TOP 10 podle německého Audio

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

TOP 10 podle německého Audio

Příspěvek od Renown »

Dnes dopoledne jsme se bavili o TOP10 reprosoustav podle německého časopisu Audio. Co si o tom myslíte ?

1. Wilson Audio Alexandria X2 - 109 bodů
2. JBL Ecerest DD66000 - 108
3. Backes BM35 - 107
4. Canton Reference 1.2DC - 104
5. Revel Ultima Salon 2 - 104
6. Klipsch Palladium P39F - 103
7. Martin Logan Summit X - 103
8. Revel Ultima Studio 2 - 103
9. KEF Reference 207/2 - 103
10. Martin Logan CLX - 103
11. Wilson Audio Watt/Puppy7 + Watch Dog - 103

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TOP 10 podle německého Audio

Příspěvek od NA »

Že je to POUZE top 10 podle Audia.
Netestovali spoustu jiných super beden a dále jsou přeci jen komerčně závislý.
Noble Audio - výroba a prodej

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Myslím si, že tady o tom nemá kdo co říct. Bude hodně málo poslechových zkušeností s těmito modely. Sám na tom nejsem o moc lépe. Podle ceny a postavení v žebříčku je na tom nejlépe Revel Ultima Saloon 2. A to jsou špičkové kousky, které s kvalitním železem hrají tak, že není co řešit. Slyšel jsem námitky na spodní část spektra. Je fakt, že jako velký 15" to nehraje. Ovšem odměna za kovové basové reproduktory je naprosto neskutečný detajl i na basech. Pro mě to je opravdu top. *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

Z mých poslechových zkušeností bych minimálně polovinu beden vyhodil a nahradil jinými.
Myslím,že je jasný jaký.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Jedine z nich, ktore som pocul su Wilson Audio Watt/Puppy7.
Pri dobrej - vhodnej elektronike dokazu zahrat velmi pekne.
Bolo by zaujimave vytvorit nas vlastny vyber TOP bedni - ale len z tych, ktore sme naozaj poculi.
Urcite by to dopadlo celkom inak.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tony píše:Jedine z nich, ktore som pocul su Wilson Audio Watt/Puppy7.
Pri dobrej - vhodnej elektronike dokazu zahrat velmi pekne.
Bolo by zaujimave vytvorit nas vlastny vyber TOP bedni - ale len z tych, ktore sme naozaj poculi.
Urcite by to dopadlo celkom inak.
Pánové, mám dojem, že tyto úvahy a pochybnosti zde nejsou na místě. Nehrajme si na "borce" a nehaňme to, na co nemáme....já bych chtěl ty Everesty :D ..nebo Revely :lol: ...jo, ještě ty Paladia :idea:
Zbytek mi není sympatický :mrgreen:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Vlastní výběr TOP reprosoustav. No tak to by bylo velice jednoduché. Stačí skouknout podpisy a první místo je jasné. Na druhém bych to viděl jako něco z předešlých modelů co dotyčný vlastnil.

Ale vážně. Opravdu to nemá žádný význam. Každý to vidí a slyší jinak. Každý hledá něco jiného. Proto je třeba brát takové žebříčky trochu s nadhledem. A můžou tam být i jiné tlaky, které s hifi nemají nic společného. Je to prostě problém.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Hlavně jsou to repro které měli v testech a které slyšeli, že. Takže existuje xxx reprosoustav které tam být nemůžou. Ani žebříček v časopise se netváří jako že by to měly být Nej na zeměkouli....
Z vlastní zkušenosti vím, že nic není tak černobílé i když se to tak může zdát. Hlavně u přístrojů, kde podle hodnocení je minimální rozdíl. Poslechový test tam provádí pozvaní čtenáři časopisu (3-4), způsob jejich výběru neznám. Výsledek hodnocení by tedy měl být, co nejbližší běžným posluchačům, samozřejmě nějaké ovlivnění (i nechtěné) testujícím redaktorem vyloučit nelze.
To by se ale dalo zpochybnit jakékoliv subjektivní hodnocení.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Jěště jeden pohled na věc.V těchto cenových relacích jsou všechny tyto bedny skvosty.Jiná věc je,co je potřeba ,aby opravdu hrály.Kdo není omezen financemi tak je to jednodušší,ale co ti kteří tolik nemají?Pak je třeba ohlížet se po dalších parametrech např. citlivost(to proto jaký koncák pak musíme mít,abychom řádně nakrmily ty bestie),velikost,cena,design a prezentace hudby.A proto pro mne tedy tyto hodnoty splnují bedny číslo 1 jsou Tannoy Westminster. *2thumbsup* Pro někoho to zase splnují Revel Salon a pro někoho zase Avalon Eidolon.Mně se zvukově líbily na výstavě i MBL a TAD,více než např. Revel Slon,které jsou v žebříčku.Pro mne takovýto žebříček nic neznamená,pouze to že se zvyšuje prestiž firmám uvevedeným v žebříčku a to se mi nelíbí. *thumbs down* *taktone*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

