České HiFi repro z počátku 70. let

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
noaid
Kontaktovat uživatele:

České HiFi repro z počátku 70. let

Příspěvek od noaid »

Teď jsem zavzpomínal na dětství, kdy jsem se s hifi setkal poprvé v místním hudebním odd. městské knihovny, které nám kámošům sloužilo v patnácti jako "klubovna" , kde jsme poslouchali od D.Purple přes Slade atd. po Pink Floyd, Al DiMeolu, Zappu, freejazz atd., kde jsme slavili atd., prostě to byla naše v podstatě soukromá poslechovka s obsluhou v přízemí jednoho paneláku, nikdo jiný tam nechodil. Vybavení bylo na tu dobu dost slušné, co si už nevzpomínám, B4, B100, 2x NC440 určitě, zes. nevím, repro viz dále, a to i v množství poslouchatelné muziky, LP od půlky 60 let vč. dovozových, z Gramoklubu apod. Byli jsme ale moc hluční a tak přišlo po letech nařízení, že se to musí přestěhovat z Volgogradské ul. v Zábřehu do dnešní budovy K-Tria v Ostravě-Hrabůvce. Tam už to bylo o ničem.

No a o co jde. Byly tam bedny, relativně velké, odhadem tak 30x40x90 cm, na čtyřech dřevěných relativně vysokých nožkách, tmavě rezavé až hnědé moření, poznávací znak - vepředu svislá mřížka před repro z dřevěných latěk - já vím, zní to blbě, ale hrálo to na tehdejší poměry fakt dost dobře. Byl tam hodně velký basák. Někdo tehdy říkal, že to snad vyrábí HiFi klub Svazarmu. V obchodech se to nevyskytovalo.

Nemáte někdo ponětí, co to mohlo být zač? Nějaký obrázek, nebo snad i informaci, co se s těmi bednami nakonec stalo? Přepadla mne taková vlna nostalgie. :)

merhaut

Re: České HiFi repro z počátku 70. let

Příspěvek od merhaut »

Obrázek
Kdo by nepamatoval... já se na tuhle sestavu chodil dívat v Pardubicích do prodejny hudebnin ...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Kurňa ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost. *hura* Tak s touhle sestavou včetně zes. a gram. jsem trávil v pubertě skoro každý všední den odpoledne po škole. Dalo by se říct na tehdejší dobu hi-end. A zadarmo, soudruzi holt dbali o naše kulturní vyžití ;) . Aby jsme ty LP moc neničili, protože jsme to hráli pořád dokola a po roce už to nebylo ono, tak nám to paní knihovnice (mladá, fajná) nahrála na magič na rychlost 19 (9 nám bylo málo :lol: ), pásky BASF, a jelo se dál.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Jo a byly tam tehdy i nějaké LP na 45 otáček, to byla teprve síla. Myslím že Novosvětská.
A v sobotu nebo neděli na Vltavě býval pořad o hifi, audiu a nahrávání. Díky tomu všemu jsem tehdy měl cíl pracovat jako zvukař v rádiu a ještě později mě to táhlo ke studiu zvukařiny na FAMU, obé se nepovedlo. Ale skripta jsem měl prostudovány od režie přes střih po zvuk. Ale u toho zůstalo. A ty bedny byl počátek všeho...

boxer

Příspěvek od boxer »

Myslím,že brzy uroním slzu.
*fnuk*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Chlapsky si cvrnkni

boxer

Příspěvek od boxer »

Ta slza je za roky,co uběhly a nejdou vrátit a za tehdejší partu, která už není a nelze ji vrátit taky.

alf3003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

Sice starší vlákno, ale možná někdo bude znát označení velkých reprobeden Tesla (výška bedny cca přes metr + otočný stojan) na otočném stojanu. V roce 76-77 jsme přes tyhle "skříně" dělali poslechové večery (E.L.P., Yes atd.)v opavském domě P. Bezruče. Bedny byly dýhované, vpředu tmavé plátno a stály na chromovaném otočném stojanu. Zkoušel jsem vygooglovat, ale takové reprobedny v obrázcích nebyly. Třeba někdo ví a napíše modelovou řadu.Dík.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

U nás se neprodávaly, jsem je nikdy u nás neviděl, v prospektu jsem se dočetl, že byly určený pro anglický trh.

alf3003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

Máš odkaz na obrázek?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

alf3003 píše: V roce 76-77 jsme přes tyhle "skříně" dělali poslechové večery (E.L.P., Yes atd.)v opavském domě P. Bezruče.
*offtopic* Mám pocit, že jsem se tenkrát nějakého toho poslechového večeru zúčastnil ;) V Opavě jsem studoval (1974 - 1978), v Bezručáku měl i taneční *klanimse* . Je už to strašně dávno, hodně se toho z hlavy vykouří *fnuk*

hidefan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hidefan »

Ty Tesly ARS 850 byly u nás v prodeji,tedy v tom 1977 za asi 5600 Kčs,známý je kupoval a živil to receivrem Pioneer SX 980, bych řek.On už zemřel,ale možná dcera to tam má na baráku dodnes.

alf3003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

PetrD: Poslechové večery právě s reprodukcí přes velké skříně Tesla jsme pořádali v památníku Petra Bezruče na Ostrožné ulici, nikoli v Bezručáku, kde je knihovna a svatby. Večer o Emerson, Lake and Palmer byl vyjímečně v Loutkovém divadle. Tolik na upřesnění.

Odpovědět