Analógový film

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dado1812
Kontaktovat uživatele:

Analógový film

Příspěvek od dado1812 »

Ahojte.
Na začiatok by som Vás asi rýchlo oboznámil so situáciou. S kamarátmi sa chystáme točiť taký amatérsky film ktorého príbeh sa odohráva v 80-tych rokoch (87-89). No a chceli by sme tomu navodiť taký celkový vizuálny, efekt čo sa týka obrazu, akoby bol film nahraný na diapozitív. Žiaľ, kameru na film (diapozitív) nemáme, máme digitálnu zrkadlovku s podporou natáčania videa v 4K rozlíšení. K tomu aby sme dosiahli dobového efektu ma napadli 2 veci. Buď previesť surový použiteľný digitálny záznam na filmový pás a následne ho naspäť naskenovať do digitálnej podoby, alebo celý obraz sofwérovo upraviť. Ohľadom toho efektu celkového obrazu mi ide hlavne ohľadom jemných "škrabancov" spôsobených prachom, jemné roztrasenie obrazu vplyvom nerovnomerného posúvania filmového pásu a farby, hlavne biela, ktorá z filmového diapozitívu doslova žiari. Popravde ani neviem, či existuje nejaká firma na Slovensku, prípadne v Česku ktorá by skopírovala digitálny záznam na film a potom opačne, lenže zase pri softwérovej úprave to až tak nevyzneje. Strižňu používam Adobe Premiere Pro. Zvuk budeme zaznamenávať už priamo analógovo z mikrofónu na kotúče a záznam sa potom tiež prevedie do digitálu aby sa mohol spracovať.
Celé to má mnoho času a ešte si len chystáme veci, takže vidím to tak až o rok, dva roky..

Ďakujem za rady :)

Odpovědět