Sluchátka Denon AH-D7000

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Sluchátka Denon AH-D7000

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Nejlepší jsou sice otevřená sluchátka a TOP modely jsou asi všechno otevřenky.
Avšak pro izolaci od hluku a plné vyznění hudby, jsou uzavřené sluchátka nenahraditelné.
Moje velká spokojenost se Senheiser IE8 nehovoří o mém nejvytříbenějším vkusu, spíše o malých nárocích na poslech v práci.
Taky "stylový" MP3 přehrávač Beng & Olufsen takové sluchátka nevykrmí.
Zato Senny zvláště s přídavkem basů na regulaci, mají dík citlivosti šťáva až až.

Zato kamarád koupil tyto luxusní sluchátka ke svému nekompromisnímu zdroji zvuku, WAV/ MP3 (24-bit / 96kHz) profi rekordér přehrávač Roland.

Když Denon přišly poštou, moc se mu nelíbily.
Razantně pustil do výměny přívodního kabelu a vyzkoušel hned několik.
Lepší, docela dobrý, ale ...
Už několik týdnů testuje vlastní zatlumení sluchátek, za čistější a rovnější zvuk
Vliv různých materiálů je značný a protože má rád přesný, až studiový zvuk, tlačí z Denonů co dají.
Měniče tak jsou špičkové, velmi rychlé, protože ve srovnání s elektrostatickými japonskými Staxy o moc nezaostávají a pridávají více "těla".
Zatím co Stax je velmi velmi rychlý, ale doznění a důraz je jen naznačen, Denon tvoří tón celý a dokončí ten muzikantský "fór".
Požitkem není jen dusavá elektronická hudba, ale kupodivu i vokální muzika, která díky úpravám pozbyla většiny hrníčkového zabarvení, ne že by tam nebyl, ale neruší.

Takže příspěvek vlastně není o modelu AH-D7000, ale o DIY kutilovi, jeho vkusu a vědomostech.
:P

Obrázek

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sluchátka Denon AH-D7000

Příspěvek od Janik »

...
Naposledy upravil(a) Janik dne 26 srp 2011 20:38, celkem upraveno 1 x.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Mal som moznost vyskusat stock kus su to nadherne sluchadla. Zvuk je iny take denonovske ponatie muziky. Subjektivne su sennheisery hd800 o dost dalej podla mna su to dokonale sluchadla :D.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Souhlas s Janíkem.
Otevřené jsou čistější.
Taky se mi líbily AKG1000.

Teď mám levné otevřené Goldring DR-100 a ačkoli nemají tu rychlost, vzdušné jsou velmi.

Měniče v Denon mají velký potenciál .
Jen zkusmo je posloucháme v otevřeném provozu bez dřevěných skořápek a jsou fantastické.
Ale to už není o original provedení, spíš DIY.

V sluchátkách jde jít až na samou dřen nahrávky.
Všímám si, že na stereu při tichém poslechu, se mi o detailech znamých ze sluchátek, může jen zdát.
Zdroj zvuku s vysokým rozlišením, bezvadná cesta signálu a co nejrychlejší sluchátka ...
Má to něco do sebe.

Gilmor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gilmor »

A co nejake blizsi informace?. Momentalne premyslim taky nad jejich upravou. Jaky jste pouzili kabel? Volite spis otevrenou upravu nebo markl mod?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Nejlepší zvuk mají bez skořápek. Kdykoli je tam vrátí, spadne kvalita o třídu.
I s nimi je s postříbřeným kabelem, poslech výborný.
Nevím, jak to je s konstrukcí a značkou kabelu.
Kilogram si kabel plete , měří a počítá indukci a další hodnoty, ale především poslouchá.
Original kabel, je jen prodlužovačka, k ničemu.

