ahoj,
vim, ze srovnavam mirne nesrovnatelne, ale rad bych slysel i nazor z venku..
planuju si poridit na pracovni stul novy bedny, cenove bych se rad pohyboval okolo 15000. pro predstavu o mem hudebnim vkusu kouknete na - http://www.last.fm/user/fraga_cz
mistnost ma 2.5x3 metry, akusticky prilis neosetrena. bedny budou umisteny na stole, ppr jinde pobliz steny (a posluchace)
premyslel jsem nad koupi aktivnich monitoru adam a5x za 14k. problem je, ze maji bassreflex dozadu.
da se vykouzlit obdobnej zvukovej zazitek i s xavianama primissima + levnejsim zesikem(pravdepodobne z druhy ruky), nebo je to uplne slepa cesta?
casem se tato sestava presune do loznice na nocni ambient.
mate jine doporuceni ppr zajimave zkusenosti s podobnym 'problemem' - tedy rozumne ozvuceni mensi mistnosti, neurcene primo k poslechu?
XAVIAN Primissima vs ADAM AUDIO a5x
Re: XAVIAN Primissima vs ADAM AUDIO a5x
Mám Xaviany rád, jsou to bedny dělané se srdcem.
Co se týká té akustické části komorních nástrojů, je taková XN 125 Junior co jsem viděl v černé ve špalíčku ideál.
Jsou to bedny, k nimž si vytvoříš příjemný pocit vlastnictví.
Témbr a dynamiku umí doladit kabeláž, postříbřená měď koax pro rychlost a dynamiku vs. velký průměr 3-4 mm čisté mědi, pro barevnost a klidný poslech.
Aktivní Adam bude dynamický, víc podpoří detaily.
Co se týká té akustické části komorních nástrojů, je taková XN 125 Junior co jsem viděl v černé ve špalíčku ideál.
Jsou to bedny, k nimž si vytvoříš příjemný pocit vlastnictví.
Témbr a dynamiku umí doladit kabeláž, postříbřená měď koax pro rychlost a dynamiku vs. velký průměr 3-4 mm čisté mědi, pro barevnost a klidný poslech.
Aktivní Adam bude dynamický, víc podpoří detaily.
* A5X maj samozrejme bassreflex dopredu
proto nad nima uvazuju..
dik,
zajimala by me (ne)vhodnost tech uzavrenejch xavianu pro blizkej poslech, navic s umistenim blizko ke stene.
dik, za info s tou kabelazi, to jsem nevedel

dik,
zajimala by me (ne)vhodnost tech uzavrenejch xavianu pro blizkej poslech, navic s umistenim blizko ke stene.
dik, za info s tou kabelazi, to jsem nevedel

