Ahoj,
mam v zbierke a obcasnom pouzivani Stax SR-303. A po rokoch sa mi vo vnutri "vykrusila", zdegradovala takmer na prach taka jemna tenka pena - molitan. Teraz je tam priamo vidno tu drotenu sietku.
Pozeral som po nejakej nahrade, ale nebol som uspesny. Neriesil prosim niekto nahradu? Pripadne odkial to pozhanat?
Dakujem.
Stax SR-303 spare parts
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Stax SR-303 spare parts
Dakujem za tip, uvidime co z toho bude.
Řešil jsem u svých STAXů úplně stejný problém. Dovozce/prodejce mi pomoci neuměl, zvláště na starší modely se údajně nic objednat nedá.
Ale na webu (YouTube) se dají najít podrobné video návody, jak sluchátka rozmontovat a opotřebované/zpuchřelé části vyměnit. Mám výhodu - jsem akvarista - takže doma spousty molitanů různých barev a hrubostí. Pořádným ostrým nožem není problém si z kostky molitanu říznou tenké plátky a drolící se zbytky nahradit. Chce to při jednom zásahu vše opatrně vyčistit/vyfoukat (hlavně membrány), dá se i experimentovat s množstvím tlumení/izolace. Každopádně po této výměně došlo ke slyšitelnému zlepšení zvuku a úplně vymizely občasné parazitické pazvuky. Určitě doporučuji vyzkoušet, není to nic složitého. Navíc při kontrole sluchátek u kamaráda mě překvapilo, že ani u relativně nových a drahých STAXů to tam nebylo 100% přesně složené, takže i zde DIY zásah pomohl.
Ale na webu (YouTube) se dají najít podrobné video návody, jak sluchátka rozmontovat a opotřebované/zpuchřelé části vyměnit. Mám výhodu - jsem akvarista - takže doma spousty molitanů různých barev a hrubostí. Pořádným ostrým nožem není problém si z kostky molitanu říznou tenké plátky a drolící se zbytky nahradit. Chce to při jednom zásahu vše opatrně vyčistit/vyfoukat (hlavně membrány), dá se i experimentovat s množstvím tlumení/izolace. Každopádně po této výměně došlo ke slyšitelnému zlepšení zvuku a úplně vymizely občasné parazitické pazvuky. Určitě doporučuji vyzkoušet, není to nic složitého. Navíc při kontrole sluchátek u kamaráda mě překvapilo, že ani u relativně nových a drahých STAXů to tam nebylo 100% přesně složené, takže i zde DIY zásah pomohl.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Altei sa ozval, nausniky su dostupne.
S tym molitanom je to sice dobry napad, aj ma to napadlo, len rad by som zachoval povodne znenie, a pravdupovediac, tak ci tak nove nausniky by som potreboval, takze to vyriesim rovno 2 v 1.
S tym molitanom je to sice dobry napad, aj ma to napadlo, len rad by som zachoval povodne znenie, a pravdupovediac, tak ci tak nove nausniky by som potreboval, takze to vyriesim rovno 2 v 1.
Idealni sance, udelat si podomácku měřící ucho a zkoušet různé materiály.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Boli casy, ked by som sa pre to urcite nadchol. Teraz, ked som rad ze sa vobec dostanem k nejakemu posluchu hudby, ma to ani nenapadne 

Taky už jsem na to pár let nesáhl. Mám to v polici. Jsem si vyrezal boltec a nalepil ho na větší desku. Do dírky kapsli za pár korun. Material, nějaka tuhá karimatka. Trochu jako ta izolace na vodovod, jen tužší.