Tyhle sluchátka jsou podle mého gusta. Nemám naposlouchané jiné značky kromě Sennheiserů, když pominu Kossy a jejich tři různé modely. Ale díky výstavám v Praze byla možnost slyšet širší spektrum jejich produktové řady. Po úspěšném soužití s HD580 pro mě bylo překvapení, že bez výhrad ke zvuku jsem pouze u typů HD580,600 a 650. Zdají se mi dobře vyvážené prokreslením detailů, objemem výšek, neutrálním podáním středů a dostatečnou porcí basů. Můžu je poslouchat dlouho a jediná únava je otlačená hlava, protože jsou z druhé ruky a chybí jim na mostu molitan.
Veškeré nižší modely včetně 515, 555 i 595 pro mě mají určité zabarvení nebo nevhodný charakter. Jediný model, který sice neměl potřebnou čistotu, ale charakterem mi nevadil byl zřejmě HD485 nebo 456, což už dnes s odstupem nedokážu říct. Byl levný, stál něco přes dva tisíce. Ale já mám své HD580 za 2000,- s odrbaným hlavovým mostem a odstraněnou tkaninou kryjící repro. Jenže prostě hrají! Ta koupě se povedla a jelikož na sluchátka neposlouchám příliš mnoho a jsem spokojen, ke změně mě aktuálně nic netlačí.
Sennheiser HD 580
Re: Sennheiser HD 580
Na Hd 580 Precision mi zůstaly hezké vzpomínky, spolu s Denonem Dcd-755Ar to bylo mé první hi-fi, které se už dalo poslouchat (za stejné peníze jsem mohl mít mikrověž-ještě že jsem si nic takového nekoupil!). Sluchátka to jsou velmi pohodlná. Tedy ne že by jejich náušníky byly nějak extra měkké. Ale na hlavě sedí perfektně, ani se nehnou, takže jsem o nich vůbec nevěděl. A přestože jsou z plastu, vypadají fakt dobře.
Řekl bych, že jejich největší výhodou je skvělý zvuk při menší náročnosti na zbytek řetězce. To Hd 650 jsou mnohem náročnější, mají vyšší rozlišení a v sestavě, kde Hd 580 byly fajn, se už HD 650 moc nedaly poslouchat.
Řekl bych, že jejich největší výhodou je skvělý zvuk při menší náročnosti na zbytek řetězce. To Hd 650 jsou mnohem náročnější, mají vyšší rozlišení a v sestavě, kde Hd 580 byly fajn, se už HD 650 moc nedaly poslouchat.