Ucpání basreflexu
Re: Ucpání basreflexu
Boze... Kvicko, ocividne tvoje dlhorocna skusenost nestacila na to, abys pochopil, jak funguje bass-reflex. Zacit muzes treba tady: https://en.wikipedia.org/wiki/Helmholtz_resonance
Mne prd záleží na nejakých helmolcových teóriách. Ja sa riadim svojimi ušami a tie mi hovoria že DIERU treba upchať ! To je predsa jasné!
Niektorí ľudia tvrdia, že káble hrajú...niektorí zas počúvajú huhňanie z diery...a ja počúvam hudbu z reproduktora.
Vsak si poslouchej co chces a jak chces. Kdyz tady ale zacnes vysvetlovat nejaky svoje nesmyslny pseudoteorie, tak se nediv, kdyz pak nekdo kriticky zareaguje.
Je rozdiel medzi výsmechom a kritickým zareagovaním. Každý má právo na svoj názor a ja to (subjektívne) počujem práve takto. Voľakedy sa vyrábali iba uzavreté reprobedne a tie podľa mňa hrali najlepšie.
...a ešte čo sa týka tých prepočtov Helmholtz_resonance ,tak aj sovietski inžinieri v Černobyle mali všetko prerátané a ako to nakoniec dopadlo,to všetci vieme...
...a ešte čo sa týka tých prepočtov Helmholtz_resonance ,tak aj sovietski inžinieri v Černobyle mali všetko prerátané a ako to nakoniec dopadlo,to všetci vieme...
Jo počkej kvičko, tys to myslel vážně?
To mi neříkej. 
Vy "hifisti" byste si měli uvědomit, že to, že máte ňáký dojmy, názory, subjektivní pocity atd. ještě hned neznamená, že je to realita. Je potřeba věci pochopit a porozumět jim, ne si vytvářet podle svých uší a dojmů nějaký zcestný rádoby teorie.

Vy "hifisti" byste si měli uvědomit, že to, že máte ňáký dojmy, názory, subjektivní pocity atd. ještě hned neznamená, že je to realita. Je potřeba věci pochopit a porozumět jim, ne si vytvářet podle svých uší a dojmů nějaký zcestný rádoby teorie.
Každý názor je subjektívny. Hifista nie som,ale najlepší zvuk,aký som kedy počul bol z reprobední zn. Goodmans pred 30 rokmi v Anglicku.Možno teraz vybuchujete smiechom,ale...fakt tieto Goodmans-y hrali tak bravúrne s nesmiernou istotou, hravo a s nadhľadom si poradili s každým žánrom.Bez zaváhania!!!Od rocku až po veľký symfonický orchester...všetko pod kontrolou.Žiadne dunenie,ostré výšky atď ale veľká otvorená zvuková scéna. Bedne boli vyrobené na prelome 70.a 80.-tych rokov,uzatvorená ozvučnica ťažká cca. 40kg osadená asi 35 cm stredobasovým meničom(papierová membrána na pogumovaných textilných závesoch) a výškovým meničom. Ten typ bední si už nepamätám,čo ma vážne mrzí dodnes. Ozvučnica bola vyrobená z masívu a z lepených dosiek....bola veľmi tuhá a pevná, žiadna riedka drevotrieska. Bedne mali vysokú citlivosť,dobre vyše 90 decibelov,takže ich v pohode rozohral aj zosilňovač Technics zhruba z tej doby o výkonu asi 2x25 Watt. Majiteľ ich mal len tak ledabolo položené na koberci pri stene ,žiadne stojany,hroty atď a pripojené obyčajnou lacnou dvojlinkou. CD prehrávač bol Akai vyššej strednej triedy. CD Rush-Moving Pictures(pôvodné vydanie) hralo tak, že keď som zavrel oči,tak mal som pocit,že Geddy Lee a spol hrajú pre mňa v obývačke súkromný koncert. Obývačka bola asi 25m2.Tak vyvážený a kvalitný zvuk som nikdy predtým a ani potom už nepočul.Dnešná čínska produkcia môže ísť...viete kam...Tak a teraz sa môžete smiať, len si necvrknite do kalhot.
No to hej, ale ozaj veľa záleží na akustice poslechové místnosti...u tebe doma mohou hrát zcela jinak.
P.S.
Omlouván se všem za svoje idiotské příspěvky a končím s přáním technicky i lidsky přínosné diskuze.
Omlouván se všem za svoje idiotské příspěvky a končím s přáním technicky i lidsky přínosné diskuze.
Ospravedlniť by sa tu mal kvičko, za tie nezmysly čo tu hlása ako " svoju pravdu".. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapi.A co takhle Transmission Line který ustí směrem nahoru.Ucpat či neucpat?Mám Montany mk5 a mám ho prázdný,netuším jestli to tlumení nevyndal předchozí majitel.Mám kamaráda který má Vulkany a tlumeni tam má.Spousta vlastníku těchto Quadralu tam bud tlumení ma nebo nema.Otázka zní jak to má být??
Už jsem slyšel (tedy: četl) názor vskutku kacířský:
BR ozvučnice nepotřebuje (přímo: vylučuje)
vnitřní tlumení...autora tyhle mudry diskrétně neuvádím.
BR ozvučnice nepotřebuje (přímo: vylučuje)
vnitřní tlumení...autora tyhle mudry diskrétně neuvádím.
josiph1970 už je s tím otravnej,už se na to ptal jednou,na začátku měsíce,bylo mu to vysvětleno
reprosoustavy/quadral-montan-mkv-t27406.html a teď zase.
Tak napiš do Německa,když neveříš
reprosoustavy/quadral-montan-mkv-t27406.html a teď zase.
Tak napiš do Německa,když neveříš