100 nejlepších kytaristů všech dob
100 nejlepších kytaristů všech dob
http://www.rollingstone.com/news/story/ ... f_all_time
hodně kontroverzní téma, ale budiž...
hodně kontroverzní téma, ale budiž...
Re: 100 nejlepších kytaristů všech dob
49. místo Pana Kytaristy Johna McLaughlina je směšné, vždyť je před ním i Fahey z Kissů.
- spousta vynikajících borců tam vůbec není...
pokud by to tak bylo, tak by nemohl být Gilmour někde v osmé desítce. podle mě je tohle dost zmatený žebříček.
zmatený asi je, ale obecně - všechny tyhle žebříčky jsou na dvě věci, hudba není sport...
A gitarista, ktorý inšpiroval Claptona, Pagea, Maya - Rory Gallagher, tak sa do tej stovky ani nevošiel...čudný rebríček. 
A kam se poděl Zakk Wylde? Na toho úplně zapomněli, přitom mnozí jeho umění řadí až na úroveň Jimiho Hendrixe...
Hmmm. Divný žebříček. Když vydali žebříček tuším pětiset nejlepších rockových alb historie, tak tomu jsem celkem rozuměl. Tam se dá zohlednit počet týdnů na vrcholu hitparád, prodané kusy po světě, utržené peníze za hraní v médiích a já nevím co ještě. Ale žebříček kytaristů? Podle jakých kritérií to bylo řazeno? Nikde jsem to tam nenašel. Bral bych to spíš jen jako výběr ze špičky (ale bez udání pořadí) a ještě diskutabilní. Nemá smysl se nad tím nějak vzrušovat, každý má své preference.