Xavian Bonbonus + Yamaha MusicCast RX-V481 ???

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Jarmil
Kontaktovat uživatele:

Xavian Bonbonus + Yamaha MusicCast RX-V481 ???

Příspěvek od Jarmil »

Hezký den přeji,
už jsem si toho přečetl dost, ale pravděpodobně ještě ne všechno. Tak jako tak jsem se Vás odborníků chtěl zeptat, co říkáte na tuto sestavu do obývacího pokoje 4*5 metrů. Sestava bude 5.0 (4 x Xavian Bonbonus + 1 x Xavian Bonbonu C) Jako Receiver mi byl doporučen výše uvedený produkt. Tuhle kompletní sestavu mi přímo výrobce Xavian nacenil na 38.200,-.
Momentálně vlastním supr čupr repráky Genius 5.1, ale protože mám rád hudbu, rád bych vybavil obývák něčím kvalitnějším. Něčím, co by mělo zvuk opravdu kvalitní a rozeznatelný od levnějších variant i laikem jako jsem já.
Jen by mě zajímal Váš názor, případně doporučení na obdobnou sestavu. Ty Xaviany se mi líbí a recenze jsou dobré, ale vyloženě na nic netrvám. Mělo by se ale díky rozmístění nábytku jednat o reproduktory regálové.
Poradíte mi někdo prosím?
Předem Vám děkuji.
Jarmil

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xavian Bonbonus + Yamaha MusicCast RX-V481 ???

Příspěvek od RedBaron »

Bonbony jsem měl a na svou velikost hrají super, ale dost po svém s výrazným zdvihem na středních a vyšších basech a jemnými a ne příliš výraznými výškami. Pokoj 4x5m jsou bez problému schopny naplnit svým hutným zvukem, pokud se nejedná o koncertní hlasitost nebo poslech klasické hudby s výraznými nástupy orchestru. Poslední rok jejich vlastnictví mi vyhovovalo poslouchat je s ucpaným basreflexem.

Protože víc poslouchám hudbu než filmy, rozhodně bych oželel zvuk 5.1 a nešel bych cestou AVR + Bonbonus, ale stereo zesilovač + lepší regálovka, nejlépe třípásmo a nejlépe bazarové, se zvukem se dostaneš úplně jinam. Ale to je můj pohled, ty můžeš mít jiný.

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Byt tebou koupil bych DYNAUDIO - DM 3/7 za 18tis (hifibazar) + stereo zesik. Kasli na kino. Ja ho mam napr ve stereu a pohoda, a to jsem mel kino 7.1 za 150k. Stereo je stereo.

seas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seas »

Xavian nééé

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Z jakeho duvodu neee?

Jarmil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarmil »

Já Vám děkuji za Vaše postřehy.
Já nevím, repráky budou z 90% fičet jen na hudbě a nějaký ten film jen minimálně. Myslíte tedy, že 5.0 je na poslech hudby zbytečný? Já mám rád, když to hezky hraje okolo a připadám si pak jako v centru dění.
Zkušenosti mám prachmalé, jak jsem psal, nyní vlastním Genius 5.1 a už je vlastnit nechci.
Taky by mě zajímalo, proč ne ty Bonbonusy, respektive Xaviany. Sto lidí = sto názorů, ale recenze nejsou zlé.
Ještě jednou Vám děkuji.
jarmil

seas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seas »

Proč Xavian ne? Tak doby kdy byl Xavian malou "českou" firmou vyrábějící pěkný, kvalitní a "dobře" hrající budky je dávno pryč. Teď jsou typickym příkladem kde se hlavně platí za značku, vzhled a poměr cena/výkon je už mimo mísu. Narovinu přiznávám že jsem nikdy nebyl majitelem a pokud jsem je někde slyšel, pohyboval jsem se mezi nudou a mikrospánkem.

Nikomu ni nevnucuju ale minuta na google a třeba tohle
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -a-cc700v/
plus zbude na receiver za devatenact. Rozhodně to bude plnotučnější zvuk.

seas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seas »

Nebo na hifibazar.cz CANTON - Chrono 502.2(nový) za deset tisíc na stereo a do počtu 7.1 CANTON - Movie 1005(bazarový ale se zárukou) za šest a budeš mít 22 tisíc na už slušnej 7.1 receiver.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Me se tedy nove Xaviany libi, nehodnotim uplne vzhled, ale spis celkove technicky. Dano je to taky tim, ze vim kdo za tim technicky stoji. Drivejsi Xaviany se mi libi vic vzhledove, ale technicky moc ne. Slysel jsem XN360,..., divna bedna.

