Kvalitní uzavřená náhrada za HD660S?

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
tomina666
Kontaktovat uživatele:

Kvalitní uzavřená náhrada za HD660S?

Příspěvek od tomina666 »

Ahoj,

mám Sennheiser HD 660S + Chord Mojo. Naprostá spokojenost, ale uvítal bych uzavřenou variantu, abych nerušil okolí v okruhu 5m :D

Tak co jsem zatím koukal, ale neslyšel... tak mám favority Beyerdynamic T5p 2gen a Audeze LCD 2 CB!

Nevím, jak moc velký rozdíl mezi nimi bude… asi to bude dost o pocitu při vyzkoušení, ale budou kvalitativně na stejné či vyšší úrovni jako ty Senn? I když otevřené sluchátka zní asi lépe?

Wlady
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní uzavřená náhrada za HD660S?

Příspěvek od Wlady »

Beyerdynamic T5p 2gen mám práve na hlave a jsou dobrý.Vybudís je bez problémů,Audeze jsem slysel,ale preferuji stredy a výsky,coz u Audeze slysím jako slabsí.
Pohodlím jsou ty Beyery jak perinka :-).

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Asi ide aj o cenu, v tom pripade su Beyerdynamic super, ale aj Audeze. Ide len o prejav, ktory clovek preferuje. Komfortom je Beyerdynamic asi o nieco lepsi, hlavne pri dlhsich seansach.
Pokial o cenu nejde, doporucujem Audio Technica ATH-L5000

tomina666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomina666 »

Chlapi, diky! Trochu mi to pořád leží v hlavě a pár lidí mi řeklo, že s uzavřenými modely nebudu moc happy - pokud mi vyhovují open HD660...
K rozpočtu max 30k! Fakt max! :D už tak jsem povolil navýšení o 10 a vyslechl si, že můj chord mojo se zadýcha..

Takže řeším ještě lepší otevřené - Audeze LCD - x nebo nebo 2C, Hifiman Anandy nebo něco od těch Beyerů...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Pokud nechceš rušit okolí, zvažoval jsi kromě klasických uzavřených i in-eary?

Vytipuj si pár sluchátek ve zvoleném cenovém limitu a pak si je běž někam poslechnout, ale nedej na první dojem z prodejny, půjč si vše domů a chvíli poslouchej a porovnávej na hudbě a zařízeních, co posloucháš a vlastníš.

Rozhodně svůj výběr nezakládej na cizích názorech. Ke konkrétnímu kusu ti zde můžeme dát max. svoje osobní preference, které se u sluchátek dost liší. Osobně jsem nikdy nepreferoval žádná uzavřená sluchátka, byť jsem kdysi vlastnil třeba Denony AH-D7000. Skončil jsem nicméně u klasických otevřených a in-earů.

tomina666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomina666 »

Ty joo, in-eary moc nemusím... pro mne to nejsou sluchátka na pohodlný domací poslech. Navíc mám problémy, že mi některé vypadávají. Ale to je druhá věc. :)

Zápůjčky domů fungují??

T101
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od T101 »

Za mne uzavřená doporučím Mr. Speakers Ether C Flow.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

tomina666 píše:
13 pro 2019 08:06
Ty joo, in-eary moc nemusím... pro mne to nejsou sluchátka na pohodlný domací poslech. Navíc mám problémy, že mi některé vypadávají. Ale to je druhá věc. :)

Zápůjčky domů fungují??
In-eary bych na doma taky nechtěl. :) Doma si je dám, jen když je v okolí extrémní hluk (stavební práce), to pak dost pomohou. A taky v létě, když jsou velká vedra a nechci nastavovat klima moc nízko.

Zápůjčky domů fungují i u sluchátek (obvykle oproti záloze). Zeptej se v prodejně, kam se chystáš, a pokud nemají možnost poslechu u nich ani nenabízejí zápůjčky domů, jdi jinam.
Někteří prodejci mají také sluchátkové poslechovky, kde mají vystavenou většinu modelů k poslechu. V CZ vím snad jen o audigo.cz - kde toho měli vystaveného fakt dost, když jsem tam naposledy byl. Ale i dražší modely ti dost prodejců půjčí domů např. na týden-dva..., dle domluvy. Krátký dojem z prodejny či výstavy je totiž žalostně málo, obvykle se podle toho nedá udělat jasná představa o řadě věcí, je to prostě "první dojem".

Odpovědět