Zdravím všechny,
úvodem bych chtěl upozornit, že jsem laik - hifista začátečník, tak prosím o polopatičtější rady...

. Chtěl bych poradit jaké reproduktory by se podle Vás mohli hodit k lampovému zesilovači Fatman Mothership (
http://www.fat-man.co.uk/docs/product_0 ... ship.shtml ) Původně jsem chtěl mnohem slabší model, ale naskytla se mi natolik zajímavá nabídka, že jsem vzal toto monstrum... Teprve se rozkoukávám mezi hifi komponenty a jediné v čem jsem měl jasno, bylo že chci lampový zesilovač (i lampový "hifi" zesilovač co sestrojil "na koleni" můj kamarád mi zní líp jak pioneer receiver oceněný EISA, nemluvě o kytarových lampových kombech....) Potřeboval bych poradit typy na reproduktory co si určitě před tím než něco pořídím poslechnout (popř. parametry - minimální výkon reproduktorů, nebo značky, konkrétní modely) a co naopak opravdu nebrat. Můj rozpočet není neomezený, nejde mi o design nebo nějaké úžasné papírové parametry - hlavním kriteriem výběru budou pochopitelně jen mé uši... dalo by se říct, že ideální volba jsou pro mě momentálně nějaké starší omlácené bazarovky, které třeba nevypadají vůbec dobře, ale zvukově jsou OK než nějaká nová "paráda" za stejné peníze (můj typ je momentálně něco od B&W 803, 804, KEF XQ40, infinity kappa, wharfedale OPUS2-2,2-3. Narazil jsem i na Cabasse Kara a nebo Usher compass dancer CP-8571 za cca 4000€ což je momentálně asi maximum co mohu investovat). Velikost poslechové místnosti je cca 4x5m, výška 3m. Hrát na tom bude hlavně akustická hudba, rock, klasika, metal. Určitě k tomu nepustím techno, house, ... apod

Předem děkuji za rady a typy.