ZAHOŘOVÁNÍ REPROSOUSTAV

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Svensound
Kontaktovat uživatele:

ZAHOŘOVÁNÍ REPROSOUSTAV

Příspěvek od Svensound »

Také Vás to tak sejřilo, že nové repro hrají X-hodin prachbídně?
Mě silně, proto jsem se rozhodl, že to budu dělat jako malou službu v případě zájmu druhé strany. Mám CD od firmy JMR, které zkrátí časově tento nepříjemný proces na jednu desetinu. Tedy jedno přehrání CD Magic = 10 hodin hraní muziky. Zde jest JMR Magic CD. http://www.soundscapehifi.com/accessories.htm#Magic-CD
Kukn zí bite..........

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: ZAHOŘOVÁNÍ REPROSOUSTAV

Příspěvek od Peer »

Ale na druhé straně je hrozně příjemné pozorovat proměnu nezahořených beden v zahořené.
Ten vývoj je prostě úchvatný a já osobně bych o to nechtěl příště přijít...
Ale třeba někoho to nebaví... tak to zahoření určitě uvítá...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Peer píše:Ale na druhé straně je hrozně příjemné pozorovat proměnu nezahořených beden v zahořené.
Ten vývoj je prostě úchvatný a já osobně bych o to nechtěl příště přijít...
Ale třeba někoho to nebaví... tak to zahoření určitě uvítá...
Zahoření Sonus Faber Cremona Auditor,a Guarneri Paladio je rozkoš od prvního dne, kdy jsi je odbalil z kartonů.
Obrázek
Pan Milan měl na mysli zahoření soustav francouzské značky J.M.R. Potřebných 200 a více hodin, které dělí majitele této značky, od syrového zraňujícího stresu, k slíbenému hudebnímu projevu je nutné zkrátit na co nejkratší možnou dobu. Tímto mu jménem majitelů JMR, děkuji a doufám, že slíbené urychlení je skutečně tak účinné. Ono to doma může trvat i rok, jak tomu bylo v případě mého kamaráda. To je velmi, velmi dlouhá doba, vždyť to ode mě už znáte, život je krátký na blbé hi-fi. :D

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Abych řekl pravdu, já jsem se lekl, když jsem Cremony poprvé zapojil...
Až v dalším okamžiku jsem si uvědomil, že nejsou rozehráté...
Také to trvalo nějakou chvíli, než všechno povolilo. Tipl bych si, že takových 150 hodin...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Souhlasím s Peerem, ono je to něco magického, pomalu se prokousávat změnami a zlepšováním zvuku. Je to něco jako nové auto, seznamování nebo spíš sežívání se s novými bednami. Na druhou stranu to může být pro někoho nuda, ale mne to příjde jako rituál s novýma bednama.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Nerozehrané bedny mají tupé neprokreslené podání, z nejhoršího se dostanou po 30-50 hodinách hlasitějšího přehrávání hudby. Do optimální formy se dostanou po100-200hodinách. Jsou to průměrné hodnoty, rozdíly budou podle použitých měničů a použité hlasitosti a druhu hudby.Věřím, že speciálně namíchanými tony se dá doba rozehrání zkrátit, ale zdá se mi nepravděpodobné, že až na 1/10. Já rozehrávám měniče ještě před osazení do skříní. Středové zapojím bez vyhybky, a tím do něj jdou i hlubší frekvence a má větší výchylku. Výškový zapojím přes kondík, jinak by samozřejmě nepřežil.
Basový reproduktory rozehrávám zvlášť, pouštím do nich sinus 25Hz s patřičným výkonem. Těmito způsoby zkrátím čas rozehrání na ½ až 1/3 času a bedny ode mě putují již ve formě.
Noble Audio - výroba a prodej

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to NA:
hmmmmm *thumbs up*, parádní přístup profíka.
PS: není to pochlebování, je to uznání

