Tannoy Revolution R2

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
warezo
Kontaktovat uživatele:

Tannoy Revolution R2

Příspěvek od warezo »

zaujimal by ma vas nazor na tieto reproduktory. nasiel som aj zopar recenzii od uzivatelov a v podstate su vsetci spokojni, len niektorym trosku vadia slabe basy. o tie mi ani nejde, ide mi skor o vernost. ma ich niekto doma alebo ma osobnu skusenost? mal by som o ne zaujem. a este.. kolko sa vam zda rozumna cena za ne?

Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Tannoy Revolution R2

Příspěvek od pasul »

Tak v tomto ti zcela určitě poradí Machalík. myslím, že jakmile tohleto uvidí, tak ti tady všechno o těchto sloupech napíše. Bedny této konstrukce je pro něj velká slabost.

Napíšu ještě jednou něco, co by již všichni mohli opravdu pochopit. NELZE A OPRAVDU NELZE radit takovéto věci po internetu. To si opravdu musí každý sám objezdit a naposlouchat. Stojí to dost peněz a mnoho času. Výsledek je jen pro dotyčného. Pro jiného hifistu to může být všechno jinak. Ovšem jinak to prostě nejde. Až tohleto všichni pochopí...

V klidu si je zajeď poslechnout tam kde je prodávají se svým aparátem. Pokud možno půjčit domů. Takovéto kousky nebudou problém. *thumbs up*

warezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od warezo »

samozrejme som dohodnuty na stretnutie, idem ich pozriet no a hlavne si ich vypocut. s touto znackou som sa ale nstretol a viac menej mi ide o to, ci konkretny model nemal nejake muchy, ze to bol preslap vedla. chapem ze si to musim vypocut sam...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Tannoy je velmi slušná značka, obecně by to neměl být žádný průser, ale jak píše Pasul, pouze vlastní zkušenost je to pravé

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Měl jsem je 2 roky připojené na Marantz PM 7000 s výkonem 90 w do 8 ohm. CDP Sony SCD XE 670.
Bas šel spíš do hloubky, objemově ho bylo méně. Výšky mi nepřišly v porovnání třeba s Tannoy Sensys DC2 nijak úchvatné. Středy mi přišly spíše takové subtlinější. Celkově to šlo poslouchat, ale žádný zázrak se nekonal.
Určitě by jim to hrálo lépe s Vincentem, třeba SV 226 MkII. Ten by dodal objemný bas a lampy v předzesilovací části větši prostor a hutnější středy. Výšky by byly taky jemnější.

Jestli je můžete mít z druhé ruky za 10 tis. tak to není špatná volba. Já osobně bych raději pořídil Sensys DC2. Ty jsou živější i basů je více. Muzika působí záživněji - bezprostředně. Je zde poznat přínos koaxiálních měničů, které mají ovšem i své zápory.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Ještě k věrnosti.
Jsou to reproduktory se spíše monitorovým podáním zvuku. Žádný líbivý lacině se podbízející zvuk s ohromnou expresivitou. Jsou v protikladu k Magnatům (vše barevné, ohromná dynamika a basů jak s připojeným subwooferem). Věrnost zvuku - ano housle zní jako housle,..., kdybych k nim měl drahý zesilovač, tak by to jistě bylo lepší. Zkrátka co se do nich pustí, to zahrají. Viděl bych je na jazz a možná art rock.

Odpovědět