Sluchátkový zesilovač s více vstupy

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Sluchátkový zesilovač s více vstupy

Příspěvek od Vajgl »

Dobrý den, je možné sehnat sluchátkový zesilovač s více vstupy? Ideální by byl Pro-Ject HeadBox SE ale ten se už asi nevyrábí. Mám CD a dva tape decky a přehazovat kabely je krajně nepraktické. Co by jste doporučily v ceně tak do 8tis.? Co říkáte na sluchátkové zesilovače které se dají sehnat na kytary.cz které se používají pro příposlech ve studiu? Hodí se pro domácí hifi použití?

Děkuji

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sluchátkový zesilovač s více vstupy

Příspěvek od drfish »

A co nějaký normální předzesilovač z druhé ruky? Ten má vstupů dost a někdy i dálkové ovládání..

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

No to by vyhovovalo, na hlasitý poslech moc možností nezbývá (po obýváku běhaj děcka a manželka kouká na televizi) a kdyby byla možnost na to hodit gramofon to by byla paráda. ... Nějaké tipy by nebyly?

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

A co nieco take?
http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=en
je to sice cez Tvoj rozpocet, ale je aj verzia bez koncaku, ta by bola lacnejsia. Mas tam MM phono vstup, 3 line vstupy, digitalne,...

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

Ahoj, a do čeho pouštíš ty dva decky + CD? Nebo je máš samostatně, bez navazujícího integrovaného zesilovače. Pokud máš v cestě zesilovač, tak ten má jistě tape-out výstup (pro nahrávání na tape deck apod), pak stačí ten tvůj "nový" sluchátkový zesilovač zapjit na tento výstup, většině těch sluchátkových umí poslat nezkreslený signál zase ven, například i ten základní Pro-ject head box, cena kolem 3000, viz popis

http://www.box-designs.com/main.php?pro ... ne&lang=en

... Input connections for Head Box S can be done from record-output of your amplifier. Because of an integrated loop-out on Head Box S, you do not loose connectivity to your recording device. ...

Já mám ten starší Head box SE, který ještě má 3 vstupy a dva zesilovače (kdysi tu jeden ze členů rozprodával starší zásoby cca za 700), pak jsem někde četl srovnání a ten novější head box (už bez přepínání vstupů) vycházel zvukově lépe, ale osobní zkušenost nemám. Každopádně ale je znát výrazný kvalitativní posun ve zvuku proti sluchátkovému výstupu běžného int. zesilovače, resp. v mém případě AV receiveru Onkyo ...

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ano je to pravda, ten Head Box S ma bypass, takze nie je problem nieco zapojit aj za neho. Inak "S" podla mna hraje super, sam pouzivam Head Box S USB, nie je o com za tie peniaze.

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

Integráč mám Dual CV 1700 (nejvyšší řada) a na něj zapojeny repro. Jenomže to je v obýváku a nemám moc možností si pouštět hudbu nahlas, zapnutá televize na kterou kouká manželka atd. Tak jsem si v obýváku udělal koutek, kde se zašiju, zapnu tablet a koukám na net a pouštím hudbu do sluchátek. A protože mám doma dva kvalitní decky tak je chci oprášit a pustit si i nějakou tu kazetu, mám i spoustu metalek s kvalitními nahrávkami.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

To Vajgl
jAK JSES NA TOM S BASTLENIM ?
Ono toneni zadny zazrak udelat prepinaci krabicku a i s temi nejlepsimi komponenty vyjde tak do 1000Kc.
Dobra rada byla s tim tape out vystupem. Uvnitr recejvru nebo zesu je to spravidla jen pasivni dratovacka a prepinac, takze pri poslechu preampu to funguje i pri vypnutem recejvru zesu. Mam ten starsi Headbox SE a uvnitr to neni zadna nadprirozena mimozemska technologie, pouze prepinac standardni kvality draty a cinchy. Jinak elektroniku do nej vyrabela slovenska firma EDGAR.
Mne uz take nestacilivstupy tak jsem si udelal takovou malou prepinaci ustrednu. Jelikoz je riziko, ze pri prichazejicim signalu od vice zdroju vznikaji preslechy /nedostatek prepinace/ resiljsem prepinani pomocirele, prepinacem ovladam rele.

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

Ubastlit bych něco zvládnul dokonce i něco koukatelného, mám dílnu a na co nezvládnu zadám jiným. Omo mě asi nic jiného nezbyde než koupit jednoduchý headamp a zbytek dodělat sám.

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

no pokud tvá manželka kouká na TV a nepotřebuje k tomu zvuk do reprobeden z tvého Dualu, tak pořád je tu ta cesta napojit ten tvůj headamp na rec-out výstup ze zesilovače, tak trochu předpokládám, že kazety sice posloucháš, ale už na ně nenahráváš (tj. pdúadí úptřeba hnát signální kabely zase zpátky z poslechového koutu k tape decku). Pak je to tedy jen o kvalitní dlouhé kabeláži do tvého poslechového koutu.

Odpovědět