Sloupy, nebo regály ?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
jirotel
Kontaktovat uživatele:

Sloupy, nebo regály ?

Příspěvek od jirotel »

Ahoj všichni :-)

Nedávno jsem pořídil konečněAVR Marantz SR5400, vím že to není žádný TOP, ale svému účelu zatím postačí, jen bych se rád zeptal jestli jsou pro domácí kino lepší variantou 4*regály+ centr a sub, nebo 2*sloupy, 2*regály +centr a sub....
Místnost cca 25m2, místa habaděj :-D máme tam minimum nábytku, takže i kdyby tam byli dvoje sloupy, tak mi doma nikdo nic neřekne :-D, ba naopak přítelkyni jsem do toho vtáhl také...
Případně co by jste mi doporučily z 2hand sestav....docela se mi zamlouvají sestavy od Magnatu...Jama...cenově do 8 tis...bez SW, ten bych klidně dokoupil později....Sestava bude jen na domácí kino, Stereo bude zvlášť :-))

Díky všem za reakci :-)

Jirka

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupy, nebo regály ?

Příspěvek od tujatuja »

Sloupy + regály.

Proč?

Protože až budeš rušit domácí kino a přecházet na čisté stereo, budeš mít na výběr mezi sloupy a regály :P

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Nebudu...misto na dva pary prednich bude vzdycky... :-)) at uz regalu a sloupu nebo dva pary sloupu... :-))

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

A proč chceš mít 2 páry předních? Není po všech stránkách lepší koupit jeden pár předních v ceně oněch dvou párů? Získáš výrazně lepší zvuk ve stereu i u kina, esteticky to bude výrazně příjemnější než 2 bedny namáčklé na sebe, peníze utratíš stejné...

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

To by urcite bylo fajn...ale jak s prehazovanim repro kabelu ?
Nebo jde to treba resit multikanalovym predzesikem a multi koncem...mam v tom trosku gulas :-))

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Můžeš dát před reprokabel přepínač, který by ale měl přepínat oba póly. A radši koupit kvalitnější sloupy.

Navíc není vhodné mít v místnosti další nehrající reproduktory. Já když jeden čas poslouchal na 1 kanál, tak občas byla z druhého reproduktoru slyšet jakoby ozvěna nebo jako by hrál. Nevím, jak tohle ovlivňují i další bedýnky dom. kina. A jaký jseš purista nebo jaký význam přikládáš věcem, jako je prostor nahrávky.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Mno jenže, pokud né dalši přední repro, tak mě čeká schánět AVRko, který bude hrát jako stereo...takže se nedoplatím :-(

Jiné repro samozřejmě bude...to co mám v podpisu půjde brzo z domu ;-) to samé ten pincek....budu ho měnit buď za pincka A-777, nebo se mi dost líbi rotel...tak uvidíme, co bude hrát lépe...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

jiripioneer:
To se dá řešit tak, že máš AVR, na kterej zapojíš centr a zadní surround a pak máš stereo koncák, na kterej zapojíš přední repro. Při stereo poslechu používáš AVR jen jako předzes, ze kterého stereo signál vedeš do koncáku, z něj repro kabelama do předních repro.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Promiň, ale tohle zapojení jsem vůbec nepochopil... :-(

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

;-) tak půjdem po kabelech.
Nejdřív signálový:
Obraz a zvuk z video přehrávače (blu-ray, DVD, PC...) přivedeš do AVR jakkoliv je libo. Audio ze stereo přehrávače (CD, PC, TV vysílání...) přivedeš do AVR stereo signálovým kabelem.
AVR pak propojíš se stereo výkonovým zesilovačem signálovým kabelem zapojeným do PRE-OUT výstupu AVR a na druhým konci do IN vstupu stereo výkonovýho zesilovače.

Reprokabely:
Centr a zadní surroundy zapojíš do příslušných reproterminálů na AVR. Přední hlavní levý a pravý soustavy připojíš na reproterminály stereo výkonovýho zesilovače.

Takhle napsaný to vypadá složitě, v praxi je to ale jednoduchý a logický zapojení ;-).

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Super, moc díky za radu :-)) už jsem to pobral :-D *headbang* :lol:

Odpovědět