Špatné umístění repro v prostoru...

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
perys
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatné umístění repro v prostoru...

Příspěvek od perys »

...a udelat si tam Zlaty rez.
jenze to by mi ji rizla moje tchyne :P

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

perys píše:drobné změny dokážou udělat se zvukem dost, od závoje přes živost, změnu podání prostoru, hloubku scény atd. fakt ale je, že když jsem zkoušel molitanové jehlánky, tak to přitlumení samozřejmě mírnilo citlivost na tyto změny, ale výsledek měl nižší žívost, takže jsem bez jehlánků a dávám si pozor na nalezené pozice repro
je dobré, aby doba dozvuku byla pro různé frekvence podobná. přetlumit místnost na výškách, to je hned - i Joachim Gerhard z Audio Physic na jejich stránkách v sekci o ustavení beden říká: roztáhněte závěsy!

na druhou stranu jak říkáš: živější místnost vyžaduje pečlivé ustavení beden, takže s
perys píše:Kdo s nimi pohne, bude zbičován k smrti :evil:
souhlasím - zcela adekvátní.
:lol:

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

mluvis mi z duse o snadnem pretlumeni vysek, s basy to je jiny maso... mam jeste ke vsemu Shan Snehule, tak jsem se s tim fakt dost pral. NAkonec jsem tlumeni basu vyresil nekolika pastmi, vyrobenymi stocenim novin a tezsich casopisu do takovych valecku, umistenych za bednami v rozich mistnosti, a docela to ted prdi *thumbs up*
na zvuk ma vliv i posouvani s temito novinovymi lapaci, nejen na bas, ale i na celkovou cistotu zbytku pasma.
Obcas mam pocit ze na akustiku mistnosti ma vliv i zda do oken zasviti slunicko :geek:

michaelaspurna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michaelaspurna »

Ahoj. Momentálně sháním nějaký reproduktor https://yeselektro.cz/hifi-reproboxy/92 ... cerna.html a narazila jsem na tento. Máte s ním někdo zkušenosti? Vyplatí se za tu cenu? Předem děkuji.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Řekl bych, že bedny se takto nedají vybírat (cena,vzhled.parametry) Vždy je potřeba je slyšet, jinak je to tak trochu sázka do loterie.Ikdyž v této cenovce……těžko říct. A taky záleží, co je bude napájet, jak si to spolu sedne.

Odpovědět