Sennheiser HD-600 - jaký zesilovač ?

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Sennheiser HD-600 - jaký zesilovač ?

Příspěvek od jisk »

Ahoj,
prosím zkušené, kdo poradí, abych se vyhnul slepým uličkám a zkoušení "tisíce" variant

chci se věnovat sluchátkovému poslechu,
poslouchám hlavně jazz, blues, klasiku (rock příležitostně, není pro mě hlavním směrem)

po dlouhém studování názorů všech druhů, poslechu a srovnáním s jinými a finanční přijatelnosti jsem si pořídil sluchátka Sennheiser HD-600, kabel bude vyměněný za lepší od Kabelguru
jako zdroj signálu používám stařičký NB ACER Travelmate 240 kvůli výborné zvukovce na muziku s detailním a prostorovým analogovým zvukem (srovnáváno s např DAC Cambridge Audio)
propojovací kabely do zesilovače ze stříbřeného vodiče (ale ty by mohly být dalším kolem výzkumu)

doataz zní: jaký si pořídit vhodný zesilovač ??
máte s tím někdo nějaké praktické (ne teoretické) zkušenosti ?
preferuji měkký analogový zvuk

díky za reakce a slova do diskuze

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sennheiser HD-600 - jaký zesilovač ?

Příspěvek od MB »

Mam osobne k nim vyskúšané 3 zosilovače, Pro-ject HeadBoX SE (už sa nevyrába), moj súčastný Creek OBH-11SE a Pro-Ject HeadBox RS ale to nebolo u mna doma, osobne by som si vybral RSko, záleži ale koľko do toho chceš vraziť. Na sluchátkových zrazoch som ich určite počul aj v inej kombinácii, ale pamat mi už nejako neslúži....v tvojom prípade keď hráš z internej zvukovky by som uvažoval o nejakej kombinacii DAC+Headamp, napr. Pro-Ject HeadBox DS, osobne moc neverím tomu, že zvukovka v ntb je pouźiteľná

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

MB: moc díky za podnětnou reakci

k NB Acer Travelmate 240 (výroba cca 2002?) - zvukovka uvnitř skutečně nehraje špatně, s dnešními to absolutně nejde srovnat
má příjemný analogový zvuk, proto ten NB udržuju při životě

ale přesto jsem se vydal směrem pokus-omyl, jak jsi naznačoval - vyzkoušet externí DAC, hlavně proto, že nebudu závislý na Aceru, který může každou chvilku kleknout
po pročtení diskuzí, recenzí jsem zakoupil Audinst HUD MX-1, má v sobě sluchátkáč, s HD-600 to chválí
objednáno na headphones.cz, druhý den doma
po prvním zapojení celkem příjemné překvapení, jak krabička s HD-600 hraje
(nechci se rozepisovat v audiofilských termínech, do muziky dělám cca 30 let, naposloucháno mám hodně přístrojů a zvukových projevů - to jen pro ilustraci, že jsem nepřešel na HD-600 ze špuntů a poslechu z mobilu a nadchne mě první lepší vec :-) )
uvidíme až přijde lepší kabel ke sluchátkům a celé se to rozehraje alias tomu uši přivyknou
třeba pak přijde na řadu ještě experiment s jiným zesákem, člověku to prostě nedá :-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jak jsi dopadl s tim kabelem? K HD600 by se mohl hodit i kabel od HD650. Mel by zhutnit zvuk a zvyraznit basy. Zatimco ucinek Kabelguru zrejme spise bude opacny.. mas zkusenost?

15lukas15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 15lukas15 »

Ahoj, taky řeším zesilovač pro nové sluchátka HD650. Za pár dní dorazí i lepší kabel z kabelguru.cz. Rád bych si pořídil i zesilovač za slušný peníz cca do 10 tis. Kč. Hlavní prioritou je připojení i k PS4 a multimediálnímu centru přes optiku.

V audigu mi bylo doporučeno:
Audinst HUD-mx2 (který je velmi dobrou cenu)
Audinst HUD-DX1 black (dražší model, nevím zda by se vyplatilo 2x tolik přidávat)

Sám jsem našel alternativu - Sound Blaster X7 (externí zvukovka se sluch. zesilovačem)
V zahraničí si ho celkem chválí v této ceně. Bohužel u nás žádné recenze nejsou.

Hudbu mám raději basovější a chci to kombinovat s poslechem filmů a her.

Předem díky za info.

