reproduktory k Yamaha AX-596
reproduktory k Yamaha AX-596
Dobrý den,
můžete mi doporučit reproduktory k stereo zesilovači Yamaha AX-596.
Převážně se bude přehrávat rádio a následuje metal- - nějaké universaly asi budou nejlepší.
Budou v místnosti o velikosti cca 32m a budou ležet na skříních ve vyšce 1,8 m. ( sloupovky ne)
- mám řešit zapojení Bi-wiring a Bi-amping- pomůže to?
- budu na to mít 4000 kč tak asi pujdu do nějakyho bazaru
děkuji za tipy a návrhy.
Pavel
můžete mi doporučit reproduktory k stereo zesilovači Yamaha AX-596.
Převážně se bude přehrávat rádio a následuje metal- - nějaké universaly asi budou nejlepší.
Budou v místnosti o velikosti cca 32m a budou ležet na skříních ve vyšce 1,8 m. ( sloupovky ne)
- mám řešit zapojení Bi-wiring a Bi-amping- pomůže to?
- budu na to mít 4000 kč tak asi pujdu do nějakyho bazaru
děkuji za tipy a návrhy.
Pavel
Re: reproduktory k Yamaha AX-596
,,Můžeme na to uvolnit až pětatřicet tisíc. Žejo předsedo?'' ,,Tak to si nechte raději od nějakejch ochotníků namalovat kulisy.''
Naozaj by bolo múdrejšie trochu našetriť a potom kúpiť niečo, čo dokáže zvuk zahrať a nie len podať.
Anunaki: poslal jsem ti soukromou zprávu!
1.8 m...není to vysoko ? to budeš poslouchat vestoje a měříš 2 m ? akustická osa soustavy (běžně totožná se středovým reprákem) má být přibližně ve výšce hlavy posluchače. Aparáty Yamaha detailně neznám ale mohou se použít stylové bedýnky téže značky jako příkladem NS-1000 X, NS-1000 M nebo NS-700 X, všechny jsou uzavřená třípásma 6 nebo 8Ω, 90-92 dB, 200W hudebních.
Žádné bi- zapojení bych neřešil. U beden na skříni, to skoro nemá cenu.
Za 4000.- můžeš vzít bedny od Sany.
Za 4000.- můžeš vzít bedny od Sany.
Mel jsem repro od Mission 737 .
Jenže přes svoji velikost nemohli být v novém byt na podlaze tak proto chci dát nové na skříň.
A jaké by jste doporučili kdyby se peníze navýšili. Nad 10 000 nejdu.
Díky
Jenže přes svoji velikost nemohli být v novém byt na podlaze tak proto chci dát nové na skříň.
A jaké by jste doporučili kdyby se peníze navýšili. Nad 10 000 nejdu.
Díky
proč averze vůčí sloupákům ? výška běžně 1m, 2 basáky v každé sestavě, dobré směrové vlastnosti, mohou stát přímo na podlaze místnosti
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
lechos píše:proč averze vůčí sloupákům ?
Stačí číst předchozí příspěvky, lechosiAnunaki píše:Mel jsem repro od Mission 737 .
Jenže přes svoji velikost nemohli být v novém byt na podlaze tak proto chci dát nové na skříň

někdy je dobré změnit trochu názory... 
komíny zaberou místa tolik co nic, 32m2 je docela pěkná poslechovka

lechos píše:někdy je dobré změnit trochu názory...

Rozpočet se navýšil - poraďte mi alespoň jaké parametry by byli dobré, jsem už asi otravný

Kouknu na Sanyo nabídku.
Děkuji
repráky Sanyo ? to byl vtip, že jo
podprůměrná spotřebka, nablýskaný shit
To je pravda!
Ty jsou priblizne na úrovni repro Pioneer "CS 901".
(Ty ale nejsou nablýslané!
)
Pokud sneses “krutou” pravdu, tak vez, ze na skríni, ve výsce 1,8m, ti bude hrat kazdé repro “suboptimálne”.
Za adekvátní regálovky k Yamaha “AX 560” (s výskácem na úrovni usí!) bych povazoval napr. Teufel “Ultima 20 Mk. II”, ProJect “Speakerbox 5” nebo (v prípade “neomezeného” rozpoctu) i KEF “LS 50”.
Pokud na té skríní ale nadále trvás, budou absolutne dostacující i JBL “Control One”. Ty si sice nehrají na HiFi (i kdyz normu DIN 45.500 splnují
), dokází ale, a to práve v "suboptimálních" podmínkách, príjeme potesit. Neunavují, nadmerne neskreslují a hlavne rozhodne nenudí!
(Napr. v restauracích, nedo v loznici...
)
Ty jsou priblizne na úrovni repro Pioneer "CS 901".
(Ty ale nejsou nablýslané!

Pokud sneses “krutou” pravdu, tak vez, ze na skríni, ve výsce 1,8m, ti bude hrat kazdé repro “suboptimálne”.
Za adekvátní regálovky k Yamaha “AX 560” (s výskácem na úrovni usí!) bych povazoval napr. Teufel “Ultima 20 Mk. II”, ProJect “Speakerbox 5” nebo (v prípade “neomezeného” rozpoctu) i KEF “LS 50”.
Pokud na té skríní ale nadále trvás, budou absolutne dostacující i JBL “Control One”. Ty si sice nehrají na HiFi (i kdyz normu DIN 45.500 splnují

(Napr. v restauracích, nedo v loznici...

Když tak pročítám toto vlákno, mám pocit, že z hudební produkce tazatele budou mít více jeho sousedé, (bydlící nad ním), nežli on sám. Pokud tedy nějací sousedé jsou, samozřejmě. Zejména metal působí na okolní partaje sedativním až hypnotickým účinkem..

lechos píše:repráky Sanyo ? to byl vtip, že jo