Zvuk Triangle Comete EZ
Zvuk Triangle Comete EZ
Ahoj.
Asi 10 dní som čerstvý majiteľ nových Triangle ESPIRIT COMETE EZ. Vybral som ich po krátkom vypočutí v jednom malom studiu(akustika nič moc).
Bedne majú slušný zvuk, príjemný prejav ktorý by mi aj vyhovoval. Ale. Niektoré ženské vokály znejú akosi hrubo, neprirodzene a zafarbené, v porovnaní s Dynaudio Emit 10 ako keby boli skreslené.Nechapem tomu. V recenzii v Stereoplay spomenuli niečo take, že majú medzery v prirodzenosti, ale žeby to znelo až tak ako u mňa,to neverím.Inaksie problémy som nezaznamenal,len toto mi veľmi prekáža.Nevie niekto čím by to mohlo byť?
Repro boli zapojené s Onkyo 9030 a na staršej Yamahe.
Asi 10 dní som čerstvý majiteľ nových Triangle ESPIRIT COMETE EZ. Vybral som ich po krátkom vypočutí v jednom malom studiu(akustika nič moc).
Bedne majú slušný zvuk, príjemný prejav ktorý by mi aj vyhovoval. Ale. Niektoré ženské vokály znejú akosi hrubo, neprirodzene a zafarbené, v porovnaní s Dynaudio Emit 10 ako keby boli skreslené.Nechapem tomu. V recenzii v Stereoplay spomenuli niečo take, že majú medzery v prirodzenosti, ale žeby to znelo až tak ako u mňa,to neverím.Inaksie problémy som nezaznamenal,len toto mi veľmi prekáža.Nevie niekto čím by to mohlo byť?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Zvuk Triangle Comete EZ
Pokud jsou nove, tak se zvuk nuze po rozehrani zmenit, zjemnit.
Ale pricin muze byt vic - akustika, zbytek retezce, zvyk na jiny zvuk...
Ale pricin muze byt vic - akustika, zbytek retezce, zvyk na jiny zvuk...
O Triangloch sa pise,ze potrebuju dlhsiu dobu na rozohranie,ale toto je tak vyrazne,ze sa to urcite nestrati.Skor si myslim, ze to bude nevhodnym umiestnenim,nemam stojany.Male bednicky ale takto hrali bez problemov.
Ako by som mohol vylucit tuto moznost a vyskusat ci sa to huhnanie strati aj bez stojanu?Nejake docasne riesenie?
Ako by som mohol vylucit tuto moznost a vyskusat ci sa to huhnanie strati aj bez stojanu?Nejake docasne riesenie?
To bude tím přechodem z Dynaudio. Dynaudio mají obecně hodně jemný projev výšky/středy, V porovnání s nima je ostré skoro všechno.Champ píše: ↑09 pro 2019 14:58Ahoj.
Vcera som venoval skusaniu niekolko hodin.
Okrem repro kablov,ktore mam len jedny, som skusal menit signalove kable,ciastocne aj zdroj signalu,zosik a umiestnenie repro po celej izbe.Chvilami sa ten problem stracal,ale nakoniec som dosiel k tomu,ze pri vyssej hlasitosti sa to znova objavilo.
Ja to vidim na nevhodnu akustiku miestnosti.Vyrobca pre COMETE doporucuje 15-30 m2, ja som tesne nad spodnou hranicou.Myslim,ze ta miestnost tento vacsi objem zvuku nezvlada.Skoda.
Okrem repro kablov,ktore mam len jedny, som skusal menit signalove kable,ciastocne aj zdroj signalu,zosik a umiestnenie repro po celej izbe.Chvilami sa ten problem stracal,ale nakoniec som dosiel k tomu,ze pri vyssej hlasitosti sa to znova objavilo.
Ja to vidim na nevhodnu akustiku miestnosti.Vyrobca pre COMETE doporucuje 15-30 m2, ja som tesne nad spodnou hranicou.Myslim,ze ta miestnost tento vacsi objem zvuku nezvlada.Skoda.
Jestli posloucháš při rozumný hlasitosti (do 90dB v průměru) v normálně zařízený místnosti (ne moderní prázdná ratejna s dlaždicema na podlaze), tak to místností určitě nebude. Horna na výškách se od běžných kalot dost liší. Můžeš slyšet nějakou agresivitu ve zvuku komponentů, kterou jsi dřív neslyšel. Nebo je to jenom otázka zvyku. Věrný zvuk není vždycky příjemný, a ty ho možná vlastně nepotřebuješ.
Pocuvam len pri rozumnej hlasitosti, v miestnosti 16 m2,ale naproti repro je takmer prazdna stena.
Nemozu na to mat vplyv aj predne bassreflexy?
Nemozu na to mat vplyv aj predne bassreflexy?
Mal som doma na vypocutie Titus EZ,o cosi mensie bednicky od Triangle ako su Comete.
Ten isty zvukovy prejav na kritickych vokaloch.
Asi vymenim celu aparaturu a prestahujem sa na opacnu zemsku hemisferu.
Ten isty zvukovy prejav na kritickych vokaloch.
Asi vymenim celu aparaturu a prestahujem sa na opacnu zemsku hemisferu.
Mal si si nechať to Dynaudio Emit 10 a kúpiť nový zosilňovač (NAD, Cambridge Audio, Arcam, Audiolab ...)
Emity hrali dobre aj so zosikmi, ktoré mám teraz, akurát mi prišli také strohé a a bez duše. Už som ich poslal naspäť.Comete mám este na nejakú dobu na testovanie, predajca mi sľúbil, že mu ich môžem vrátiť aj neskôr.
Čo by ste mi navrhli ako alternatívu, nejaké iné regálovky do malej miestnosti?600-800 €.
Čo by ste mi navrhli ako alternatívu, nejaké iné regálovky do malej miestnosti?600-800 €.
Záleží na uspořádání poslechovky. Pokud máš poslechové místo dostatečně vzdálené od zadní stěny, neměly by odrazy od ní příliš výrazně ovlivňovat kvalitu zvuku, alespoň ne přímo, samozřejmě slabší odražené a rozptýlené zvuky se k uším se zpožděním dostanou.
Pokud máš ovšem křeslo nebo gauč přímo u zdi, může to být dost velký problém.
Přední bassreflexy by neměly frekvence vokálů ovlivňovat.
Prave naopak, u 2p je predni bassreflex problem.
Může být, ale zase v závislosti na akustice, umístění a dalších faktorech. Nedá se to paušalizovat.
Vlastne se da pausalizovat. 2p znamena, ze to bude delene minimalne na 1k, ale spise az 2-3k. Z natrubku lezou i stredni frekvence a typicky kolem 1k je pomerne ostra vysoka spicka. Pokud se to dobre nezatlumi tak to interferuje s osovou frekvenckou. Jenze zatlumenim klesa i ucinnost bassreflexu.
Já mám dvoupásmovky s předním bassreflexem a uvedené problémy nepozoruji. Dělící frekvence je 3,5 kHz, takže opravdu záleží, jak se s tím popasuje výrobce. Navíc se to dá jednoduše ověřit ucpáním nátrubků. Sice tím přijde o podstatnou část basů, ale zjistí, jestli jsou středy čisté nebo ne.