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Já do těch svých, když jsem je domů přivezl, pouštěl celé prázdniny nějaké rádio. Kromě noci, kdy jsem spal, hrály furt, i když jsem byl v práci, , hlasitost byla střední, aby si jen tak pobrukovali. Jak píše Peer, bylo zajímavé pozorovat jejich zvukovou obměnu.
Osobně i když to rozehrávání je pro někoho zajímavé, dnes už jsem docela náročný a asi bych se u toho zbytečně trápil.
Pro mě lepší užívat parádního výkonu už od začátku.
... já to pořád říkám, že ti mladší nemají trpělivost! :mrgreen:

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Díky, také si myslím, že většina již rozehrané bedny přivítá, samozřejmě je to možné jen díky specifické-kusové výrobě u které si můžu dovolit naprosto jiný přístup k mnoha záležitostem.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

existuje rýchla cesta k rozhýbaniu závesov membrán. Bedne postavíte čelom k sebe najbližšie ako to ide. Na jednej bedni prehodíte + -, pustíte do toho rádio, zakryjete hrubou dekou, hlasitosť nastavíte najvyššie ako sa dá, aby nerušila susedov a odídete na predĺžený víkend. Tento spôsob postavenia bední s prepólovaním kábla umožní nastaviť hlasitosť dosť vysoko bez rušenia susedov. Ak sa po 4 dňoch vrátite, bedne majú za sebou 90-100 a viac hodín (podľa toho ako bol víkend predĺžený) hrania pri vyššej hlasitosti. Problém je trochu pri aktívoch, ale tam to "zahorovanie" nemá taký význam. Aktív tú membránu rozhýbe, či je "zahorená", alebo nie.
Ono je to celé aj o kvalite závesov. Drahý menič s kvalitným závesom nejakým zahorovaním nezmení charakteristiku. A ak áno, cena nezodpovedá výsledku.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Ano jed to dobrý způsob- může se použít velká hlasitost a přitom to moc neruší. Ale nesouhlasil bych s tím, že u aktivu se nemusí rozehrávat, jen díky zapojení napřímo bez pasivních součástek v cestě to může hrát o trochu lépe než totožné měniče v zapojení s pasivní vyhybkou.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

NA píše:... Ale nesouhlasil bych s tím, že u aktivu se nemusí rozehrávat, jen díky zapojení napřímo bez pasivních součástek v cestě to může hrát o trochu lépe než totožné měniče v zapojení s pasivní vyhybkou.
Aktívne je riešená väčšinou vyššia trieda bední (ak nerátame kadejaké PC šunty a pod.). Okrem toho, že každý menič je väčšinou samostatne poháňaný primerane výkonným zos. tak aj použité meniče sú kvalitatívne niekde inde. Samozrejme, sú aj lacné aktívne bedne. Ale mal som na mysli hlavne možnosť prepólovania + a - . Inak sa postup dá realizovať.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Acon

to jsem měl vědět dříve! vtipná vychytávka. pro mě je rozehrávání beden čisté utrpení. zkoušel jsem to 3x v životě a ani jednou nezvládl...

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

NA má pravdu v tom, že nezáleží na tom, zda soustava je aktivní nebo pasivní. Reproduktor potřebuje zahořet stejně, to se nedá ošulit.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Acon
"tak aj použité meniče sú kvalitatívne niekde inde"

Kde "jinde" jsou měniče v Tvých ACONech třeba proti těm co používám já,.. no máš větší basák. V aktivech se používají stejné měniče jako v kvalitních pasivních řešeních. Já osobně když aktiv, tak jen basové pásmo, zbytek normálně.
Aby to nevyznělo, že chci kritizovat Aktivní bedny, musím napsat, že to co jsem slyšel od ACON a ATC bylo dobré.
Myslím, že jsi to zatáhl někam jinam, mimo. Rozehrát se musí VŠECHNY standardní dynamické měniče se závěsem. Za život jsem to musel přetrpět již mnohokrát. U některých beden jsem měl po prvním zapojení pocit, že mám trochu zalehlé uši.

Odpovědět