Xavian 125 x Xavian 125 II (Evo)
Xavian 125 x Xavian 125 II (Evo)
Dobrý den všem, kteří do nového tématu zavítají. Chtěl bych poprosit ty, kteří se vyznají a mají zkušenosti, o zodpovězení dotazu: JAKÝ JE ROZDÍL V REPRO Xavian 125 x Xavian 125 II (Evo)? Případně jaké máte zkušenosti a doporušení ohledně těchto regálovek? Hraju na sestavě NAD C320bee, NAD 514, NAD C420. Repro jsem prodal, takže teď vlastně nehraju. Našel jsem teď nějaké inzeráty na Xavian 125 I kolem cca 8.000,- (cca 10 let staré) a nebo můj známý bude prodávat cca 3 roky staré 125 II za cca 14.000,-. Je slyšet rozdíl 6.000,- ? A ještě jeden doplňující dotaz, nemáte zjušenosti se SHANY AZTEC 110? Děkuji.
Re: Xavian 125 x Xavian 125 II (Evo)
Víte měl jsem zesilovač Nad 320 a bedny Xavian 225 i se stojany,cena za bedny 9000 kč. Musím říct,že to hrálo dobře.
Koupil jsem si zesilovač Goldenote,přímo od p. Barletty,který mi doporučil vyměnit bedny za Xaviany 125 ES. Tuto akci jsem provedl a mohu říct,že cena i se stojany byla( i když bedny nebyly nové),27 500kč. Co se týká zvuku rozdíl ceny skoro 20 000 tisíc na bednách není moc znát. Můj názor je takový,že bedny Xavian jsou dobré i staré a já bych koupil 125x.
Víte je to můj názor,někdo může mít jiný,ale jestli bych Vám mohl doporučit jste-li schopen, běžte si je poslechnot a pokud
možno u Vás doma na Vašich komponentech.
Koupil jsem si zesilovač Goldenote,přímo od p. Barletty,který mi doporučil vyměnit bedny za Xaviany 125 ES. Tuto akci jsem provedl a mohu říct,že cena i se stojany byla( i když bedny nebyly nové),27 500kč. Co se týká zvuku rozdíl ceny skoro 20 000 tisíc na bednách není moc znát. Můj názor je takový,že bedny Xavian jsou dobré i staré a já bych koupil 125x.
Víte je to můj názor,někdo může mít jiný,ale jestli bych Vám mohl doporučit jste-li schopen, běžte si je poslechnot a pokud
možno u Vás doma na Vašich komponentech.
ondrys
10 let proti 3 rokům...rozdíl 6.000 Kč.
záleží na tom, v jakém stavu jsou ty bedny po 10ti letech.
na výškových měničích se může 10 let "prosluněného pokoje" zásadně projevit.
pak by jsi rozdíl rozhodně slyšel.

pokud se ti u kamaráda ty bedny líbí a znáš ho, víš jak se k nim chová,
pak bych zůstal u prověřeného zdroje a nekoukal po neznámém
2hndu.
zda je to cena pro tebe příznivá, to už nesoudím..
x125 a 125evo hrají určitě jinak.
řekl bych, že evo je věrnější. "nepatlá" zdaleka tolik jako starý model.
10 let proti 3 rokům...rozdíl 6.000 Kč.
záleží na tom, v jakém stavu jsou ty bedny po 10ti letech.
na výškových měničích se může 10 let "prosluněného pokoje" zásadně projevit.
pak by jsi rozdíl rozhodně slyšel.
pokud se ti u kamaráda ty bedny líbí a znáš ho, víš jak se k nim chová,
pak bych zůstal u prověřeného zdroje a nekoukal po neznámém
2hndu.
zda je to cena pro tebe příznivá, to už nesoudím..
x125 a 125evo hrají určitě jinak.
