Wilson Sophia

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
boxer

Wilson Sophia

Příspěvek od boxer »

Obrázek
Jak jsem se již zmínil,byl jsem dnes celkem krátce poslechnout výše uvedené bedýnky.Mají je ve Finale Audiu,kteří se stali jejich ofic.prodejci.
http://www.wilsonaudio.com/dealers/international.php Mají přesně tuto barvu.
Nominal Impedance: 4 ohms, 3 ohms minimum
Woofer: One 10 inch
Midrange: One 7 inch
Tweeter: One 1 inch Inverted Titanium Dome
Sensitivity: 89dB @ 1 watt (2.00V) at 1 meter
Minimum Amplifier Power: 15 WPC
Frequency Response: (with port contribution)
+0, -3dB 29 Hz - 22.5 kHz
Height: 41.25 inches
Width: 12.75 inches
Depth: 18 inches
System Product Weight: (each) 160 lbs
Approx. Shipping Weight: (for complete system) 462 lbs
http://stereophile.com/floorloudspeakers/619/
Dle mého zvuk odpovídající této (IMHO) skvělé křivky.
Obrázek
Zvuk mě tak nadchl,že jsem se opomněl podívat,na jakých přesně typech Maců to hrálo.Jen vím DVD MPV 871.
Obrázek
Další bych odhadl C2200 Obrázek
a MC252 Obrázek

SILVER ECLIPSE 52 Ohno Continuous Cast silver-clad copper 10 AWG / 4.6mm2 HD polyethylene SES (11000 Kč/m *headbang* )
Obrázek

Co říci na zvuk?
Prostor. Zmiznou bedny,je jen prostor a hloubka scény.Vše je absolutně pod kontrolou a máte pocit,že hrají "levou zadní".
Co mě tedy dostalo,kromě pěkného designu,maximálního pečlivého provedení,fantastického "zrcadlového" laku,(samo taky zvuku),že když bedna hrála a docela nahlas,při položené ruce na bok bedny v místech basáku NEBYLO CÍTIT DO RUKY VŮBEC NIC.Prostě mrtvo.Jako kdyby ona bedna nehrála.Bedny nevypadají tak bytelně,jak by se mohlo zdát.Ale jejich váha přesvědčí.
Nemám k tomu co jinak říci. 1O *thumbs up* z 10.

boxer

Re: Wilson Sophia

Příspěvek od boxer »

Omlouvám se za kvalitu z mobilu.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Je dobré, že se nechají koupit starší Sophie za dobrý peníz. Wilsony na mne vždy dělaly dojem solidnosti a americké kvality s Focal repro. . Nebo je už nepoužívají? Asi ne. Jenom výškáče.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Kolipa za ně chtějí- celkem důležitý parametr. Tu tuhost skříní měli hiši u této firmy vždy zmáknutou.
Noble Audio - výroba a prodej

boxer

Příspěvek od boxer »

No nevím co maj či nemaj hiši zmáknutý,ale hiši z Finale je maj zmáknutý za 400 kolíků,a bude hůř,páč dolárek nám proti v době nákupu podražil.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Tyhle nové Sophie koukám mají střeďák jako drahé Xaviany...

boxer

Příspěvek od boxer »

Ano,jsou to ScanSpeaky,ale zase upravené specielně pro Wilsony.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jinak o kvalitě hovoří konec hodnocení dostatečně.Jen ta cena je trochu jinde než tady,když byl doláč za 15.

Conclusion
At $11,700/pair, the Sophia is the best value for money speaker to come from Wilson Audio, but there will probably be shocked intakes of breath at Wilson's Utah HQ when David Wilson and his team read that I think the Sophia might well be Wilson's best speaker to date. "Best," not in the sense that the Sophia exceeds all their other models in every area—it clearly doesn't—but "best" when considered as an integrated package at its price, where its performance in each area optimally balances those in other areas. In that sense the Sophia raises the bar for the twice-the-price WATT/Puppy, which is probably why that system was scheduled to be relaunched in its "version 7" reincarnation at Home Entertainment 2002, still two weeks away as I write this review.

I enjoyed my time with the Sophias immensely and was sorry to see them leave my listening room. I wanted to hang on to them for a little longer, but the review pair had been purchased by Stereophile publisher John Gourlay. I envy him the musical enjoyment he is going to get from this loudspeaker. Perhaps he'll invite me over.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

11.000,-USD/ 400.000,-KČ proto mě to zajímalo. Podobně je na tom i ten Mc Intosch. Ale když je poptávka tak není co řešit kšeft je kšeft.
Basák je zase stejný (membrána, koš)jako používám já, ale ten můj má přídavný magnet. ;)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Abych nebyl OT, tak to dávám sem
Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

a pro porovnání ještě další z testované skupiny

Obrázek

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Diky Pavle za zajimave testy , reaguji na to , protoze jsem mel moznost nektere bedny z tech testu si dukladne poslouchnout a dokonce jedny (KEF Reference 207) primo porovnat s mymi Ikon Avall , K tomu muzu rict jen to , ze ty KEFy jsou znacne predrazene a protoze v tom testu jsou prakticky nejlepsi je mi zahadou jak k tomu redaktori dosli .. Wilson Audio uz kdysi vyrobil lepsi bednu nez je ta Sophia a za mene penez (Witt) , jenze se uz nevyrabi , presto ji lze dnes jeste najit a popripade i koupit - zretelne lepsi volba nez Sophia .

boxer

Příspěvek od boxer »

NA
No když vidím hodnocení např. Kefů 207 a s porovnáním s Cabassama,Wilsony,Sonusy a Dynaudii,tak už neříkám nic.

Přičemž výsledky např. v basech jsou velké,ale aby nebyly ty výsledky celkové tak velké,tak se to musí jinde upravit.
Jinak mě to nevychází.

Když je na basech max. 15 a dají Sonusům *taktone* stejně jako Cabassům 13 a Wilsnům 9 :twisted: ,Kefy nemají žádný hrb a mají 12 *headbang* ,přičemž chára je zcela nejlepší u Avalonů a Pieg?

No nevím,nevím.

Ciba to napsal mezitím,ale má recht.(S Kefáči.)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

S těma Kefama se schodneme. Ano je zajímavé jak to kolikrát hoši ohodnotí. :roll:

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

NA
Nechybí Ti na středech keramika?

Odpovědět