Gilmor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gilmor »

Takze dnes jsem si s nimi trochu hral. Jako prvni jsem zkousel variantu bez skorapek. Kvalita byla dobra, basu lehce ubylo a prostoru pribylo.
Po hodinovem poslechu me bylo ale takticky naznaceno ze takhle to dal nepujde a jelikoz nechci dostat panvickou po hlave tak jsem musel skorapky vratit zpet.
Dale jsem zkousel skorapky vycpat a prekvapeni bylo tu. Neco takoveho jsem vazne necekal. Basu vyrazne ubylo, ale rozhodne v dobrem smyslu, ted je mnohem pevnejsi a rychlejsi a to i oproti otevrene verzi.
Zaroven s touhle zmenou vystouply stredy i vysky, kterych je ted mozna az moc (hodne zalezi na typu hudby). Jedine kde byla otevrena verze lepsi je samozrejme prostor, takhle sluchatka zni ze hraji hodne u hlavy.
Rozhodne doporucuji to aspon vyzkouset. Co se tyce kabelu tak ten bych taky rad vymenil, ale vazne netusim kde se da nejaky kvalitni sehnat. Nejake navrhy? :)

kilogram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilogram »

pri vytlumeni musle,nevytratil se tak nahodou dozvuk basu?neni ted bas jen tlumeny?misto aby ho bylo mene.Neni to slysitelne na muzskem vokalu, ze je najednou tenci?...
ten puvodni kabel neni dobry,basy se slevaji,vysky rozostrene,rozstrelene,prostor nema takrka zadnou definici.Zalezi na cem ty sluchatka poslouchas.Vytlumenim musle si ale moc nepomuzes.
Otevrena verze ma jinak mnohem lepsi prostorovou definici,ale hlavne, ja tam pak konecne neslysim ten kelimek na vokalech.Kazdy ale mame jine usi,co mi se muze zamlouvat ,Tobe nemusi vyhovovat. :-)

Gilmor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gilmor »

Asi je to jak povidas. Dozvuk basu se vytratil, ale diky tomu jak byl rozostreny a bez detailu me jeho zatlumeni prislo jako lepsi varianta. Muzske vokaly me prijdou bezezmeny na tech to nijak znat neni.
Vysky jsou ted vyraznejsi a jsou roztresene a rozostrene uplne presne jak jsi popsal, jen predtim to nebylo tolik citit. Momentalne posloucham na ESI Juli@ > Styleuadio Carat-Ruby(chtel bych zkusit Lyru digital) > Denon. Navic po dnesnim celodenim poslechu se me zda, ze jsem kazdou musli vycpal jinak protoze z prave strany jsou vysky vyraznejsi nez z leve.
Skoda ze je otevrene doma provozovat nemuzu :( ono to ze jsou uzavrene byl jeden z hlavnich duvodu proc jsem je koupil. Zkusim neco vymyslet hlavne s tim kabelem, protoze podle toho co popisujete se nejakeho vyrazneho zlepseni stejne nedockam.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Instalační kabely Gilmore.

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

Modováním Denonů se zabývalo dost lidí, tady je 6 úprav které se ukázaly jako přísnosné: http://www.head-fi.org/t/299627/how-to- ... d5000-mods

Dokonce se již prodávají upravené D7000, je na nich proveden markl mod, mají kvalitnější kabel a jiné mušle: http://www.lawtonaudio.com/page25.html

Jinak tady jsou D7000 předělané na otevřené po vzoru hifimanů HE-5: http://www.head-fi.org/t/464640/ah-d700 ... -reference
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

kilogram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilogram »

To jsou teda silene upravy :-D

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dneska mi hrály laděné Denony s důvěrně známým MP3 Bang & Olufsen.
Obrázek

Anna Maria Jopek zpívala procítěně a kapela jí podporuje.
Sluchátka zvládly režim - clear.
Čistota a na dřeň.
Střední a největší zdůraznění basů se neprojevilo obvyklým zahlcením zdůrazněných basů, jako na mých levných "street" Sennech 218.
Obrázek

Originální sluchátka se dají použít maximálně k sportování.
Vzhledem ke tvaru mých uší jsem je potřeboval mít hodně vtisknuté do sluchovodu, což systém přizpůsobení sice umožňuje, ale neudrží.
I přes pravidelné utahování imbusem, mi radost nedělaly.
Obrázek

Denon dá najevo zdroj. A tak je rozlišení rekordéru Roland v přehrávání Hi-Res to nej.

Telefon Nokia 52 se prostě nedá, zvuk je drsný.

Odpovědět