Repro k sestavě Electrocompaniet ECI 1 + Pioneer PD95

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
dindr
Kontaktovat uživatele:

Repro k sestavě Electrocompaniet ECI 1 + Pioneer PD95

Příspěvek od dindr »

Dobrý den přeji,
vlastním již nějaký pátek sic starší a i když technický pokrok jde dopředu, snad zvukově příliš nezaostávající sestavu zesilovače Electrocompaniet ECI 1 a CD přehrávače Pioneer PD 95. Jelikož byly jiné povinnosti hríál jsem na neadekvátních repro soustavách / KEF Q15/ Ty bych chtěl něčím nahradit. Tedy nemusejí to být zcela nové reproduktory, byť bych se rád, ale jednám dle svých možností, stáří bych tak do 8 let, nevím, zda technicky a zvukově jít do starších, limitován jsem místností o rozměrech 3,8 x 5,2m / chjo, není to nějaké vyskakování s maxi bednou :? / a cenou do 40 000kč možná maličko víc... Typy nějaké mám, zatím záměrně neuvádím. Co se týče žánrů, rád poslouchám ženské vokály,housle v solu či orchestru, akustickou kytaru, netradiční strunné nástroje ale i netaneční elektroniku a mnohé mezi tím... ano vím na zabití, jak povídá má paní. Děkuji za Váš čas i rady a přeji dobrých dnů.
Robert

zero
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k sestavě Electrocompaniet ECI 1 + Pioneer PD95

Příspěvek od zero »

dindr, radši po nikom nechtěj tipy na konkrétní bedny, nebo se z toho zblázníš :-). Máš totiž "milion" možností ... Čistě z mýho pohledu - na tvoji muziku by ti mohlo vyhovovat i nějaký slušný dvoupásmo, záleží, jak chceš jít hodně "hluboko" (basy). Zkusil bych si někde poslechnout uzavřený třípásmo, klidně v regálovým provedení. A osobně bych se vyhnul páskovým výškáčům.
Pokud se bojíš "málo místa" - tak kdybych musel uvést jeden tip, tak bych si poslechl regálovku od definitive technology (označení modelu mi vypadlo z hlavy, ale hravě to najdeš na netu). Je to dvoupásmo doplněný pasivním zářičem a partnerce by se mohlo i líbit. Z rozpočtu by zbylo ještě na pěknou dovolenou ...
Všeobecně ale kašli na rady, jenom tvoje uši jsou tím správným rozhodčím ...

dindr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dindr »

Děkuji za radu i povídání. Já myslím, že se nezblázním, věk kdy jsem z hifi blbnul už mám úspěšně za sebou, teď blbnu s dětmi, snad taky úspěšně. Vystřídal jsem toho dost, teď už to nehrotím, nechám si co mám, Electrocompaniet ECI1 je skvělý přístroj, uhraje snad vše, kdo tu co přinesl, je to stabilní a silný stroj se slušnou spotřebou a výkonem, hraje fajn i potichu.
Co se týče místa, nebojím se, ale nikdy jsem velké sloupy doma neměl a to jsem měl i větší místnosti. Mě osobně by se to líbilo, ale v malé místnosti jež jsem uvedl, nedám je daleko od zdi, tudíž asi problém z nátrubky bassreflexu vzadu, a to reproduktory většinou mají, moc co je mají dopředu či dospodu vyvedeny není... Mě by se třeba líbily Canton RC-L Staré bedny pravda, ale mají velký potenciál jak jsem slyšel a parádně hrají v prostoru, dají se i trochu upravit korekční jednotkou, ale ten basový základ je dost velkorysý a nemyslím si že by to má místnost zvládla tak, aby se nevytratil prostor či rozlišení nástrojů a byl by s toho takový zblitek.... :D Uzavřené bedny by byly supr myslím, Electrocompaniet nemá problém dostat z nich nízké kmitočty, což těmto bednám je vytýkáno někdy. Chtěl bych vyzkoušet i některé z Xavianů co to udělá a jak vlastně hrají. Doma.A na mých strojích, Ve studiích to je většinou zcela jiné. Na tvé doporučení kouknu a manželka děkuje za peníz na dovolenou :D . Přeji pěkný den.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Ja bych doporučil Spendory S8 z druhé ruky. Zvukově velmi dobré, rychlý dynamický bas. Mají basreflexovou štěrbinu směřující k podlaze - bezproblémové umístění v poslechovém prostoru. S EC hrají velmi dobře. Jsou to všežravci - zvukově univerzální... Kdysi jsem je vlastnil s EC, dodnes si myslím, že byla chyba, že jsem je prodal.

Odpovědět