HP audio kontrol.
HP audio kontrol.
Ak je to všeobecne známa vec, tak sa ospravedlňujem.
Nafasoval som nový notebook HP. Dnes som do neho prvý krát strčil sluchátka a vyskočila mi tam aplikácia "HP audio kontrol".
Ponúklo mi to test sluchu a po jeho absolvovaní nastala automatická kalibrácia. A výsledok? Neskutočný priestor. To som v sluchátkach nikdy nezažil. Konkrétne som si pustil Apocalipse od Mahavisnu Orchestra.
Za mňa velká spokojnosť. Neviem či je to reálny priestor, ale páči sa mi to. Je to také vzdušné, lepšie odseparované. Začína ma premáhať zvedavosť ako by sa ten sluchátkový výstup správal napojený cez zosík na bedne. Či by som aj tam poznal taký rozdiel.
Máte niekto podobnú skúsenosť?
Nafasoval som nový notebook HP. Dnes som do neho prvý krát strčil sluchátka a vyskočila mi tam aplikácia "HP audio kontrol".
Ponúklo mi to test sluchu a po jeho absolvovaní nastala automatická kalibrácia. A výsledok? Neskutočný priestor. To som v sluchátkach nikdy nezažil. Konkrétne som si pustil Apocalipse od Mahavisnu Orchestra.
Za mňa velká spokojnosť. Neviem či je to reálny priestor, ale páči sa mi to. Je to také vzdušné, lepšie odseparované. Začína ma premáhať zvedavosť ako by sa ten sluchátkový výstup správal napojený cez zosík na bedne. Či by som aj tam poznal taký rozdiel.
Máte niekto podobnú skúsenosť?
Re: HP audio kontrol.
Dobrý den,
Vypadá to, že došlo k ekvalizaci na základě nejslabšího článku řetězce, tedy posluchače. Také může být aktivní crossfeed.
Koukněte do nastavení aplikace (ovladače), určitě tam bude nastavení ekvalizeru, včetně dalších posuvníků. Aspoň podle toho co vidím na dostupných screenshotech z HP Audio Control.
Vypadá to, že došlo k ekvalizaci na základě nejslabšího článku řetězce, tedy posluchače. Také může být aktivní crossfeed.
Koukněte do nastavení aplikace (ovladače), určitě tam bude nastavení ekvalizeru, včetně dalších posuvníků. Aspoň podle toho co vidím na dostupných screenshotech z HP Audio Control.
Sluchatkova ekvalizacia je pre repro nepouzitelna.
Na DRC esxistuju uplne ine nastroje, ale to uz je ina tema
Na DRC esxistuju uplne ine nastroje, ale to uz je ina tema
No a to je dnešní doba. Jsme na tzv. "HIFI" foru, kde se to snažíme doladit a vypiplat na perfektní stereo, výrazné přeslechy, poměry stranový, předozadní, dozvuky a pod., no a pak někdo vyjede se šídítkem za pět peněz, nahodí vařenou nudli a už to jede. Je to každého věc, pokud mu nevadí, že mu to znevěrohodní stereo, přimíchá to ke stereo bázi tu opačnou a pod. Žasnu, kam se dnes řítí Hifi, no je to jasné do ........
Je to stejné, jako když na levném receiveru si borec zmáčkne ťuplík s názvem katedrála a rozplývá se nad tím prostorem v jeho pokuji 3 x 2 metry.
Ale nic proti, každý musí podle sebe. Právě toto nahrává mainstreamu a je jasné, že na kvalitě vlastní nahrávky vůbec nezáleží, když si to takto dobrovolně sami někteří jedinci zprzní. Proto nahrávky na nosičích takto vypadají. Holt doba digitální. Ještě by to tam chtělo ťuplík zvaný Auto Sound Retriever a převádět MP3 zpět do WAV, to pak bude to pravé "ořechové".
Sorry, ale nedá mi to...
