sloupové reprosoustavy napříč žánry

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
mx66
Kontaktovat uživatele:

sloupové reprosoustavy napříč žánry

Příspěvek od mx66 »

Dobrý den,
máte někdo osobní zkušenost se sloupovými reprosoustavami, které jsou schopné +/- slušně zahrát různé žánry ?
klasiku - jazz - blues - rock (art, hard, žádné extra brutality :-) )
Chtěl bych něco vyzkoušet - staršího použitého. Tak sháním informace pro rozkoukání se, co by bylo vhodné.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: sloupové reprosoustavy napříč žánry

Příspěvek od Prospero »

Ve vlakne „prodam“ nabizi kolega „ar2512” starsi sloupky Quadral Odin. *sunglases*
Pokud hledas repro k tomu Philpsu FA 860 z tveho podpisu, mohly by se ti, myslim, libit.
Philips sice neni zadny “Herkules”, ty Quadraly ale ani zadneho nepotrebuji. ;)

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Quadral Odin jsem míval, nejsou špatné, ale sednou spíš na rock nebo něco tvrdšího, na jazz apod zas tak skvělé nebyly (můj názor), chyběla jim prostorovost, ten Philips by si zasloužil i něco lepšího ;)

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

ze sloupků co jsem slyšel tak DALI 450 (případně 400) byly fajn, moc pěkné středy a mají i dost basů (nebo i větší bratříček 850) *thumbs up*

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak Dali 850 jsem měl kdysi zase já a v klidu je ve všem rozstřelily (nehifistické) aktivní studiové monitory Mackie HR824. Ovšem v jiném "příběhu" to může býti naopak. :D

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já mám Dali 350 i 450 - 350 jsou spíše na akustickou hudbu, 450 jdou víc odspoda takže na big-beat dobrý, ale univerzální nejsou jistě ani jedny. 850 má kamarád, hrají ještě víc odspodu, než 450, na rock dobrý, ale na akustickou hudbu jistě nejsou nejvhodnější adept.

mx66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mx66 »

díky za odpovědi, ani jsem nečekal, že se diskuze takto rozproudí :-)

vím, že je to idividuální, závislé na vkusu, akustice prostoru, ostatních komponentech
a také toto žánrové spektrum dost náročné, vzhledem k odlišnosti druhu hudby
ale přišlo mě, že by to mohlo zajímat i další adepty

ad zesilovač - tento model (postupně zkoušeno snad několik desítek zesilovačů) mi zůstal na polici právě kvůli svému přednesu, zobrazení prostoru a teplému charakteru zvuku, i když už to je dědeček (ale ne pradědeček :-) )

v poslechu upředostňuji hlavně dobrou prostorovou lokalizaci a nezastřený přednes

pročítal jsem několik týdnů už spoustu diskuzí i v zahraničí
ke Quadralům jsem dospěl taky (kdysi jsem měl 3p regál Merin)
dobré reference jsou pro rock na model Amun, ale nevím jak s ostatními žánry, na druhou stranu bazarovka je pro tento experiment v pohodě zaplatitelné hladině
Dali 350-450 jsem neslyšel, ale čímsi mě fascinují (asi nějaké fluidum v designu, ale nedokážu to identifikovat :-) )
jen jsem na ně nikde nenarazil, aby byly k mání
ono toho v poslední době v bazarovkách moc na výběr není

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Pravdou je, že starší Dali, a zvlášť tyhle "Red Line Series" se blbě shánějí. Mně vyhovuje jejich krásné podání prostoru, sametové, ale pevné basy a určitá (nevím jak jinak to nazvat) "čitelnost" zvuku. Včera jsem poslouchal MFSL "DSOTM" na 450 a zvukově se jim za tyhle peníze jen tak něco nevyrovná (nové v roce cca 1992-4 27000 Kč). Po zapojení bi-amp se ten zvuk výrazně zlepšil směrem k jeho čitelnosti. Mám ale ještě velké rezervy v zesilovači.

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Co se týče Quadral Amun, ty jsem měl a byly velmi dobré, dodnes lituji, že jsem se jich zbavil, měl jsem verzi s páskovým výškáčem a prostě super, lahoda :) , sice jsem si musel zvykat na charakter zvuku (předtím jsem měl právě ty Odiny i nejvyšší z Phonologue E serie, Taurin), takový to byl kvalitativní skok, ale jinak parádní vintage bedny
basy hezky odposda a dost mohutné (10"), na rock/jazz super *thumbs up*
cena se pohybuje kolem 300-400eur

mx66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mx66 »

to Felčar: jsem potěšen potvrzením ohledně Quadralů, pár jsem jich ze serie Phonologue slyšel, v 90 letech tady po městě pár známých přes muziku je provozovalo
celkem mě vždycky seděly, ale vždycky měly klasický kalotový výškáč, pásek jsem neslyšel, ale láká mě...

jaký to je rozdíl, resp. jak by se dal zvuk popsat ( :o ) oproti klasické kalotě u Quadralů ?

teď jsou Amuny na Aukru - jedny klasické mkIV a s páskáčem mkV, mám trochu svrbění, ale cena je našponovaná na nejhornější hranici, tak váhám *headbang*

když jsem porovnával Quadraly Meriny s ARS 840, tak znázorněním prostoru to bylo velmi podobné (a to 840 jsou na tenhle parametr špička)
kdyby Amuny byly podobné, myslím, že z mého pohledu už není co řešit, ale dát 12 litrů za pokus-omyl s Amun mkV mě trochu brzdí :)

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Ty na aukru už jsou novější, moje byly stejné jako tyto: http://www.ebay.de/itm/QUADRAL-AMUN-WIE ... 2585a5c711

jedny z prvních verzí, navíc mají bas 25cm a ne jen 22cm jako ty novější, pásek na výškách, i když vím, že slyším jen do cca 17KHz, prostě se mi zdály plnější :) , trochu cinkavější (možná to bylo zes Accuphase E-202 co mám, někdo říkal že je cinkavější, kdo ví) ale byly fakt krásné, to by chtělo poslechnoput aby sis udělal představu *palec*

Odpovědět