řekl bych, že evo je věrnější. "nepatlá" zdaleka tolik jako starý model.
to GOTZILA a LACHIM:
Pánové, moc vám děkuji za vaše názory. Přiznám se, že nakonec jsem koupil SHAN 110 aztec. Během tohoto týdne uskutečním nákup reprobeden XAVIAN 225, které výše uvedený GOTZILA měl doma. Ty Xavy jsou sice oťukané, ale za výbornou cenu. Zvukově jsou údajně 100%. Pokud obchod dopadne, pak zde napíši porovnání mezi Shany a Xavy. Samotného mě to zajímá, zda-li tam bude nějaký rozdíl. Nakonec tedy Xavian 125 vypouštím. Zatím.
Každopádně ještě musím doplnit, že tuner od NADu mam C440 a ne 420, jak jsem mylně uvedl. Sestavu si teď nějakou dobu nechám a nebudu pořád hledat a zkoušet. Pro začátek si myslím, že nadmíru stačí. Spíše se zaměřím na kabeláž. Pokud byste měli něco na prodej, pak se ozvěte - budu řešit jak signálové, tak především reprokabely. Měl jsem Van Den Hul D - 352 Hybrid, luxusní, mohu jen doporučit, nicméně byly krátké, tak musely z domu.
Zatím díky a kdyby měl někdo k danému tématu co napsat, tak to sem napište.
Pánové, moc vám děkuji za vaše názory. Přiznám se, že nakonec jsem koupil SHAN 110 aztec. Během tohoto týdne uskutečním nákup reprobeden XAVIAN 225, které výše uvedený GOTZILA měl doma. Ty Xavy jsou sice oťukané, ale za výbornou cenu. Zvukově jsou údajně 100%. Pokud obchod dopadne, pak zde napíši porovnání mezi Shany a Xavy. Samotného mě to zajímá, zda-li tam bude nějaký rozdíl. Nakonec tedy Xavian 125 vypouštím. Zatím.
Každopádně ještě musím doplnit, že tuner od NADu mam C440 a ne 420, jak jsem mylně uvedl. Sestavu si teď nějakou dobu nechám a nebudu pořád hledat a zkoušet. Pro začátek si myslím, že nadmíru stačí. Spíše se zaměřím na kabeláž. Pokud byste měli něco na prodej, pak se ozvěte - budu řešit jak signálové, tak především reprokabely. Měl jsem Van Den Hul D - 352 Hybrid, luxusní, mohu jen doporučit, nicméně byly krátké, tak musely z domu.
Zatím díky a kdyby měl někdo k danému tématu co napsat, tak to sem napište.
Já po nakupu Xavianů125 ESjsem měl ten sám problém s kabely reprosoustavy 225 byly biwiring a 125 ES nejsou. Používám repro Kimber 4PR,které původně byly na 225 spletl jsem je dohromady a
používám je i na 125 ES. Měl jsem vypůjčené kabely od jednoho bývalého majitele HI-Fi klubu.ale vratil jsem je protože se domnívám,že podle mého názoru,byly Kimbery lepší,ale to je jen můj názor. Signálové kabely mám tuner-zesilovač Kimber PBJ a cd-zesilovač mám Audio Triple-
Shielded Exelent. Zkoušel jsem kabely mezi sebou prohodit a zdá se mi,že kabely Kimbrer jsou víc
detalnější a nemají takový prostor jako Audio Exelent. Napajecí kabel mám na zesilovači Supra Lorad. Až vyzkoušíte rozdíl mezi bednami Shan a Xaviany budu zvědav na vaše názory.
používám je i na 125 ES. Měl jsem vypůjčené kabely od jednoho bývalého majitele HI-Fi klubu.ale vratil jsem je protože se domnívám,že podle mého názoru,byly Kimbery lepší,ale to je jen můj názor. Signálové kabely mám tuner-zesilovač Kimber PBJ a cd-zesilovač mám Audio Triple-
Shielded Exelent. Zkoušel jsem kabely mezi sebou prohodit a zdá se mi,že kabely Kimbrer jsou víc
detalnější a nemají takový prostor jako Audio Exelent. Napajecí kabel mám na zesilovači Supra Lorad. Až vyzkoušíte rozdíl mezi bednami Shan a Xaviany budu zvědav na vaše názory.