Pokúsim sa skôr stručne popísať zvukové vlastnosti, tak ako sa javia mne (mimochodom už dlhší čas ich šťastnému majiteľovi).
Čo majú SP-5 a HDH 20 spoločné? Oboje sú to kvalitné dynamické štúdiové uzavreté sluchátka s dobrou zvukovou izoláciou a čistým zvukom v cene okolo cca 500€.
Adam Audio Studio Pro SP-5 majú výborné rozlíšenie na stredoch a dobrú čitateľnosť a jasnosť vo výškach pri veľmi slušnom stereo obraze. Bas má dostatočnú silu, úder aj dynamiku, ktorá dokáže potešiť aj „hifi“ poslucháča. Radosť z posluchu tu nie je v rozpore s čistotou a presnosťou štúdiových sluchátok.
Po priamom prechode z posluchu Adam Audio Studio Pro SP-5 na Neumann NDH 20 môže zvuk z počiatku pôsobiť prebasovanejšie a analytickejšie. Netreba sa však nechať zmiasť prvotným dojmom. Chvalabohu už po krátkom čase adaptailita sluchu spoľahlivo zafunguje a ja začínam oceňovať reálny zvukový charakter so skôr užšou stereobázou ale s dobre definovaným priestorovým odstupom od poslucháča. V porovnaní s Adam Audio mám subjektívny pocit, ako by som sa presunul z živej hudobnej produkcie priamo na pódiu plnom plnom muzikantov, do diskrétnej vzdialenosti tretieho radu v hľadisku.
Osobne si myslím, že oboje vyššie uvedené sluchátka, aj keď posluchovo pomerne odlišné, sú zvukovo na veľmi slušnej „zvukovej“ úrovni. Dovolím si dokonca tvrdiť, že sú na tom zvukovu lepšie ako "legendárne a do bezvedomia vyhypované" HD600/650-ky

... navyše musím znovu, aj na základe tu uvedených meraní z www.kopfhoerer.de (viď. priložený graf), zdôrazniť, že iba samotná frekvenčná charakteristika a jej „vyrovnanosť/nevyrovnanosť“ bez ďalších „širších súvislostí“, je pri popise vlastností sluchátok pomerne neúplný/nedostatočný parameter na hodnotenie ich zvuku.