USHER V 602 a V 604

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: USHER V 602 a V 604

Příspěvek od Paul »

zdeny - ty mě furt podsouváš ty DA ;) Poslouchám ze vzdálenosti 2.5m-což není zase až tak úplně blízko.Já co slyšel DA,tak pro mě dost analitický zvuk,i u Tebe na tom Rush nezahrálo.Pokoj je cca 5 x 4 m,takže bych řekl,že v našich většinových podmínkách "normální".
-přivez nějaké 1.3 ke mě na vyzkoušení a uvidíme,jseš pořád na cestách,tak pak to testnem.Ne,beze srandy-sháněl jsem 1.3 SE a nikde jsem nabídku nenašel.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Dynaudia mají brilantní výšky, ale celkově jsou takové světlejší, někdy říznou, nevím jestli bych je dokázal poslouchat dlouhodobě. Ushery jsou sametovější a vyváženější. Každému podle jeho gusta.
Přes řeku do stínu stromů.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Paule,
docela je škoda, že sem nechodí na kecačku ani jeden z majitelů JMR-DUET. http://www.svensound.cz/search.php?searchText=duet
Oni ale asi poslouchají muziku a debaty o HAIKENDU nevedou. :D

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Svensound píše:Paule,
docela je škoda, že sem nechodí na kecačku ani jeden z majitelů JMR-DUET. http://www.svensound.cz/search.php?searchText=duet
Ale jo, chodí sem třeba Pajuna, ale jak ho znám, tak raději než žabomyší války si dá dvojku dobrého vína a pustí dobrou muziku ;).

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Pajuna nemá DUETY ale podlahové Cantabile Sig.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Svensound píše:Pajuna nemá DUETY ale podlahové Cantabile Sig.
Vím, vím, ale Paul se tady zmínil, že raději by chtěl právě podlahovky ;).

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Mark Levinson píše:
Svensound píše:Paule,
Ale jo, chodí sem třeba Pajuna, ale jak ho znám, tak raději než žabomyší války si dá dvojku dobrého vína a pustí dobrou muziku ;).
Zdravim Viktore od Loiry,
Naprosta pravda! Vcera jsem si tady vecer pochutnaval na Spanelskem Ribeira del Duero 2007, me oblibene:-). Dnes to bude k veceri jiny tentokrat mistni kousek.

Nechci neco ci nekoho propagovat, ale i kdyz mam podlahove JMR, slysel jsem i Duety a musim rict, ze se me moc libily (jenze ja hledal pro zmenu sloupy jako Pavel)....Nekde nahore jsem cetl navrh na Concertina, :-), hezke, prijemne, ale to je bohuzel presne bedna ktera pro Pavla vubec neni, jednak pro to co on posloucha za styl a vubec ne to co hleda a taky protoze jsem s nima leta zil. Troufam si rict, protoze jsem s nim v kontaktu a neco o tom co chce vim. Ale neda se vyloucit ze skonci jeste u regalu...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

1,3SE se opravdu nevyskytují, a když, tak 1x za uherský rok. A cena není z nejnižších. Spíše teď mudruju, než abych se snažil něco poradit. Vím, jaké jsi měl bedny před tím. Tvrdíš, že rock nezahrají, protože to nemá koule (bas). Ale tayk, že posloucháš jemnější akustické věci. Fyzika tvrdí, že se ošálit nedá. Tudíž jsou dvě cesty. jedna - bas uměle zvýrazněný kolem 80-100Hz (bučení) a to sprůměrem měniče kolem 13-16cm. To už jsi měl a nebylo to ono. Pak je tu druhá cesta - větší basový měnič - 8-10-12´´. 12´´ jsi slyšel u mě v BW801, 8´´ v DA Special 25. 8´´ je ještě tak únosná velikost, aby to nebyla bedna jako kráva a může být ještě stojanovka. Ale s 8´´ jich není zase tak moc, spíše jde o nějaké 6,5´´. V floorstandech už něco s 8´´je, ale tam bys musel asi holt přitlačit na kešeň. U vyšších prpůměrů ještě více a nebo hooodně stará bedna (BK by ti mohla dát tip :-) )
Jenže, ty chceš mít bedny u zdi kvůli průchodfu před nimi, protože je máš na delší stěně místnosti. Když bys udělal kompromis a pokoj otočil o 90°, rázem by se ti možnosti zvětšily. Např. již diskutované podlahovky z Olomouce (Adostaudio), nebo např. Shan 530 (slyšel jsi u Tomáše v Opavě), nebo Dynaudio C 1,8mkII, atd. Nedávno se vyskytly Tannoy D700 ( a ty rock zahrají s nadhledem, slyšel jsem je kdysi v Praze ve studiu). Když ale na delší stěnu postavíéš větší bedny (kvli většímu basáku), bude to vždy problém. Ta vlna se prostě nevejde, bude to dunět a bučet, obzvláště, když budou poblíže zdi.

Takže teď k tomu, co jsem chtěl vlastně napsat: mnozí možná budou nesouhlasit, ale proč tedy nevyužít decentně korekcí?? Na rock přidáš na basech a i 6,5´´ basák dokaáže slušně zahrát. Na sfot žánry to vypneš a je to. Prostě bas a velikost bedny jsou v přímé úměře. A pokud máš basů nedostzatek, tak vede cesta přes větší bednu a nebo tomu elektricky pomoci.

To jen taková úvaha.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

zdeny-kdyby to bylo vše tak jednoduché ;) Však víš,že otočit to zatím nemohu-investice by byly větší jak pořízení beden.Až budu velkej,tak si pořídím taky svoji poslechovku,jako ty :P
-ty korekce zatím nepřipadají v úvahu-234 je nemá a já je stejně na žádném zesu nepoužíval
-zatím mám dost času a výběr je celkem slušný,mám o čem přes Vánoce přemýšlet

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jasně, nic se nemá uspěchat, pak toho člověk lituje. I když, prachy budou, my nebudem a život je krátký...

Ty Shany 520, nic? Nechceš je vyzkoušet? Ale na Zeppelíny to nebude, pravda. Tam to není ani tak o basech, ale jako o celkový akustickým tlaku a dynamice. Malá bedna prostě velký zvuk neumí.

Odpovědět