Xavian Joy

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Xavian Joy

Příspěvek od RedBaron »

Čerstvá novinka od Xavianů, která do sebe nasákla trochu té "harbethovské krabicodbotovosti" https://www.xavian.cz/produkt/joy/

Středobas: 150 mm AudioBarletta – papírová membrána – měkký vrchlík – zkratovací kroužek na pólovém nástavci – litý koš
Vysokotónový Reproduktor: AudioBarletta 26mm cívka - impregnovaná měkká hedvábná kupolka
Systém: Dvoupásmový tlumený, bas-reflex 2x vpředu
Ozvučnice: Masivní 18 mm dub
Kmitočtový Rozsah: 55 - 20 000 Hz (-3dB)
Terminály: 1 pár jednotlivě montovaných terminálů pouze pro bezpečné banánky ( dodáváné )
Impedance: 8 Ohm
Dělící frekvence: 3500 Hz
Citlivost: 85dB (2,83V / 1m)
Doporučený Výkon Zesilovače: 30 – 140 W
Rozměry: 305 x 170 x 200 mm (VxŠxH)
Hmotnost: 6,9 kg / ks
Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xavian Joy

Příspěvek od Jarda69 »

Jestli budou kolem 15k za pár, tak se po nich jenom zapráší *thumbs up*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Cena je 19 900 Kč a vzhledem k tomu, že rozměrově i technologicky je to velmi podobné Bonbonusům, který byly za míň než polovinu, tak to na nějaký prodejní trhák nevypadá. Ano, jsou to patrně nejlevnější soustavy z masivu na trhu a lze důvodně předpokládat, že zvuk bude v rámci možností takhle malých soustav vynikající, nicméně konkurence v oblasti 20 tis. Kč taky nespí...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Stránky Xavianu mi nejdou, ale nějaké povídání jsem si našel. Dobrá zpráva je...
středobasový měnič má Faradayův zkratovací kroužek na pólovém nástavci, měkkou kopulku nebo vylepšený magnetický systém; tweeter pak nepoužívá ferrofluid a i zde byla pozměněna magnetická soustava
Takže by to mohlo hrát jako Scan Speak. Až se zase vrátí zpátky k 7-8" středobasu, taky by tu mohlo být další pěkné dvoupásmo ;)

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Na sedmipalcový středobas v takhle maličké bedýnce není místo, natož na osmipalcový...

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Dnes vyšla recenze na hifi-voice.com: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... xavian-joy

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

O nejvyšší tóny se stará měkká hedvábná kopulka s impregnací, má průměr 2 cm a cívku o průměru 2,6 cm.
To by stálo za nákres. Takhle to vypadá, že je cívka až za vlnkou a to by asi moc dobře nefungovalo.
Škoda, že není i měření samotných repro z malé vzdálenosti. Jestli středobas může za vlnobití mezi 200-800Hz

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Xavian se snaží vyplnit každou mezírku v cenových hladinách .... to že veškerá produkce Xavian hraje ve svých kategoriích spíše průměrně není asi moc třeba rozvíjet. Co mě ale vždycky zvedne obočí je neustálé omílání "skvělého dílenského" provedení. To že je to masiv, ještě neznamená, že je to pěkné ... nejlevnější lepené špalkové desky hrající všemi barvami nejsou fakt žádná výhra. Pak se to musí silně mořit, aby to bylo vůbecna dívání. Hodnotit zvuk nemůžu, ale prozatím mě žádný nový model Xavianu nezaujal... snad až na Orfeo, které subjektivně moc basuje a nelze je tedy v rámci považovat za nějaké referenční monitory.

Když bych chtěl za 700 Euro vidět opravdu špičkové provedení, tak jdu třeba mrknout na Magnat Quantum Edelstein nebo na pěknou dýhu ATC SCM 7. Kdysi se mi provedením líbil Xavian mnohem více .... staré XN125II nebo MIA vypadají vedle tohoto modelu o třídu lépe ... co na tom, že to byla dýha ... byla kvalitní a ne hnusný lepený špalkový "masiv".

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Mně se spárovkové bedýnky počínaje Perlou na pohled opravdu líbí, ale u téhle Joy si tím opravdu nejsem jist, vypadá to jakoby "otřepané" a neuhlazené a ve výsledku na estetiku i ten poměrně šeredný Harbeth vypadá kvalitněji.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

No malinko mimo tému i když se to týká těchto reprobeden.
Přečetl jsem si ten komentář od Daniela Březinu http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... xavian-joy
To je většina hifistů takhle dementních ? ... že na nich zapůsobí tenhle sloh ? Kam to spějě....?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

mne vzdy Xaviany pripadali ako zlepená podlaha. Každopádne nepočul som ani jedne nikdy - najbližšie v Prahe ak budem, spravím si výlet.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

LawIAR
napřes se na produkty xavian osobně podívej a pak posuzuj.
nechápu tyhle soudy "skrz monitor". k čemu to je?
zastav se např. v xavianu u p. barletty a pak sem napiš, prosím.

transiwatt
už jsi napsal někdy nějakou recenzi na nějaký hifi-produkt, prosím?
rád bych se podíval na tvou představu o lepším textu!
vážně. bylo by zajímavé si od tebe něco o reálné zkušenosti s hifi přečíst.
:-)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Vy si snad zo mna strielate, keď na mňa reagujete. Prisahám.

Obrázek

Obrázek

Mi chcete povedať, že ta podlaha bude mať v skutočnosti inú štruktúru, ako má na obrázku? A detto reproduktory.

edit: a ku zvuku som si nedovolil napísať ani čiarku, preto je tam obsiahnutá poznámka, že ku ním zájdem na výlet.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Když se před léty napsalo XAVIAN, tak jsem si vždycky vybavil toto. To se mi fakt líbilo *palec*

Obrázek

Obrázek

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Okej, konkrétne ku XN sérii som bol nespravodlivý. Jej sa moje hodnotenie netýka - fakt vyzerá prvotriedne a skvelo.

No ostatné výzorom, sorry...

Odpovědět