Tohle si poslechni, cena je super:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=24564

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

Dovolím si přidat svůj názor.
Xaviany hodnotit nebudu, neslyšel jsem.
Ale co bych ti chtěl rozmluvit, to je ten reciever.
Sám osobně mám jeho starší model RX- V475 ( teda je ve sklepě, budu ho prodávat)- na DK je to vcelku slušný začátek, hraje to slušně. Ale na poslech muziky je to takové neslané, nemastné, jestli ti jde o alespoň trochu o kvalitu, tak ani náhodou. Před měsícem jsem si pořídil takovou 16 let starou paštiku Denon AVC A 1D, no a rozdíl tam je *2thumbsup* , stačí se kouknout na parametry- YAMAHA 8 kg, výkon 5x 115 W ( reálně dle strejdy gůgla 5x 55 W) versus 22 kg a 5x 160 W... cenově mě to vyšlo + - stejně a rozdíl je hóódně velký.
Ale jak píšeš, že muzika versus film je 90/10. Tak to bych na nějaký AVR úplně zapoměl a šel do sterea.
Za ten rozpočet, co máš si pořídíš krásnou bazarovou sestavu, která tvůj původní nástřel přehraje o x parníků.
Do své "pracovny" jsem si pořídil bazarového Rotela (původní cena 60t, nákup za 15t) mám k tomu obyč. regály Tangent (+ sub) a hraje to jako z praku -teda pro mě.
Sleduj nabídku výše uvedeného hifibazaru, nabízí dobré kousky za dobrou cenu ( nechci mu dělat reklamu, ale kupoval jsem tam 3x a spokojenost, oba dva zesilovače jsou víc než 15 let staré, ale ve stavu " voňavky", navíc je tam záruka )
Brrouk

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Xavian je pro zkušenější posluchače co už mají něco naposloucháno, určitě ne amatéři co přicházejí z geniusu a podobně. Pokud někoho nudí xaviany které jsou dobře nakrmené, tak to asi vyhledávají zvuk bum cink.

360 divna bedna? Spíše by mě zajímalo čím byla nakrmena (zbytek řetězce) protože to je vlastně nejpodstatnější.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Možná o XN Piccola, Virtuosa by tohle mohlo platit, ale Bonbonusy jsou takový úplný začátek lepšího poslechu, já na nich začínal a odpíchnul jsem se od nich nakonec úplně jinam. Jediné, co jim nelze upřít, je nevtíravý kulatý zvuk a slušný basový základ vzhledem k velikosti, jinak na nich zejména tvrdší žánry muziky zněly jako by muzikanti právě dojedli půl kachny se šesti.

Ty Stealth Mini co posílal fei bych rozhodně vzal v úvahu a minimálně je šel poslechnout.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Myslim ze to bylo na Sroll Lyric. Podivne prifoukly zvuk. Vim, ze se nazory na XN360 hodne lisi a traduje se, ze chteji silny zesilovac. Skoda ze jsem je nestihl zmerit, asi by se dost vysvetlilo. Ekty Grande od Troelse Gravesena maji stejne osazeni, a rozhodne tento problem nemely, ani nevyzadovaly extra dobry zesilovac aby hraly slusne.
Jirka33 píše:
29 črc 2017 00:45
360 divna bedna? Spíše by mě zajímalo čím byla nakrmena (zbytek řetězce) protože to je vlastně nejpodstatnější.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Rozhodně stereo zesík a vše nejlépe z bazaru a budeš se zvukem o dost dále.

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Tak o bonbonech jsem nemluvil, ale o xavianech všeobecně.

Zapomněl jsi na XN 270, a XN Charisma. I nove Orfea jsou hodne dobra.

Ty Stealth Mini se mi hodne libi, proc pak je nikdo nechce?!

Diy Ekta Grande, ty si bereš Colt na boj s meči, netahej sem diy *headbang*

Odpovědět