Xavian duetto

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Xavian duetto

Příspěvek od sostakovic »

Obrázek
Dlouho jsme hledali správnou cestu, jak vytvořit dostupný, elegantní a krásně hrající malý sloup. Odpověď jsme našli ve dvouapůl pásmové sestavě jménem Duetto. Tato sestava, pocházející z Mia II, je charakteristická neobyčejným citem pro harmonii a plasticitu zvukového obrazu. Zvětšený objem dvou vnitřně oddělených komor dovoluje ve srovnání s Mia II ještě větší frekvenční rozsah na basech. Mechanické oddělení od podlahy je dosaženo pomocí HPL desky s vrstvami hliníku. Do této desky je možné šroubovat nové ergonomické hroty.

Technické informace:

Středobasový reproduktor: 2x 149 mm Vifa-Peerless Premium Line, papírová membrána. photo
Vysokotónový reproduktor: 25 mm Vifa-Peerless, impregnovaná textilní kalota se širokým závěsem. photo
Systém: dvoupásmový, tlumený bass-reflex se zadním nátrubky z masívního hliníku
Ozvučnice: 22 mm MDF ručně dýhovaná, dělená do tří sekcí. photo
Kmitočtový rozsah: ( -3dB v referenční ose ): 50 - 40000 Hz
Připojení: 1 pár jednotlivě montovaných terminálů XAVIAN. photo
Impedance: 6 ohmů
Přechodová frekvence: 3000 Hz. photo
Citlivost ( 2,83V / 1m ): 87 dB
Doporučený výkon zesilovače: 30 - 120 W
Rozměry (VxŠxH): 180 x 912 x 250 mm
Hmotnost (1 kus): 20 kg

80s_Fan
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian duetto

Příspěvek od 80s_Fan »

Dnes jsem měl možnost tyto Xaviany slyšet, a dojem byl velmi pěkný. Porovnávali jsme to s B&W 683 (cca. stejná cenová kategorie) a Xaviany hrály lépe, s lepším prostorovým podáním a prokreslením zvuku oproti 683.

Příští týden si je ještě půjdeme poslechnout oproti dražším Giulia, jak velký bude rozdíl.

boxer

Příspěvek od boxer »

Porovnávali jsme to s B&W 683 (cca. stejná cenová kategorie) a Xaviany hrály lépe,..........

Pokud píšeš takovýto poslechový výsledek,měl by jsi napsat vždy i zbytek celého řetězce.Jinak je to jen věta.Ne že bych fandil té či oné značce.Jse o princip.

80s_Fan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 80s_Fan »

Já to radši nepsal, protože byste mě tu možná strhali :mrgreen:

Byl to tátův receiver Onkyo TX-875. Ten test byl v rámci výběru nových beden, táta mění Cantony LE107 za lepší. Uvažoval právě o B&W nebo Xavianech. Tak jsme zašli do jednoho známého pražského studia pod ještě známější pražskou věží poslechnout si repro. Vzali jsme s sebou receiver, aby byl zdroj stejný jako doma, a na srovnání Cantony. Kupodivu, ten receiver hrál velmi dobře, i pan šéf ho pochválil. Až jsem se divil... *thumbs up* Samozřejmě, že kvalitní stereozesilovač by ho asi hravě strčil do kapsy, ale táta na něj nemá místo a hlavně by se musel řešit problém s jedním párem repro na dva zesilovače... atd. Ale jak je vidět, tak i ten receiver je hratelný.

Samozřejmě oproti Cantonům byl zřetelný pokrok i u BW i u Xavianů, zejména na výškách, které mají ty Cantony hrozně agresivní, ale taky v prokreslenosti zvuku, ty Xaviany hrály ovšem ještě lépe než BW, plněji, dynamičtěji, prostě se nám oběma ten zvuk více líbil. Jak u klasiky, u nahrávek co nám tam pustil šéf, i u popovějších věcí (Seal a jiné), hráli Xaviany prokresleněji a i výšky byly takové více umírněné než u BW 683, které byly takové trochu "tupé". Jako kdyby to prostě hrálo jen v té bedně a ne okolo.

Jen doplním, že propojení obstaraly kabely, na kterých se tam běžně zkoušejí repro (na typ jsem se neptal), a CD hrála z CDP Cambridge Audio Azur 640, stejný máme doma.

boxer

Příspěvek od boxer »

Zkusili jste oboje bedýnky na nějakém jiném (stereo) zesíku?

80s_Fan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 80s_Fan »

To se právě chystáme příští týden. Bude to tedy hlavně kvůli poslechu Duetto/Giulia, ale ty BW možná ještě taky vyzkoušíme. Necháme si k nim připojit nějaký slušný zesík, např. Cambridge A. 840 nebo podobný.

Ale nevím, tipuji, že ten charakter asi zůstane stejný. On i pan šéf říkal že ty Xaviany hrají lépe než BW. Ale prodejcům se nesmí moc věřit *sunglases*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

80s fan

ač je pan šimko velice svérázný, na jeho doporučení dej.
za léta co jej znám jsem pozoroval mnoho zákazníků, kteří šli vlastní cestou.
byla výrazně dražší, než jeho doporučení. ale byla jejich :)

80s_Fan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 80s_Fan »

lachim

Já to myslel spíš jako takový vtip. Pan Š. je velice solidní, člověku se nesnaží vnutit něco co nechce... Nakonec si táta vybral Giulia, přece jen je to investice na delší dobu :) Jsem zvědav, jak budou hrát doma, dorazí asi za 14 dní.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

80s fan

dobrý výběr. mě se zvuk této bedničky také moc líbil.
v eso jsem měl dosti příležitostí na poslech různých párů vedle sebe......

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak nové dítě od Xaviánů.
XAVIAN Preludio
Obrázek

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

boxer: Že by se pan Barletta nechal tak trochu inspirovat Aragorny pana Sýkory?

boxer

Příspěvek od boxer »

Nevím. Já se Barletty ani Boba neptal.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

jediné čím to připomíná aragorny je to že je to třípásmovka :P

boxer

Příspěvek od boxer »

Náhodou,skoro stejný.

Obrázek

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Jj dobrý však já nepsal, že to Barletta obšlahl přes kopírák, řekl jsem inspiroval... ale je to vlastně jedno, hlavně aby to hrálo :P

Odpovědět