Repro pro Dolby Atmos

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Lubis
Kontaktovat uživatele:

Repro pro Dolby Atmos

Příspěvek od Lubis »

Ahoj,
máte někdo zkušenosti s repro pro Dolby Atmos? Mám teď repro Jamo E8sur zavěšeny pod stropem vzadu u poslechového místa a chtěl bych vědět jestli je lepší koupit repro určené právě pro Atmos jako jsou Onkyo skh410, nebo bych chtěl spíše Magnát shadow102 ATM, které se mají umístit na přední sloupy a pracují s odrazem od stropu.
Co mi poradíte má někdo doma výše uvedené Atmosy?
Díky za všechny rady.

DM
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro pro Dolby Atmos

Příspěvek od DM »

Nazdar, ja používam kompletku od magnátu , vpredu mám 3x Magnat THX LCR 100 s inštaláciou na stenu vo výške asi 1.2metra od zeme, na nich mám položené atmosy 2x Magnat AEH 400-ATM, vzadu ako surround 2x Magnat THX RD 200, ono s atmos reproduktormi môžeš experimentovať ako chceš aj sich umiestnením, ale nutne do stropu ich dávať nemusíš, pretože sú tak kocipované, keďže zvuk sa odráža od povaly, no v každom prípade celý predný priestor potom naberá na vzdušnosti, do hĺbky, v podstate akoby celý predná stena ´´hrala´´, ako mne sa to veľmi páči, som spokojný no na druhej strane do samozrejme stojí financie a vlastne celé domáce kino do riešenia systému reproduktorov dolby atmos je veľmi drahý špás. Za to by človek mal aj dve kvalitné stereo zostavy ... 8-) osobne ti doporučujem použiť všetky reprosústavy rovnaké ! Nechcem aby si to mal ´´rozhádzané´´ každá bedňa iná, lebo to potom hrá odlišne, nezosúladene, teraz keď mám kompletku od magnátu, tak je to iné kafé, pretože všetky meniče sú rovnaké a tým pádom je priestorový zvuk ucelený a má rozľahlý priestor.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ty jsi asi nikdy neviděl obrázek s rozmístěním repro pro Dolby Atmos, viď?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Atmos(féra) jak h...l. Nostalagicky vzpomínám na "kino 7.1"od Creative :D. Myslím, že skutečné Atmos není o rozmístění papundeklů po místnosti, hnané přes základní AVR.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Osobně bych s odrazy moc nepočítal a umístil repro do stropu. Od toho je snad Atmos Atmosem, že repro mají být ve stropě. Tyhle odrazové fígle, to je něco jako surround jenom zepředu čili soundbar.
DM:
Ty jednotlivé repro od Magnat byly docela drahé ne? Díval jsem se na ceny, muselo tě to stát docela balík...
http://www.hificz.cz/monitory/magnat-ci ... eh-400-atm
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... d-200-thx/#
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... ecifikace/#
to jsou ceny za kus nebo za pár?

DM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DM »

Sorry, že som sa neozval skôr, je to v skutočnosti tak, ako naznačil Oldear, efektovky dolby atmos musia ísť do stropu minimálne dva dopredu, dva dozadu, na to je potrebné myslieť dopredu, schovať kábely do podhľadu, pod sadráč aby to bolo vkusne nainštalované, to ako sa teraz prezentujú reprosústavy kvázi typom dolby atmos to sú len efektovky, položené na reprosústave a tie sa po správnosti zapájajú do kanálov Front High, keby boli ďalej od seba na šírku tak v tom prípade Front wide, žiaden dolby atmos, tu ide len na akési ´´placebo odrazy od stropu´´ v každom prípade aj ja mám magnáty aeh-400 zapojené do front high, výsledok je zaujímavý, páči sa mi to. Tie magnáty sú dosť drahé, plnú sumu by som nedal, kúpil som ich všetky takmer za polovičnú cenu, keď boli v audio.sk v akcii, očividne model AEH-400ATM je nehorázne predražený za tie peniaze má človek parádne odladené 2-pásmové regálovky a nie malú vreštibúdku s 5.25´´koaxom :)

Odpovědět