Teď jsem zavzpomínal na dětství, kdy jsem se s hifi setkal poprvé v místním hudebním odd. městské knihovny, které nám kámošům sloužilo v patnácti jako "klubovna" , kde jsme poslouchali od D.Purple přes Slade atd. po Pink Floyd, Al DiMeolu, Zappu, freejazz atd., kde jsme slavili atd., prostě to byla naše v podstatě soukromá poslechovka s obsluhou v přízemí jednoho paneláku, nikdo jiný tam nechodil. Vybavení bylo na tu dobu dost slušné, co si už nevzpomínám, B4, B100, 2x NC440 určitě, zes. nevím, repro viz dále, a to i v množství poslouchatelné muziky, LP od půlky 60 let vč. dovozových, z Gramoklubu apod. Byli jsme ale moc hluční a tak přišlo po letech nařízení, že se to musí přestěhovat z Volgogradské ul. v Zábřehu do dnešní budovy K-Tria v Ostravě-Hrabůvce. Tam už to bylo o ničem.
No a o co jde. Byly tam bedny, relativně velké, odhadem tak 30x40x90 cm, na čtyřech dřevěných relativně vysokých nožkách, tmavě rezavé až hnědé moření, poznávací znak - vepředu svislá mřížka před repro z dřevěných latěk - já vím, zní to blbě, ale hrálo to na tehdejší poměry fakt dost dobře. Byl tam hodně velký basák. Někdo tehdy říkal, že to snad vyrábí HiFi klub Svazarmu. V obchodech se to nevyskytovalo.
Nemáte někdo ponětí, co to mohlo být zač? Nějaký obrázek, nebo snad i informaci, co se s těmi bednami nakonec stalo? Přepadla mne taková vlna nostalgie.