Austrian Audio Hi-X65, Hi-X60

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
bacil2
Kontaktovat uživatele:

Austrian Audio Hi-X65, Hi-X60

Příspěvek od bacil2 »

Austrian Audio HI-X65 a Hi-X60 sú celkom podarené sluchátka. Hi-X65 sú otvorenej konštrukcie, Hi-X60 uzavreté. Oboje sú vynikajúce z hľadiska mechanického prevedenia (a pre moju, viac-menej konfekčne tvarovanú hlavu a uši) aj z hľadiska ergonómie. V každom balení sluchátok sa nachádzajú dva káble dĺžky 3m a 1,2m. Do sluchátok je kábel pripojený cez 2,5mm stereo jack s bajonetovou poistkou, ktorá vyzerá prakticky identicky s káblami štúdiovej rady „M“ firmy AudioTechnica. Bohužiaľ (zámerne?) je tam minimálny rozdiel v priemere bajonetov – a teda AT kábel do AA nezastrčíte ... evidentne nejaká prirodzená kompatibilita alebo štandardizácia medzi výrobcami neexistuje ... *headbang*

Hi-X65 aj Hi-X60 sú pomerne ľahko vybuditeľné a nenáročné na zosilovač. Otvorené X65 majú trochu prítomnejšie a živšie stredy ako X60, čo je markantné hlavne v podaní vokálov. V porovnaní s X65 je zvuk X60 viac do „V“, ale subjektívne vnímam zvuk X60 ako mierne plochší s viac zvýraznenými/jedovatejšími výškami. Rozdiely vo zvuku medzi X65 a X60 však nie sú nejako zásadné.

V cenovo korektnom zvukovom porovnaní otvorených Hi-X65 s chronicky vyhypovanými Sennheisermi HD650 sa mi Austrian Audio javia ako dynamickejšie, zvukovo živšie, viac live (jednotlivé nástroje v nahrávke pôsobia čistejšie, viac „3D“ dojmom). HD 650-ky sú zvukovo umiernenejšie, s klasicky kultivovaným prejavom, ale na dobrej nahrávke a na solídnej zvukovej aparatúre majú Hi-X65 podľa mňa zvukovo vždy mierne navrch. ;)
Přílohy
AustrianAudio Hi-X65+Hi-X60 _.jpg
AustrianAudio Hi-X65___L.jpg
AustrianAudio Hi-X60___L.jpg
Hi-X60 + Hi-X65 -krabice2.jpg

Odpovědět