AKG nové za staré

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

AKG nové za staré

Příspěvek od Trauma »

Ahoj
Mám v plánu koupit něco na občasný noční poslech z pioneer a656. Doposud jsem měl staré AKG K141 600ohm ale přestal fungovat jeden měnič a zřejmě je neopravitelný. Na zvuk AKG jsem zvyklý a používal jsem je i ke klávesám, proto se dívám po něčem jako K240 mk2 slyšel jsem i chválu na q701 k702 ale tam nevím jak by to znělo z toho výstupu ze zesilovače. Ty staré mají 600ohm a dnešní jen 55ohm což taky moc nechápu. Technicky se v tom nevyznám, spíš mi jde o to aby náhrada za ty K141 byla adekvátní nebo lepší. Budu rád pokud zde má někdo zkušenost se starými a novými a je ochoten poradit. Díky

Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AKG nové za staré

Příspěvek od Trauma »

Dobrej dunihlav ty nový 240

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

To je úplne samozrejmé, že dunia.
Všetky "nové" 55-ohmové verzie K240 majú výraznú rezonanciu na basoch a preto je absolútne nevhodné pripájať ich do akéhokoľvek sluchátkového výstupu s väčším výstupným odporom ako 10 ohm. Bohužiaľ štandardný sluchátkový výstup na výkonových zosilovačoch (ako je pravdepodobne aj pioneer a656) má výstupný odpor spravidla 100 ohm alebo viac.

K pôvodnej otázke: doporučiť nejakú priamu "zvukovú" náhradu K141 je problém, ale na ten pioneer by mali dobre (neprebasovane a s dostatočne výraznými stredmi) fungovať napr. AKG K371, Fostex T50RP Mk3 alebo ATH M60x

Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Trauma »

Díky kouknu na ně. Já ty k240 právě zkoušel připojit třeba rovnou do zvukové karty nebo k telefonu, pc atd.. a přišlo mi to všude dost dunivý :/

Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Trauma »

Je fakt že na tom telefonu to zrovna takovej průser co se basů týče neni. Ale jak je pak možný že se prodavaj jako studiový když jsou s nima tyhle ohmové patálie?

Odpovědět