Ahoj, konkrétně ADAM neznám takže ti nemůžu říct jestli se vyplatí za tu cenu.
Ale s aktivníma monitorama mám roční zkušenost. Za mě ti poradím tohle, pokud víš že budeš mít bedny pořád na stole a nebudeš je chtít nikdy dávat na stojany dál od sebe, tak bych se vůbec nebál do akt. monitorů jít. Jsou pro to totiž uzpůsobený, pro ten blízkej poslech, což klasický regálový bedny nejsou, ty jsou zase uzpůsobený aby mohli být dál od sebe (a tebe) a vytvořili prostor na větší vzdálenost. Monitory přesně naopak, udělaj ti prostor už když je máš 50cm od sebe.
Takže jak jsi sám napsal, jsou to 2 možnosti pro dva možný způsoby poslechu. Pokud seš si jistej že to budou ty aktivní monitory, chceš kupovat nový a za už nezanedbatelnou cenu, určitě bych být tebou investoval jeden den a zajel si do studia kde si můžeš 10 párů těchto monitorů vyzkoušet vedle sebe, a rozhodnout se jestli vůbec má smysl zaplatit 15 tisíc, jestli nebudou stačit třeba ty za 8. Nebo jestli ti pasujou víc tyhle nebo tamty. Já takový studio znám v Praze, když mi napíšeš SZ tak ti najdu adresu a název, kdysi jsem tam byl.
Já osobně bych vzal Xavian, ale museli by přijít na krásný stojany před pohovku, s pořádným ampem a kabelama. To jsou všechno věci kolem který stojí další nemalý peníze. Ale jak napsal Efičák, ten pocit vlastnictví je úplně jinej pak, hřeje tě to, rád se na to i díváš a dělá ti to radost, je to jiný než jen aktivní bedny postavený na stole.
Aktivní bedny? stačí ti krátkej signálovej kabel kterej se dá kvalitní udělat za pár stovek, stůl na kterej je postavíš a to je všechno. Bude to hrát dobře a přesně, nebudeš muset utrácet za nic jinýho, nebudeš muset nad tím přemýšlet.
Takhle to vnímám já, jde o to co chceš, a jakej seš a podle toho se rozhodni. Někomu může vyhovovat jedno a někomu druhý.
Ale s aktivníma monitorama mám roční zkušenost. Za mě ti poradím tohle, pokud víš že budeš mít bedny pořád na stole a nebudeš je chtít nikdy dávat na stojany dál od sebe, tak bych se vůbec nebál do akt. monitorů jít. Jsou pro to totiž uzpůsobený, pro ten blízkej poslech, což klasický regálový bedny nejsou, ty jsou zase uzpůsobený aby mohli být dál od sebe (a tebe) a vytvořili prostor na větší vzdálenost. Monitory přesně naopak, udělaj ti prostor už když je máš 50cm od sebe.
Takže jak jsi sám napsal, jsou to 2 možnosti pro dva možný způsoby poslechu. Pokud seš si jistej že to budou ty aktivní monitory, chceš kupovat nový a za už nezanedbatelnou cenu, určitě bych být tebou investoval jeden den a zajel si do studia kde si můžeš 10 párů těchto monitorů vyzkoušet vedle sebe, a rozhodnout se jestli vůbec má smysl zaplatit 15 tisíc, jestli nebudou stačit třeba ty za 8. Nebo jestli ti pasujou víc tyhle nebo tamty. Já takový studio znám v Praze, když mi napíšeš SZ tak ti najdu adresu a název, kdysi jsem tam byl.
Já osobně bych vzal Xavian, ale museli by přijít na krásný stojany před pohovku, s pořádným ampem a kabelama. To jsou všechno věci kolem který stojí další nemalý peníze. Ale jak napsal Efičák, ten pocit vlastnictví je úplně jinej pak, hřeje tě to, rád se na to i díváš a dělá ti to radost, je to jiný než jen aktivní bedny postavený na stole.
Aktivní bedny? stačí ti krátkej signálovej kabel kterej se dá kvalitní udělat za pár stovek, stůl na kterej je postavíš a to je všechno. Bude to hrát dobře a přesně, nebudeš muset utrácet za nic jinýho, nebudeš muset nad tím přemýšlet.
Takhle to vnímám já, jde o to co chceš, a jakej seš a podle toho se rozhodni. Někomu může vyhovovat jedno a někomu druhý.

To že musíš mít u obojího kvalitní zdroj to beru jako samozřejmost. Ale nechtěl sem to do toho už plýst, to je prostě věc která musí být ať tak nebo tak, ale to určitě víš.
Omlouvám se, přehlídl jsem tu informaci že časem se přesunou do ložnice. V tom případě je jasný že asi nechceš aby ti ty ADAMy "strašily" v ložnici. V tom případě pokud bys stále trval na aktivních monitorech tak bych určitě volil něco mírnějšího, co jsem slyšel a zvukově se mi hodně líbilo byly tyto http://www.audiotek.cz/product-39752-behringer-b1031a. Ikdyž možná by ti tam mohla chybět zábava u nich, jsou až přísně věrný, chtěl by to poslechnout jak už jsem psal.
Ale když víš že je pak budeš mít na normální poslech, tak bych bral xaviany, to mění situaci.
Ale když víš že je pak budeš mít na normální poslech, tak bych bral xaviany, to mění situaci.
dik za odpovedi. mezitim jsem absolvoval nekolik poslechu. vysledek je, ze primissimy jsou naprosto marny bedny.
Jak to myslíš? Musíš být konkrétní, jinak si to můžeme jen domýšlet. Já jsem je neslyšel, ale slyšel jsem XN a ty se mi líbili hodně. Měli by být podobný, ale jinak jsem na primis. slyšel jen chválu. Ale je hezký vidět že si poslechem ujasníš co chceš. Teď jde teda o to aby tě vůbec něco uspokojovalo (v cen.limitu).