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

Ahoj

kabel Kabelguru k Senn HD600-650 - u HD-600 oproti originálu zlepšení v pevnosti zvuku, lehké zlepšení na basech a detailnosti
trochu nevýhoda tohoto kabelu je jeho neohebnost, je dost tuhý, ale jde si zvyknout

zesilovač - subjektivní názor
Audinst MX-1 je myslím k HD-600 (a tím asi i k HD650) v pohodě a za ty peníze se vyplatí
samozřejmě výkonnější zesilovač bude mít trochu pevnější zvuk, jinak detail a projev jsou ve spojení s HD-600 dobré
jako sluchátkový zesilovač může být vhodný a klasický zesilovač s výstupem na sluchátka, nedoporučuji receivery, zvláště určené pro kino
a za malý peníz může hrát líp než sluchátkový speciál, vliv mají i propojovací kabely
ale cesta hledání bývá dlouhá, variant je mnoho

je to vše o osobních preferencích zvuku a nutnosti zkoušet a hledat, co se líbí jednomu nesedí druhému
osobně neřeším technickou dokonalost, hifi dogmata či woodoo, jediným parametrem je, jestli se mi to líbí
cena a zvláště v dnešní době, není odrazem kvality a lepšího zvuku
i velmi levné komponenty mohou hrát dobře (pro konkrétního posluchače)

pro ilustraci preferencí, které má samozřejmě každá jiné - nakonec preferuju Beyerdynamic DT-990, které s Audinstem i Grundigem hrají pro mě na této!! sestavě lépe, jsou vzdušnější, detailnější a světlejší, více vtahují do dění než HD-600, které jsou sice pohodovější s lepším prostorem, ale mají menší drive a jsou tonálně temnější
ale například na zesilovači NAD-350 jsou DT-990 absolutně neposlouchatelné, takže je to o tom, jak si to vzájemně sedne

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimecek »

pokud chcete ze svých sluchátek dostat maximum,tak doporučuji Hypa 1 od customworks...sluchátkové výstupy z normálních zesiků a receiverů stojej za prd,je to jenom nouzové řešení...hodně zajímavý je i lampový Little dot Mk IV..občas se objevuje v audio bazarech,ale hned bývá pryč...
http://www.littledot.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=820

15lukas15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 15lukas15 »

Díky za tipy, bohužel požaduji i ten optický pro propojení ps4 a mulitimediálního centra. Ty poslední vypadají i cenově dobře, ale optický vstup nemají.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Sluchátka HD600 a DT990 vlastním a měl jsem i doma zapůjčené i jiné jako třeba AKG701 nebo Sennheiser HD800. To všechno jsou opravdu kvalitní sluchátka. Bohužel neznám dobrý komerčně vyráběný zesilovač. Je to smutné a však je to dané dobou kdy se poslouchají různé formáty mp3, samotná hudba ve velké míře je špatně nahraná a majitelé sluchátek ani nejsou moc ochotni si připlatit za kvalitní zesilovač nebo jeden z parametrů jsou požadované minirozměry a hromada digitálních vstupů. Jenže si tito lidé neuvědomují, že zkrátka fyzikálně do těchto pidi krabiček není možné vestavět něco kloudného a tak aby to mělo dobré parametry a mělo dostatečný výkon pro tyto sluchátka bez ztráty zvukové kvality .

To co tu vesměs padlo jsou fakt šidítka a je mi tak trochu ouvej když pak někdo řeší kabel k tak drahým a hlavně kvalitním sluchátkům a přitom ty sluch. zesilovače jsou vesměs lepší zvukovky za pár korun z kterých se nic nevymáčkne. Bohužel ty konstrukce jsou pořád stejné a bídné at to stojí 3 nebo 20.000Kč. Samozřejmě čest výjimkám..

Pro představu jak vypadá ´´zvukovka´´ Audinst:

Obrázek

Podobná trochu lepší SMD hračka od Sennheisru ale za sakra jiný peníze se spínaným zdrojem jako v PC

Obrázek

Takhle by se dalo pokračovat dál a dál....

Lepší konstrukce a z klasických součástek je třeba ta hypa 1:

Obrázek

Nebo p. Macura a Trunek měli svůj projekt kvalitního zesilovače viz třeba zde popis

http://headaudio.weebly.com/clanky/cust ... fier-ha610

Taky jsem si udělal svůj projekt před dvěma lety, protože zkrátka jsem nesehnal nic co by mě nadchlo zvukově i technicky..