V Audiu pořadí celkového hodnocení prakticky vždycky kopíruje ceny přístrojů, zvlášť když jsou testované v jednom článku. Na vyložené propadáky ale upozorní (asi před dvěma lety nějaké bedny Wilson Audio). Zajímavější je sledovat jednotlivé "disciplíny" a slovní popis zvuku, což se do žebříčku samozřejmě nedostane. Rozdíl 2-3 body nic neznamená.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pasul píše:Vlastní výběr TOP reprosoustav. No tak to by bylo velice jednoduché. Stačí skouknout podpisy a první místo je jasné. Na druhém bych to viděl jako něco z předešlých modelů co dotyčný vlastnil.
*fnuk*
řekni mi pasule, ale upřímně, proč mě k...a nemáš rád?

za mně by ten žebříček byl hodně jednoduchý
KEF Reference 205/2 ..... 1 bod.
žádné jiné referenční bedny včetně všech 10 uvedených jsem v životě neslyšel.
:(

ale vážně:
petrL píše:V Audiu pořadí celkového hodnocení prakticky vždycky kopíruje ceny přístrojů, zvlášť když jsou testované v jednom článku.
*thumbs up*

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Žebříčky v časopisech bylo možné brát vážně možná ještě začátkem devadesátých let. V současnosti mi připadá, že si dělají legraci. Bývají tam vedle sebe naprosto neporovnatelná zařízení.

boxer

Příspěvek od boxer »

Syčák.

Pravdu díš chlape. *bravo*

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Veľmi by ma zaujímali kritéria, podľa ktorých sa bodovalo.
A ako povedal NA, isto by ešte bolo z čoho vyberať.
Najviac ma však zaujíma, ako sa tam dostal ten JBL? A dokonca na druhé miesto?

boxer

Příspěvek od boxer »

Máš pocit,že JBL na to nemají a toto nemůže hrát? Jediný dle papíru to nejde až tak šíleně dolů. :?

Obrázek
1. dvojici pořádných basových reproduktorů, každý s průměrem membrány 38 cm, cívka průměr 10 cm, jeden měnič hmotnost 16 kg

2. high-tech představuje středový měnič, jde o kalotu s průměrem 10 cm, ovšem z beryllia, membrána je tenká pouhých 0,05 mm a váží včetně kmitačky jen 2,1 gramu. Bez problémů snese vysokou zátěž a reaguje na dynamické změny s raketovou rychlostí. V pásmu 700 Hz až 20 kHz zvládne bez slyšitelného zkreslení hladinu 123 dB *palec* :shock:

3. sestavu doplňuje supervýškáč, rozšíří úhel vyzařování nejvyšších kmitočtů

4. k eliminaci šíření rezonancí při koncertní hlasitosti slouží nezvyklý tvar boxu a speciální materiál horny: sonoglas, což je směs akrylu a žulového prachu, značnou měrou se podílí na celkové hmotnosti boxu 140 kg, Výsledkem je citlivost 96 dB/W *bravo* , kmitočtový rozsah – přes nápadně plochý tvar boxu (šířka 96, výška 112, hloubka 46 cm) - 44 Hz až 37 kHz (-3 dB) a především dynamika bez limitu, vzácně spojená s mimořádně přesným prokreslením detailů i scény, prostě nejlepší reprobox JBL všech dob. Cena ovšem také vyšplhala pěkně vysoko, připravte si sumičku: 49 800 Eur.

Odpovědět