Skladování repro v zimě

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Re: Skladování repro v zimě

Příspěvek od Vyblíz »

Taky ty reproduktory v autě vydrží houby, vždycky když někdo brečí, že mu to nehraje, tak na to mkrnu a téměř vždy jsou závěsy ztvrdlé na beton občas i popraskané membrány (pokud zrovna jsou plastové). Nicméně v autě se s tím počítá, takže ty repro houby stojí a jednou za deset let se prostě vyhodí a koupí nové. (teď ať mne tu nikdo nechytá za slovíčko s těmi předraženými audiosystémy HK/BW/BOSE) myslím obyčejné repráky.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Dekujeme za hodnotny spam :D.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Z vlastnej skúsenosti k téme chalupa - ja tam mám moje staré repro (+- 20 ročné) a k tomu som kúpil ešte staršiu elektroniku (tuner + zos.+kazeťák) a všetko tam už niekolko rokov bezproblémovo funguje. V zime sa tam teplota moce okolo nuly, niekedy možno aj nižšie. Keď sme tam pár dní po vianociach tak sa teplota vyšplhá aj nad 26 st. (starým plynovým kachliam nefunguje regulácia), takže kolísanie teplôt je dosť velké. Nehovoriac o tom že chalupa je dosť vlhká. Čiže na základe tohoto by som povedal že sa prezimovania elektroniky netreba nejak zvlášť báť, ale je možné že niektoré výrobky môžu byť na takéto podmienky citlivejšie. Určite by som si na chalupu nedával nič drahé.
Ohladom auta - mám 20 ročný renault a hrá to v ňom lepšie ako v mnohých novších a drahších autách (priame porovnanie toyota, audi, kia). Všetko je tam pôvodné. Jediný problém sú občasné krátke výpadky signálu rádia. Ten vek sa musí nejak prejaviť. :)
Auto parkované vonku, takže rozsah teplôt počas ruku kludne aj 100 stupňov. S kazetami tam nemám tak isto žiadny problém, neuveritelné čo tie pásky vydržia.
Čiže elektronika toho zjavne znesie dosť. Neviem ako je to so súčasnou produkciou - to ukáže až čas.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

zbytečné starosti, repráky krizového hlášení v obci (válka, požár, záplavy, útok mimozemšťanů...) fungujou i zimě a to venku

Odpovědět