Štvrtý návrat k Sennheiser HD-650.
Štvrtý návrat k Sennheiser HD-650.
Po všetkých tých Fokaloch a Hifimanoch a Audeze a všetkom možnom hlásim že na moje ucho som nenašiel nič lepšie ako tieto prefláknuté, vyhypované vykopávky....
V priebehu nejakých skoro 20 rokov som ich 3-krat zavrhol. Vždy prehrali na prvú dobrú v priamom chvilkovom porovnaní s akýmykoľvek sluchátkami v okamžitom porovnaní, a to bola tá chyba. Nehodnotit podľa pár hodinových pocitov...
K veci, hrubým odhadom som skúsil 30 sluchatiek a adekvátnych zdrojov, do cca 1500€ sluchátka a 600€ ampy.
Za posledné tri roky, paralelne k posluchu repro..
Pred pár týždňami som si na ne spomenul a kúpil. A je to tam, pre mňa hudobná nirvana... Tá povestná blana na stredovyskach, alebo závoj o ktorom bolo toľko písané je asi to čo chcem, keď som equalizoval moje všetky ostatné sluchátka prakticky som sa dostal vždy tam, kde sú HD-650 bez equalizacie.
Koniec hlásenia,
V priebehu nejakých skoro 20 rokov som ich 3-krat zavrhol. Vždy prehrali na prvú dobrú v priamom chvilkovom porovnaní s akýmykoľvek sluchátkami v okamžitom porovnaní, a to bola tá chyba. Nehodnotit podľa pár hodinových pocitov...
K veci, hrubým odhadom som skúsil 30 sluchatiek a adekvátnych zdrojov, do cca 1500€ sluchátka a 600€ ampy.
Za posledné tri roky, paralelne k posluchu repro..
Pred pár týždňami som si na ne spomenul a kúpil. A je to tam, pre mňa hudobná nirvana... Tá povestná blana na stredovyskach, alebo závoj o ktorom bolo toľko písané je asi to čo chcem, keď som equalizoval moje všetky ostatné sluchátka prakticky som sa dostal vždy tam, kde sú HD-650 bez equalizacie.
Koniec hlásenia,
Re: Štvrtý návrat k Sennheiser HD-650.
Zrovna před chvilkou jsem koukal na youtube na porovnání Hifiman Sundara vs HD 650 a zaujal mne tento komentář.
(přeloženo v překladači) Něco na tom bude
(přeloženo v překladači) Něco na tom bude
Spousta lidí lituje, že se zbavili řady HD600/650, a nakonec si znovu koupí další. Sám jsem to udělal dvakrátDokonce znám někoho, kdo HD650 prodal a koupil ČTYŘIKRÁT! Na trhu je tolik „technicky lepších“ sluchátek než HD600/650, ALE koneckonců je hudba o potěšení. Tato sluchátka se dají opravdu dobře škálovat a se „správným“ zesilovačem/DAC převodníkem někteří lidé (včetně mě) zjistí, že na světě prostě neexistují jiná sluchátka, která by zněla příjemněji pro uši, bez ohledu na cenu. Navíc obstála ve zkoušce času (desítky let!). Nebudu překvapen, když za 10 let bude spousta lidí stále milovat a mluvit o HD600/650, zatímco jiná „superiorní“ sluchátka, která jsou nyní na trhu, upadnou v zapomnění.
Hele, já jsem si pracně sehnal starou verzi K-701 a ve finále poslouchám nějaké Sennheiser HD 595. Pohodlí a neunavující zvuk.
Jednu neokecatelnou výhodu mají a to je životnost. Když tak postupně zjišťuji co všechno magnetoplanárům škodí a co jim může nenávratně ublížit, tak se pomalu začínám bát si je nasazovat na hlavu 
Většině lidí stačí něco kolem HD650. To už je celkem fajn. Pokud tedy nevyžaduje basy, které mu po roce oddělají uši.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... one.18774/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... one.18774/
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mam HD660S a ak nepocitam Staxy, je to ozaj asi to naj. Dokonca lepsie ako HD800.
Zjevně existuje více kategorií lidí nebo uší. Pro mne jsou všechny oslavované Sennheisery neposlouchatelné. Prostě nehrají basy, a to buď vůbec nebo ne tak, jak si myslím, že by měly znít. Obecně mi vyhovují planáry, i když kolegové hifisti, co mne navštívili, tvrdili, že nemají takový "punch" jako jsou zvyklí z dynamických měničů. Já to vnímám jinak, u planárů slyším nezkreslený, čistý bas a to je pro mne zásadní. Asi bych dokázal mít rád i elektrostaty, ale tam se basy hledají také obtížně. I když některé modely to prý umí – věřím, ale ještě jsem je nepotkal.
Nevím, co je punch, ale pokud jsou to kmitočty někde nad 100Hz, tak to může být tím, že nejsou zvyklí na ten poměr skutečných basů od 20Hz. To fakt běžná sluchátka moc neumí, nebo s šíleným zkreslením.
U basů sluchátek existují 2 kategorie lidí.
64% lidí preferuje bass shelf Harman target. Tzn. Zvýraznění basů pod 100 HZ, má to 2 důvody, kompenzace fyzického vnímání basů tělem a simulace reprosoustav v místnosti.
Přestože se shodnou na tom, že tato křivka je nejlepší, liší se právě ve vnímání basů, jedna skupina chce ještě cca 3dB navíc proti targetu, druhá skupina o 5 méně. 15% chce více, 20% méně.
Když vezmeme v potaz ještě skupinu, která tento target neuznává jako optimální volbu, tedy asi 36% posluchačů, velká část z nich preferuje právě rovnou charku na basech. Prostě Harman target bez bass shelf preferu největší skupina lidí bez dalšího štěpení. Což mimo jiné potvrzuje, že HD650 hrají na basech správněji. Tesařová to napsal dobře a evidentně patří do skupiny basshead posluchačů. Je jich ale jen asi 15% ze všech posluchačů sluchátek.
64% lidí preferuje bass shelf Harman target. Tzn. Zvýraznění basů pod 100 HZ, má to 2 důvody, kompenzace fyzického vnímání basů tělem a simulace reprosoustav v místnosti.
Přestože se shodnou na tom, že tato křivka je nejlepší, liší se právě ve vnímání basů, jedna skupina chce ještě cca 3dB navíc proti targetu, druhá skupina o 5 méně. 15% chce více, 20% méně.
Když vezmeme v potaz ještě skupinu, která tento target neuznává jako optimální volbu, tedy asi 36% posluchačů, velká část z nich preferuje právě rovnou charku na basech. Prostě Harman target bez bass shelf preferu největší skupina lidí bez dalšího štěpení. Což mimo jiné potvrzuje, že HD650 hrají na basech správněji. Tesařová to napsal dobře a evidentně patří do skupiny basshead posluchačů. Je jich ale jen asi 15% ze všech posluchačů sluchátek.
Pro upřesnění-Harmanova křivka je přerušovaná modrá

