Výběr reproduktorů

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Lemon
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr reproduktorů

Příspěvek od Lemon »

Sto61 píše:
02 kvě 2022 20:20
Po nákupu Denon DRA-800H jsem zatím koupil Magnat Monitor Supreme 1002. Peněz není nazbyt. Nechal jsem se přesvědčit recenzemi na Heuréce.
Jelikož si nemohu dovolit je umístit nějak daleko od zdi a bassreflex je na zadní straně, zdá se mi, že občas basy spíše duní než hrají. A s výškami také nejsem spokojený na 100%.
Nemáte někdo zkušenost s Polk Audio Signature S55e? Tam je bassreflex na dně bedny. A údajně hrají slušně.
Ještě takový postřeh: zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi těmito bednami Polk:
Z Alza - https://m.alza.cz/polk-audio-signature- ... 1&tab=info
a
z Datart - https://www.datart.cz/reproduktory-polk ... cerny.html
Samozřejmě kromě ceny, která je v druhém případě neúměrně vysoká.
Předem díky za názory.
Jelikož jsem ty Magnáty slyšel a Polk Audio Signature S55 vlastním, sice verzi bez e (pro americký trh) tak hrají oproti těm Magnátům o dost lépe. Mají lepší výšky a středové pásmo. Celkově jsou o dost zvukově lepší. Basreflex dolů je taky lepší. Mám je celkem u zdi a nic neduní. Ještě je tu možnost bazaru a repro s předním basreflexem. Rozdíl mezi těmi z odkazu nebude žádný. Alza je má za super cenu. Datart za cenu co se začínali prodávat od začátku.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pozor na ceny za jednu bednu. Občas se zadaří.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Však to je u Alzy cena za jednu 5 459,-Kč. No za 11000 Kč to je skvělá cena.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Takže resumé je následující:
Na Alza jsem nakonec koupil Polk Signature Elite ES55 (tak je to napsáno na krabici). Alza to prodává pod názvem Polk Audio Signature S55e. Člověk "NEZNÁLEK" v tom má nakonec hokej, protože neví o jaký model se vlastně jedná. Starý, nový nebo jak?
Byly krásné zabalené, na krabici například obrázkový návod jak je vybalit, která strana je dno, která vrch. I když to určitě není podstatné, prostě je to tam.
Mají svoji váhu, po stránce estetiky pro mě nádherné, krycí mřížka na magnety, bassreflex na dně, terminály umožňují Bi-Wiring i Bi-Amping, certifikace Hi-Res.
Zvuk mohu zatím subjektivně ohodnotit jako velmi kvalitní. Oproti Magnat Monitor Supreme 1002, které jsem vrátil, se dle mého názoru jedná o kvalitativně vyšší ligu. Musim samozřejmě počkat až se "rozehrají". Jenom jsem už nestihl nákup za 5.459 Kč, ale už za 6.390 Kč. Dnes je Alza prodává za 7.490 Kč. Zdražení cca o 2.000 Kč za týden.
Myslím, že je mohu jen doporučit.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A to je dobře že jsi s nákupem spokojen...
napiš tak za měsíc až objevíš "něco lepšího"

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak super. U mě hráli nový dost přebasovaně. (mám ale americkou verzi bez E) Musel jsem na potenciometru ubírat basy. Mám je zapojené na dost dynamickým zesilovači Dual CV 1260..Pak jak se rozehrávali tak jsem postupně přidával. Po asi 60 hodinách už jsem mohl nechat basy na nule a bylo to ok. Po rozehrátí jsou basy přesný a hrajou celkově velmi solidně za ty peníze. Mám už je asi 4 roky a nemám potřebu měnit. Spokojenost.

Odpovědět