Bassreflex, rozložení reproduktorů.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bassreflex, rozložení reproduktorů.

Příspěvek od Jarda69 »

A: "Nemám možnost s reproduktory hýbat, není místo"
B: "Tak to budeš mít nejlepší, když je postavíš do trojuhelníku/co nejblíže k sobě"

*headbang*

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Jestli chápu "trojúhelník" tak v tom teď poslouchám hudbu. Reproduktory jsou od sebe okolo 2 metrů a uši mám na hrotu trojúhelníku. Všechen zvuk se soustředí do prostřed komponentů, jako by tam seděla kapela a stereo efekty lítají okolo mě. Líbí se mi to, co slyším.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Jackal: Chápeš to správně. Užívej *2thumbsup*
Nadral reprosoustavy

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

lechos píše:
29 čer 2022 19:48
Dal bych bedny co nejblíž k sobě, těžko spekulovat kolik ale velmi blízko
TV má vzdálenost interních repráků 50-100cm (podle typu a vel.obrazovky)
stereo hraje lépe než přes vnější bedny v rozích místnosti takže je tu
prostor k experimentům.
Ano,tak to je vyborna rada, najma ked niekto povazuje zvuk z televizora za referencny. Ale medzi nami, ked ti hra TV lepsie ako bedne, tak robis niekde chybu. *headbang*
Jackal píše:
30 čer 2022 00:17
Jestli chápu "trojúhelník" tak v tom teď poslouchám hudbu. Reproduktory jsou od sebe okolo 2 metrů a uši mám na hrotu trojúhelníku. Všechen zvuk se soustředí do prostřed komponentů, jako by tam seděla kapela a stereo efekty lítají okolo mě. Líbí se mi to, co slyším.
Ano, tak by to nejako malo v teorii byt. Samozrejme, ze v reale to je trochu komplikovanejsie - ziadne stereo by nemalo "lietat okolo teba" ake skor by ti mali reproduktory byt schopne reprodukovat priestor, v ktorom bola nahravka vytvorena - cize nie "kapela v strede" ale spevacka v strede vpredu, bubenik za nou, gitary vlavo vpredu a klavesy vpravo vzadu [napriklad]. Ked si das namahu existuje cela rada referencnych nahravok, roznych zanrov, ktore presne ukazu ako na tom tvoj zvuk je.

ALe celkovo by som ti chcel podakovat za toto vlakno, dobre som sa na niektorych prispevkoch pobavil, a uz su mi niektore veci aj trochu jasnejsie.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Fidji má samozřejmě pravdu. Jen zlomek z lidí jsou hifisti a jen zlomek z toho zlomku má perfektně ošetřenou sestavu. Když to tak někdo má, je to pak naprostá paráda a člověk se nestačí divit, kolik informací v kvalitní stereo nahrávce je. Třeba ten předozadní prostor je s kompromisní poslechovkou těžko dosažitelná meta. Bohužel vím, o čem mluvím :-)

Buď v klidu a užívej si, co máš a zkus z toho vytřískat maximum. O tom asi tohle vlákno původně bylo. Může tě uklidňovat, že jsem už taky slyšel úžasný sestavy totálně zabitý prostorem. Ale opravdu moc. Zažil jsem u známého něco, čemu dodnes nevěřím. Bohatej, chytrej kluk s nádhernými B&W pár centimetrů od stěny v klasickém panelákovém obýváku. K tomu subwoofer velikosti menšího mrazáku, monobloky s neskutečnými výkony. Lezlo z toho něco neuvěřitelného. Jen zvuková mlha, kde někde na pozadí bylo slyšet, jak jsou ty bedny skvělé a jak by chtěly hrát... Bylo to jak zavřít albatrose do voliéry pro andulky. To se ti pak chce řvát, proč tam teda aspoň nemá milionové regálovky, když finance jsou a stěhovat se nechce... :-)
Nadral reprosoustavy

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@Herrer, mozno pozname toho isteho cloveka ;-)

Ja zas poznam jedneho s Nautilusmi, ktoremu ich postavil interierovy architekt ......, tak aby sa to hodilo k sedacke a nekazilo vyhlad ;)

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Fidji: Je to možný, je to celkem legenda ;-)
Nadral reprosoustavy

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Už jsem svůj trojúhelník našel. Teď mě opravdu baví, co slyším. Díky všem, za bohatou diskusi. *palec*

Odpovědět