100 nejlepších kytaristů všech dob

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: 100 nejlepších kytaristů všech dob

Příspěvek od dadaft »

49. místo Pana Kytaristy Johna McLaughlina je směšné, vždyť je před ním i Fahey z Kissů. :shock: - spousta vynikajících borců tam vůbec není...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

:-D Kluci neberte ty žebříčky moc vážně ;) Tenhle určitě není o tom, kdo je největší virtuóz, ale spíš kdo jak ovlivnil hudební (rockovou) scénu. Fahey je určitě "vlivnější" než Laughlin, i když si o jeho technice můžete myslet všelicos :-) Podle mě by tam místo greatest mělo být spíše "most influential"...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pokud by to tak bylo, tak by nemohl být Gilmour někde v osmé desítce. podle mě je tohle dost zmatený žebříček.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

zmatený asi je, ale obecně - všechny tyhle žebříčky jsou na dvě věci, hudba není sport...

sensei
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sensei »

A gitarista, ktorý inšpiroval Claptona, Pagea, Maya - Rory Gallagher, tak sa do tej stovky ani nevošiel...čudný rebríček. *thumbs down*

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

A kam se poděl Zakk Wylde? Na toho úplně zapomněli, přitom mnozí jeho umění řadí až na úroveň Jimiho Hendrixe...

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Hmmm. Divný žebříček. Když vydali žebříček tuším pětiset nejlepších rockových alb historie, tak tomu jsem celkem rozuměl. Tam se dá zohlednit počet týdnů na vrcholu hitparád, prodané kusy po světě, utržené peníze za hraní v médiích a já nevím co ještě. Ale žebříček kytaristů? Podle jakých kritérií to bylo řazeno? Nikde jsem to tam nenašel. Bral bych to spíš jen jako výběr ze špičky (ale bez udání pořadí) a ještě diskutabilní. Nemá smysl se nad tím nějak vzrušovat, každý má své preference.

Odpovědět