Keď som ich išiel skúšať tak som našťastie nezobral na porovnanie tie staré. Bral som to tak že tie K530ky stoja dvakrát tolko ako tie K55, tak ich nebudem zbytočne porovnávať. Ale doma mi to potom nedalo a na prvé porovnanie som bol trochu zaskočený. Keby som ich porovnal v predajni, tak neviem či by som kúpil nové. Tie K55ky hrali na prvé počutie živšie, K530 boli popri nich trochu "poddekové". Trochu som bol z toho rozladený, tak som rýchlo skončil s porovnávaním - K55ky išli manželke k počítaču a K530 som si sem tam púšťal keď som v noci nemohol spať. A tu sa dostavilo milé prekvapenie - bez problémov som ich vydržal počúvať v kuse niekolko hodín, nehovoriac o tom že s nimy znesiem aj vyššie hlasitosti. S týmy K55kami som vydržal tak jeden album a aj to som býval dosť ohučaný.
Mal som cez víkend chvílu klud, tak som si dal ešte raz tú námahu ich znovu porovnať. Zhrnul by som to asi takto:
K55 - trochu "suchší" a ostrejší prejav. Mám pocit že idú aj trochu nižšie. Vzhladom k uzavretej konštrukcii sa niekedy prejavuje "kelímkový" efekt. Na hlave nesedia až tak dobre a pri pohyboch majú tendenciu trochu vŕzgať.
K530 - nie sú také výrazné na výškach, prejav je vyrovnanejší - je tam všetko dávkované decentnejšie (ale je to tam). Sú počúvatelné aj pri vyšších hlasitostiach.
Takže nakoniec som rád že som ich kúpil.

Porovnával som ich na nasledovných CDčkach: Peter Lipa - Gold, Rózsa - Kučerová - Under my spell, Metallica - St. Anger, Nazareth - Malice in wonderland.