zapojení bi-amping

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
matesfox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

zapojení bi-amping

Příspěvek od matesfox »

Ahoj chci se zeptat,mám u reprosoustav na předních sloupech možnost připojit 4 kabely(bi-amping) a muj avr mám výstup pro přední reprudoktry A +B , doteď jsem přední měl napojené normálně na A a v repráku takovou kovovou klemu,a ostatní center a surround tak jak mají být,a někde sem se dočetl že můžu vzít a jeden pár na repráku připojít k A na avr a druhý pár na B u avr a na AVR pak jen zapnout A+B .. zlepší se tím něco ? yamaha rx450 a pure acoustic xti100
díky:)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zapojení bi-amping

Příspěvek od PítrsPraha »

Reprovystupy A + B jsou uvnitr AVR propojeny, tzn. z elektrickeho hlediska je to jeden vykonovy vystup, ne dva. Tzn. propojenim, ktere popisujes, ziskas biwiring, ne biamping. Prinos biwiringu je individualni - je treba vyzkouset.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

To, co popisuješ je bi-wiring ;) A jestli se něco zlepší, musíš posoudit sám svýma ušima.

Koukám, že Pítrs byl rychlejší, jako kdybych tu nebyl ;)

Lapi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lapi »

Vyzkoušej :) u mě rozdíl velký na spodní pásmo měď a na vršek mám postříbřený a jsem spokojen.

matesfox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od matesfox »

ok tak vyzkouším a dám echo,díky :)

matesfox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od matesfox »

tak jsem to zkusil a pak na zesilovači zapínal a+b a žádny rozdíl,ale záhadou mi je proč když jsem vypl A a nechal jen B tak to nic nehrálo a musel sem zapnout A ... prostě když zesilovač zapnu na B tak nic. připojene to mám dobře..jedině že by v repro to bylo nějak čudne,....

Lapi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lapi »

Něco máš špatně hrát to musí jak na A tak na B jen pokaždé jinak, spodní terminály hrají hloubky a vrchní středy a výšky.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Mates...znovu si přečti post Pitrse, pak snad pochopis. Predstav si zesilovač, co ma na vystupu paralelne dva vypinace s nazvy A a B.
Na jakych svorkach si mel kabely? Na A nebo B?

matesfox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od matesfox »

no jednu dvojlinku jsem měl na A a druhou dvojlinku na B a pak jednu dvojlinku do spodního páru repráku a druhou dvojlinku do vrchního páru repra,tomu zas rozumím blbý nejsem,spíš si myslím že v repru je to navíc a není to nikam zapojene

Lapi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lapi »

Zapojené to máš správně, jestli ty terminály na repru nejsou pro ozdobu tak to musí hrát i když pustíš jak a nebo b

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

ok, nikdo netvrdí, že jsi blbý. jak jsou ty svorky popsané? ty horni by meli být pro výšky, ale to bys asi slyšel, že ti mizí a zase se objevují.

matesfox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od matesfox »

já to nemyslel tak že mě urážiš,jen ať víte že trošku tomu rozumím..každopadně našel jsem si recenze a nějaky klučina je rozebral a opravdu to nikam nevede ty terminály jen ten spodní se připojuje a výrobce ani nepíše že bi bi-amping či bi-wiring šel na těchto beden zapojit takže vyřešeno..ale když sem ze zajimavostí ten terminál vyndal všiml jsem si,teda spíš se mi zdálo že na spodní dva basové repra jsou slabé kabely(2x1,5mm) nebude lepší když to přepájim na 2x2,5mm ?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

aha, dik za info, to je pak slusny ojeb

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

No tak to je ojeb jak sfina... :-( .
Stavajici kabelaz rozhodne staci vykonove. Jestli staci i zvukove tezko bez vyzkouseni rict. Vzhledem k celkove tride komponentu bych byl skepticky.

Odpovědět