíte. Určitě bude nutná jistá forma ekvalizace, tu lze dělat buď v té zvukovce s procesorem (já mám na boardu Creative) nebo omezeně v některých monitorech. Případně v přehrávači.
Jestli jste měl ty Klipsh a bylo moc basů, tak máte problém v něčem jiném, místnost, vkus, zkreslení, ty monitory hrají od 78Hz, tj, skoro basy nehrají. Kvalitní monitory budou mít basy mnohem nižší, hlubší a lepší, třeba od 50 Hz i méně.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Quadral Breeze Blue XL. Optika, BT, RCA, jack pripojenia. Na blízky posluch je basu tak akurát. Do 10 000 kč. A bezvadne šetria miesto na stole.
Suhlasim, primarny problem tychto malych Klipschov rozhodne nie je nadbytok basov. Oni proste hraju uplne na hovno. A pustat si tie prestrelene vysky a skreslene stredy to je ako dobrovolne sediet u zubara a nechat si vrtat do zdraveho zuba bez anestezy.
Kouknul bych se třeba tady https://www.thomann.de/cz/aktivni_nearf ... itory.html , do 10000Kč je tam toho více, jen pozor, pokud je na fotce 1 kus tak cena je taky za 1 kus.
Možná bych vybíral z těch, co jsou v páru, měly by mít centrální ovládání hlasitosti a některé i RCA vstup, což je pro začátečníka výhodnější. Myslím, že cokoli z tohoto seznamu bude hrát lépe než jakékoli "bedýnky k PC" z Alzy.
Až si vyberete, dejte zase dotaz na případné připojení pro kontrolu, ať s tím nemáte problém.
Možná bych vybíral z těch, co jsou v páru, měly by mít centrální ovládání hlasitosti a některé i RCA vstup, což je pro začátečníka výhodnější. Myslím, že cokoli z tohoto seznamu bude hrát lépe než jakékoli "bedýnky k PC" z Alzy.
Až si vyberete, dejte zase dotaz na případné připojení pro kontrolu, ať s tím nemáte problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pekný paradox: z toho zoznamu síce budú repro hrať lepšie a plnšie než "bedýnky z Alzy", ale aspoň mu tie bedýnky nebudú šumieť do 1 metra pri uchu ako "nearfield monitory do 10 000". To tiež treba vziať do úvahy.