Úpravy zvuku do sluchátek

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Úpravy zvuku do sluchátek

Příspěvek od štětináč »

Dlouhodobě se snažím o ekvalizaci amatérskými způsoby. Přišel jsem na to, že pro velmi tichý poslech ze sluchátek mi korekce nepomůžou. Kromě špatného sluchu se domnívám, že i sluchátka potřebují jaksi vybudit na základní úroveň. Ale ta už je pro mne moc,na pohodu. Mluvím o tom nejlevnějším, Superlux HD 668 B. (mám ještě ostřejší Grado) V mobilu mám ekvalizer, nastavím na rovný průběh. Takhle to nejde poslouchat. Je tam tlačítko "compressor". Po aktivaci se zvuk projasní. Pokoušel jsem se v Audacity porovnat graficky tu změnu, ale nic jsem nevymyslel. Jsou vidět i špičky signálu i zvuk na základní úrovni. Rád bych to pochopil. Děkuji.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Úpravy zvuku do sluchátek

Příspěvek od jarda-hifista »

Ano, ale kompresor je nelineární zesilovač, ten ti ty spičky signálu zatlačí dolů podle zadaného kompresního poměru a prahu komprese. čili, zvuk se zhutní a dynamika signálu se zmenší. Síla zůstane tak nějak stejná. Nedá se říci projasní obecně, ale asi podle jak které hudby se zvýší subjektivní hlasitost.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Napadla mne jedna věc. U lepších reprosoustav se hovoří o tom, že nástroje mají témbr a je to tam slyšet. Takové bedny jsem slyšel, takže se country, jazz dobře poslouchá. Zajímalo by mne, jestli i drátová sluchátka jsou schopny takového poslechu. Doteď pro mne sluchátka znamenají poslech hudební informace, nikoliv zážitek. Pravděpodobně si pojedu poslechnout sluchátka Denon PerL, abych tuhle záležitost provždy uzavřel. Jde o to, jestli to "vytažení" zvuku mimo hlavu pomůže k zážitku a zastíní ostatní nedostatky klasického poslechu "do hlavy". I bez toho HiFi.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... l-perl-pro

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ahoj! Vidím, že ti nevadí špunty, tak ti doporučím-ještě než koupíš něco jiného-udělej zkušenost za cca 300,- a objednej tato sluchátka: https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 04306271_1. Vím, že sluchátka KZ mají na tomto foru pachuť levného čínského šuntu, ale troufám si tvrdit, že budeš překvapen kvalitou zvuku a navíc mají zabudovaný ekvalizer na lehkou úpravu charakteristiky, která je i podle ASR velmi dobrá. Mám je na běžné denní nošení a uvažuji i o planárním modelu stejné firmy. Napiš, jak to dopadlo. Jrd

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

impedance !

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

admitance !

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

skypi píše:
22 čer 2024 13:29
A nebylo by lepší toto nebo toto? Bez toho zkreslení na středech?
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.55179/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.50534/
Nevím, možná, tam je tedy impedance jako podle pravítka. KZ Castor mám a k těm se vyjadřuji. Jejich zvuk mě vyhovuje. Ekvalizace u nich je velmi příjemná, nenásilná. Cenově je to asi nastejno.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Dík za odkazy, je to zajímavé. Jen jsem spíš myslel na bluetooth přenos, abych s tím mohl kmitat v dílně. Krom toho, jde mi o to vyzkoušet virtuální prostor zvuku. Předpokládám, že zvuk=hudba. Zkoušel jsem v mobilní ekvalizaci surround, trochu to funguje, ale moc "nezážitkuje" . On ten poslech z mobilu (drátovými sl. )za moc nestojí, ale i z mého mp3 to stojí za prd. Proto volím poslech těch Denonů a nechám si poradit od profíků komplet, od kvality hudby až do ucha přes BT. Dám vědět do 14 ti dnů. Pozn: Jestli taky náhodou si třeba dokážu vychutnat ze sluchátek jen svou trochu TOP hudby, ale na poslech poskresu se nikdy nesnížím. U beden je to v pohodě.

Odpovědět