Je to stejné, jako když na levném receiveru si borec zmáčkne ťuplík s názvem katedrála a rozplývá se nad tím prostorem v jeho pokuji 3 x 2 metry.
Ale nic proti, každý musí podle sebe. Právě toto nahrává mainstreamu a je jasné, že na kvalitě vlastní nahrávky vůbec nezáleží, když si to takto dobrovolně sami někteří jedinci zprzní. Proto nahrávky na nosičích takto vypadají. Holt doba digitální. Ještě by to tam chtělo ťuplík zvaný Auto Sound Retriever a převádět MP3 zpět do WAV, to pak bude to pravé "ořechové".
Sorry, ale nedá mi to...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já si tedy nemyslím, že by funkce měření sluchu a následné přizpůsobení (ekvalizace) byla špatně. Naopak. Co ti je platná rovně hrající aparatura (sluchátka), když sluch už není to co zamlada. Hraje ti to super, ale ty to neslyšíš ...
Crossfeed taky nemusí být (při dobrém nastavení) principiálně špatně.
Jiná věc je kvalita výše zmiňovaného řešení na notebooku HP. To nevím. Ale výše zmiňované funkce mohou dobře fungovat na téměř všech sestavách, od nejlevnější po nejdražší.
Samozřejmě nějaké dodatečné efekty typu "katedrála" nebo "stadium" a pod. jsou z hlediska hifi špatně.
Crossfeed taky nemusí být (při dobrém nastavení) principiálně špatně.
Jiná věc je kvalita výše zmiňovaného řešení na notebooku HP. To nevím. Ale výše zmiňované funkce mohou dobře fungovat na téměř všech sestavách, od nejlevnější po nejdražší.
Samozřejmě nějaké dodatečné efekty typu "katedrála" nebo "stadium" a pod. jsou z hlediska hifi špatně.
O tom tá aplikácia je. Zjavne už všetky frekvencie nedávam ako za mlada, nehovoriac o tom že mám trvalý tinitus.
Každopádne to ten program namiešal tak že som mal z posluchu naozaj radosť. Nech si hovorí kto chce, čo chce.
Každopádne to ten program namiešal tak že som mal z posluchu naozaj radosť. Nech si hovorí kto chce, čo chce.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jj, obdobná funkce u nějakých sluchátek Denon, také schváleno. Může to být opravdu přínos.
SLuchatka toto ponukaju uplne bezne aj Focaly, aj Sony. Teda tie velke ANC do lietadiel s vlastnym DSP. Uzitocna vec.
Rovnaku sluzbu ponuka aj Trinnov, kde ti na zaklade audiogramu urobia akoby specialny kalibracny subor na mikrofon a potom je za tym vela akustickej vedy a nastavia to tak, ze ani nevnimas nejaku zmenu, len to hra lepsie. Ja pocujem vysky mozno az moc [az ma to irituje] a ked pride najeka hifi navsteva, a zabudnem to prepnut, tak sa stazuju, ze nemaju dost vysok.
Taka ta moznost individualizacie je podla mna skvela. Rovnako ako su skvele topanky na mieru a podobne veci.
Len ako som napisal - na repro potrebujes uplne iny pristup a vybavenie, to takto nedas.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nejen ty velké - viz. např.:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... l-perl-pro
Fidji99:
Výšky nemůžeš slyšet "až moc"
V ideálním případě jen stejně dobře jako ty nižší frekvence.
Ale některé frekvence ti mohou být nepříjemné, proto je pak přirozené je oproti ostatním potlačovat. Není to tak neobvyklé.
A samozřejmě některé návštěvy už mohou slyšet hůře a pak vyžadují přidat.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... l-perl-pro
Fidji99:
Výšky nemůžeš slyšet "až moc"

V ideálním případě jen stejně dobře jako ty nižší frekvence.
Ale některé frekvence ti mohou být nepříjemné, proto je pak přirozené je oproti ostatním potlačovat. Není to tak neobvyklé.
A samozřejmě některé návštěvy už mohou slyšet hůře a pak vyžadují přidat.