Myslel jsem samozřejmě Terasapa.
Tomáš ale ukazuje graf už s těmi kompenzacemi.
Harman target je toto. V tom jsou HD650 téměř dokonalé. Skutečným problémem jsou chybějící výšky.
Tomáš ale ukazuje graf už s těmi kompenzacemi.
Harman target je toto. V tom jsou HD650 téměř dokonalé. Skutečným problémem jsou chybějící výšky.
- Přílohy
-
Ale to není pravda,zelená levý kanál,červená pravý ve srovnání s harman.křivkou,přečti si pořádně to vlákno v auidio sience reviewTomáš ale ukazuje graf už s těmi kompenzacemi.
tady máš samotnou křivku a něco z teorie https://www.audiotechnology.com/tutoria ... dphones-2
takhle vypadá měření slucháte,které odpovídá bez ekvalizace Harmanově křivce
(ale není to žádnej zákon
)

(ale není to žádnej zákon
Ale je to pravda. Harman targetů je spousta, od roku 2015 asi deset. Ten hlavní jsem postnul v minulém příspěvku. Ten, co ukazuješ, obsahuje ty 2 uvedené kompenzace.
Názor, který napsal Terasapa má přibližně jen 15% všech posluchačů a i objektivně mají HD650 basů objemově správně.
Názor, který napsal Terasapa má přibližně jen 15% všech posluchačů a i objektivně mají HD650 basů objemově správně.
Ježíš,přečti si to tady https://www.audiosciencereview.com/foru ... ne.18774/
nebo to snad potřebuješ přeložit?
Píše 100 až 7000 HZ dobré,chybí bas,doporučuje tuto ekvalizaci

nebo to snad potřebuješ přeložit?
Píše 100 až 7000 HZ dobré,chybí bas,doporučuje tuto ekvalizaci