S drobným zpožděním bych tímto rád poděkoval
Bohušovi za příležitost si v klidu a velmi příjemné atmosféře u něj poslechnout SF Guarneri Memento.
Krátce: vzhledem k velikosti poslechové místnosti nemám pochyb o jeho dobré volbě.
Aparuturu (Audionet-Musical Fidelity-SF) jsme s kolegy řádně potrápili a hledali, kde italští soudruzi udělali chybu a ... nic nenašli.
Z množství x poslechnutých skladeb bych vypíchnul jen tyto tři:
Rebecca Pidgeon - "Spanish Harlem" (výběr "Ultimate Demonstration Disc: Chesky Records' Guide to Critical Listening")
Nejlepší co jsem kdy slyšel! Absolutní fantazie. Nic nikde nechybělo ani nepřebývalo. Nic nerušilo. Hlas i nástroje v dokonalé harmonii
Ale popravdě - čekal jsem to. Jiný výsledek by byl zklamání.
Co mě už docela překvapilo, bylo podání "Knot of Place and Time", čtvrté skladby z alba
Jana Garbarka "In Praise of Dreams"
Mám tuhle skladbu dost naposlouchanou a u Bohuše znovu - nejlepší co jsem kdy slyšel.
Skvělý sax - jasné vzdušné výšky, ale zároveň skvělé i perkuse. Precizní, dostatečné basy.
Poslech mě velmi bavil a to si cením.
Poslední zkušební skladba, která mě zaujala byla první skladba z alba "Circle of Drums" od
Babatunde Olatunji.
Tady to (přirozeně) nebylo nejlepší co jsem kdy slyšel, ale na regálky to bylo proklatě dobré. Naposloucháno to mám doma na SF Cremona Auditor a v tomto ohledu středobas Guarneri Memento je o kus vepředu. Zapínat sub bylo zbytečné.
Ještě jednou velké díky Bohušovi i jeho sympatické (a k manželově koníčku nakloněné) paní za příjemný podvečer.