Obrázek

Ještě mě napadla značka Headamp GS1 nevypadá špatně:

Obrázek

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zdravim,
Z vlastni zkusenosti muzu doporucit Audio GD. Oba disponuji analogovym zvukem, pokud to tak jde nazvat. Je to obecna "stopa" tohoto cinskeho vyrobce. A oba rovnez SPDIF koax i opt vstupem.
NFB11 jsem asi pul roku vlastnil (a prodal jen kvuli upgrade na vyssi Audio GD). NFB15 bude vhodnejsi pro svetlejsi sluchatka (wolfson chip), NFB11 (Sabre 9018) disponuje mirne lepsim podanim (zvyraznenim) detailu. Oba dva zesiky ale maji vyborny detail, dynamiku a zasyti i velmi narocna sluchatka (Odzkouseno na DT880 600Ohm, kde bohate stacil "Low Gain").
http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 5.32EN.htm
http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 2014EN.htm
Neni to zadna garaz, ale dnes uz tradicni a znamy vyrobce, velmi oblibeny Asii, Japonsku a Australii (diky nizsim shipping costum), ale i USA.
Mistni premlsane HIFI jazycky s nimi maji casto problem, protoze jsou zrejme vlastenci a levna vyborne hrajici cina tem ruznym Hypam apod. nevoni :-)
(Ja mam ale od nich jiz 3. box a vzdy to byl posun vyrazne dal za rozumne penize). Kdyby Te zajimalo vice info, dej vedet..

http://www.head-fi.org/t/624517/audio-g ... ion-thread
http://www.head-fi.org/t/648386/audio-g ... ion-thread
v CZ
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &start=120
S obema se da dostat pod 10.000, s NFB 15 pomerne vyrazne.
Osobne bych k HD 600 volil NFB 11. S vyse uvedenymi Audinst bych je vubec neporovnaval. Jsou dle meho nazoru, ale i jinych, mnohem lepsi. ;)

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

kychtax - pravdu díš, už jsem na stejné názory narazil

TAB - stejně to s filozifí trhu vidím také, proto jsem zatím volil cestu nejmenšího odporu = sluchátkový výstup zesilovače
než najdu něco vhodného a dostupného na vyzkoušení
bez poslechu jen podle zkušeností a uší jiných se mě do toho moc nechce
a vyzkoušet nějaké rozumné sluchátkáče u nás nikde moc nejde (nebo o tom nevím)

před nějakým časem jsem zvažoval právě zmíněné Audio GD, model SA-31
http://www.4hifi.pl/audio-gd-sa-31-se_4775.html
na uvedeném webu jsou i další modely, je to jejich dealer v PL
ceny přiměřené
případně mají i lampové Yaqin

trochu jsem taky zvažoval Hypa 1 a Casea Lyra digital - nejsem vlastenec :-) , spíš jde o dostupnost a u Hypa1 možnost i zapůjčit
moje cenová představa a ochota do toho vrazit, když mi to bude sedět zvukově a bude to dobře mechanicky zpracované, je na hranici někde mezi 10-20tis

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimecek »

Hypa 1 je výborný zesilovač v podobné cenové relaci se tady nic lepšího pořídit nedá,jelikož se věnuju pouze poslechu přes sluchátka,vím o čem mluvím...zesilovačů jsem měl doma asi 12 ks...v různých cenovkách a Hypa je jednoznačně přehrála...je to,ale dobré vyzkoušet,každý máme jiné uši...

15lukas15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 15lukas15 »

Hypa je zajímavá, klidně bych ji vyzkoušel, ale pro mě bohužel chybí optika.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

radimecek píše:jelikož se věnuju pouze poslechu přes sluchátka,vím o čem mluvím...
Takéto tvrdenie ma vždy rozosmeje...

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

To MB - Je síce dobre, že Ťa niečo rozosmialo, ale aký je dôvod ?
A teraz k veci. Mne (pre moje uši) k HD-600 sadol Burson HA-160. Nie je analytický,skôr makší, zvládol všetky žánre celkom OK.
Tiež som HD-600 počul s BVaudio Headamp, výborné, ale ostrejšie (pre mňa) a triedi to príliš nahrávky. Ďalej DIY projekt HA-610, slušné. Ako som si na skúšku vypožičal Hypa 1, myslím, že je z nich najlepšia. (opakujem že pre moje uši, je to len subjektívny názor)

Odpovědět